Parbrize neomolgate puse la negru de catre firme "sudiste" pe masinile zalauanilor

6
4587

 

Parbrize neomolgate puse la negru de catre firme "sudiste" pe masinile zalauanilor

 

Dupa grindina din mai, sapte firme "sudiste" au schimbat parbrizele zalauanilor cu produse neomologate intr-un "service" neautorizat.

Comisarul sef adjunct, Dorel Fechete a declarat in cadrul sedintei de dialog, de marti 19 noiembrie 2019, de la Prefectura Salaj, ca pe raza municipiului Zalau, intr-un spatiu foarte mic ( de 6 x 5 mp), dupa calamitatea, care a lovit la aceea vreme, orasul si masinile zalauanilor, a functionat un "service", in care sapte firme, cu persoane venite din zona sudica a tarii, schimbau parbrize.

Viceprefectul Alexandru Vegh, a fost interesat, daca aceste societatii erau legal constituite, daca aveau autorizatii din partea celorlalte societatii si ce masuri au fost dispuse de catre ANPC ca autoritate de control. Comisarul a informat ca pentru firmele respective in colaborare cu alte institutii, care au fost sesizate de catre ANPC, " s-a dispus incetarea practicii comerciale incorecte si remedirea deficientelor care au fost constatate in timpul efectuarii controalelor". La intrebarea lui Vegh daca ANPC a colaborat cu alte institutii, Fekete a confirmat si a declarat ca a fost solicitat sprijinul inspectoriilor de la Registrul Auto Roman, care au avut misiunea de confirma sau infirma conformitatea acelor parbrize care au fost montate pe masinile zalauanilor. Conform lui Fechete multe parbrize nu indeplineau si nu aveau declaratia de conformitate, pentru a fi instalate si utilizate, iar o parte din firmele respective au lucrat la negru. La intrebarea noastra "unde a functionat acest "service"?", am inteles ca exista o interdictie (de care actualul Guvern Orban ar trebui sa ocupe) de a putea da anumite date, ceea ce este frustrant, atat pentru noi, care ar trebui sa facem o informare, cat mai completa, cat si pentru institutiile care isi fac treaba, dar nu pot sa prezinte lucrurile cu nume si prenume. Despre zona "service"-ului din surse neconfirmate, pare ca ar fi fost vorba de strada Corneliu Coposu.

COMENTARII

  1. Adica presupunem ca s-a intamplat ceva undeva , dar nu stim unde ; ca cineva dar nu stim cine ,a facut ceva dar nu prea stim ce .\r\n\r\nSingurul lucru pe care-l stim e : huooo sudistii !\r\n\r\nJurnalism adevarat , ce sa zic !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.