SondajRSS Feed

Parada militara de 1 Decembrie de la Zalau a fost fara onor pentru politicieni

4 Decembrie 2017

Peste 1.000 de salajeni au asistat la parada de 1 Decembrie de la Zalau. Manifestarile oficiale au debutat la ora 13.00, in zona Galeriilor Meses. 

Anul acesta a fost al doilea an in care, de 1 Decembrie, asa cum prevede legea, a primit onorul militar doar prefectul judetului, Florin Florian, nu si liderii politici ai judetului. “n ceilalti ani, legea era incalcata cu buna stiinta, iar la onorul militar erau invitati si primarul Zalaului si presedintele Consiliului Judetean. Marele absent de la aceasta importanta manifestare a fost primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt.
Prefectul Florin Florian, in timp ce se intona Marsul de “ntampinare al Armatei Romane, a salutat drapelul de lupta al Batalionului 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu si pe cel al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Salaj.
S-a trecut apoi la prezentarea mesajului oficial de Ziua Nationala. Daca in alti ani luau cuvantul toti demnitarii prezenti la eveniment, la fel ca anul trecut, si anul acesta a vorbit doar prefectul Salajului. Florin Florian a avut un discurs scurt si la obiect despre importanta zilei de 1 Decembrie.
Dupa discursul prefectului Florin Florian, pe bulevard au defilat militarii de la Batalionul 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu Zalau, jandarmii, politistii, pompierii, Ambulanta si Crucea Rosie.

Mesajul transmis de prefectul
Florin Florian de Ziua Nationala

"Sunt câteva momente în viata unui popor pe care istoria le-a tiparit definitiv în fiinta si fibra lui. Momente de curaj si demnitate, fapte de bravura si sacrificiu, eroism în cel mai pur sens al cuvântului. Pe astfel de episoade istorice se întemeiaza un neam si se pune piatra de temelie a unei tari. “n urma cu 99 de ani, românii traiau si simteau un astfel de moment, la Alba Iulia. Mobilizati de patriotism, înflacarati cu viziune si dornici pâna-n maduva oaselor sa-si vada visul împlinit, 100.000 de oameni îsi strigau crezul: o Românie Mare, puternica si unita. “n 1918, românii au învatat si ne-au învatat definitia Unitatii Nationale. Marcati de trecut, de suisuri si cobor&

Parada militara de 1 Decembrie  de la Zalau a fost fara onor pentru politicieni
acirc;suri, sacrificati de nenumarate ori pentru ca au ridicat glasul cu demnitate, pedepsiti în multe rânduri pentru "vina" de a-si dori libertate si fratietate, EI NU AU RENUN{AT NICIODAT}. Au dat totul, iar atunci când au pierdut, s-au ridicat, si-au sters ranile, au luat-o de la capat, au renascut. Asa a fost posibil momentul de la 1918 si victoria uriasa de atunci! Ramâne, însa, acel moment, unul pe care sa-l povestim la zile festive si atât? Sunt multe forme de manifestare a patriotismului si a dragostei de neam dar cred ca una dintre cele mai demne forme este a ne simti mândri de istoria noastra, de a ne aminti sa fim mai buni unii cu altii, sa respectam si sa pastram valorile si traditiile pentru care stramosii nostri au luptat si pe care ni le-au lasat mostenire.
Cu acest prilej as vrea sa transmit un gând tuturor celor care în aceasta zi de mare însemnatate sunt departe de casa.
La multi ani, tuturor românilor de aici si de peste hotare!
La multi ani, România!", a fost mesajul transmis de prefectul judetului Salaj, Florin Florian.

Targul cu produse traditionale din Salaj

Dupa parada militara, salajenii au avut ocazia sa participe pe platoul de marmura la un târg de produse traditionale salajene: dulceturi, produse apicole, produse cosmetice, tesaturi, clopuri, cosuri si obiecte din nuiele, vin, palinca, cidru, dar si preparate pregatite dupa retete vechi si puse spre vânzare. Evenimentul s-a vrut un prilej de a ne descoperi nu doar produsele autentice românesti, dar si un îndemn de consum responsabil, de a investi în comunitatile locale si de acordare a încrederii în cei de lânga noi.

Vizualizari 2789
Comentarii articol

>

in 3 Decembrie 2017 20:37

mancare de la firma puscariasului bercean? n-ia pic de rusine florian?

>

in 4 Decembrie 2017 6:48

De ce nu s au depus coroane de flori. Rusine

>

in 4 Decembrie 2017 6:55

de la anul ziua nationala sa fie 1aprilie

>

in 4 Decembrie 2017 8:26

Deputații PSD ar fi fost huiduiți, cei de la Udmr nu sunt la putere, deci nu ii interesează, dl Bode avea treabă la pensiune (oricum opoziția nu a fost invitata). Iar Como - e sezon la clementine, nu?

>

in 4 Decembrie 2017 9:17

Au avut NERUSINREA sa meargă la statuia lui Iuliu Maniu ?ar trebui sa ocoliți colțul acela de trotuar

>

in 4 Decembrie 2017 9:43

BUNA AIA CU CLEMENTINELE , VIN SI PORTOCALE PANA IN AJUN DE CRACIUN.

ca Targ de Craciun>

in 4 Decembrie 2017 13:46

la anul si la multi ani !

>

in 4 Decembrie 2017 14:14

Comunisti si penali nu au ce cauta la asemenea eveniment. Sobolani au stat ascunsi împreună cu DRAGNEA .

>

in 4 Decembrie 2017 14:32

Oficialii PSD si UDMR nu au barbatia de a da ochi cu mulțimile.nu au singe în instalatie numai atunci când sunt la TV.în rest fug si se ascund ca sobolanii

>

in 4 Decembrie 2017 14:32

Oficialii PSD si UDMR nu au barbatia de a da ochi cu mulțimile.nu au singe în instalatie numai atunci când sunt la TV.în rest fug si se ascund ca sobolanii

Oficialii psd>

in 4 Decembrie 2017 17:23

Si or taiat porcii sa i duca la olguta la miting la Craiova

>

in 4 Decembrie 2017 20:31

ca si in vremea Ceasusescu ca si in comunism parada militara ! Asta trebe la tarani si la oameni prosti !

>

in 4 Decembrie 2017 20:32

au scos rablele au mai pornit motorul si lumea se mira numa armata mai are masini din comunism care egal cu zero

LUCRU LA DOMICILIU>

in 4 Decembrie 2017 21:46

Oferta speciala munca acasa imediat: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.