Pandemia a închis 46 de unități de învățământ din Sălaj

1
237

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, 46 de unități de învățământ sunt închise momentan din cauza situației epidemiologice actuale.

283 unități de învățământ sunt în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

10 unități de învățământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

46 unități de învățământ sunt în Scenariul 3, cu participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online, din care 8 unități pe fondul cazurilor de Covid-19 din unitate, iar 38 unități din cauza ratei de incidență a localităților.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Sălaj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here