SondajRSS Feed

Alerta in toate judetele

Ouale contaminate cu insecticid au ajuns si in Romania

11 August 2017

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca miercuri au fost descoperite in judetul Timis o mie de kilograme de galbenus de ou lichid, provenit din Germania, contaminat cu insecticid Fipronil. 

"Lotul respectiv a fost retinut în depozitul unitatii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare. Toate structurile teritoriale judetene sunt în alerta pentru a actiona în cel mai scurt timp, în cazul în care se vor primi noi notificari privind ouale contaminate cu Fipronil. Comisia Europeana a transmis tuturor Statelor Membre urmatoarea recomandare: Este necesar ca toate statele membre sa fie vigilente în ceea ce priveste produsele utilizate pentru controlul acarianului rosu în unitatile de pasari pentru a se asigura ca nu au loc tratamente cu substante neautorizate", transmite ANSVSA, care anunta totodata controale in fermele avicole din tara.
Pâna acum, opt tari au fost afectate de contaminarea oualor cu insecticid.
Recent, Luxemburg a anuntat ca au fost retrase mai multe loturi de oua contaminate cu fipronil, un insecticid a carui utilizare este interzisa în productia de alimente, informeaza site-ul postului France 24.
Autoritatile din Luxemburg au anuntat ca au informat Comisia

Ouale contaminate cu insecticid au ajuns si in Romania
Europeana în legatura cu aceasta situatie, adaugând ca "oua contaminate au fost vândute pe piata din Luxemburg".
Un lot de oua prezenta niveluri foarte ridicate de fipronil încât ar fi putut afecta sanatatea copiilor mici, însa nu reprezenta o amenintare pentru consumatorii adulti, se afirma într-un comunicat al autoritatilor.
Oua contaminate s-au descoperit si în Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie si Franta.
Fipronil este o substanta folosita în mod frecvent în produsele veterinare pentru a combate puricii, capusele sau paduchii, însa este interzisa utilizarea în cazul animalelor destinate pentru consum.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aceasta substanta este foarte toxica si ingerarea ei în cantitati însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glanda tiroida si rinichii.

Vizualizari 1527
Comentarii articol

>

in 11 August 2017 0:26

Ieri 10.08.2017 mai multe cunostinte mi-au spus ca se simt rau si s-au gandit ca au toxiinfectie alimentara. Au consumat inainte cu o seara pizza la metru(de la Scala), pui rotisat(Kaufland), apa de la diverse fantani arteziene. Unde o fi problema?

>

in 11 August 2017 2:01

Problema e la ouri da aiutoritatile nu ai baza legala, bine ca au pus stampula la curu gainii, sa mearga pomohaciu sa le araye ciocanu :)

DEMISIA !>

in 11 August 2017 10:44

ANSVSA este complet impotentă, ca şi celelalte inspecţii ale statului.Ea nu este capabilă să ne spună dacă ouăle produse

>

in 11 August 2017 15:10

Sipos Claudia doctor in nimic da ti tu demisia

ouale la consum>

in 11 August 2017 17:08

Sa ne spuna ANSVSA cum putem recunoaste aceste oua infestate?( inainte de a le cumpara).Cum sa ne ferim de acesti comercianti care vand boli oamenilor? cauzand inclusiv moartea? MULTUMIM.

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 11 August 2017 18:19

Va oferim urgent munca pe internet acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

18:19>

in 12 August 2017 7:10

TEAPA !!! cu lucrul la domiciliu.

>

in 14 August 2017 14:59

Conform specialistilor in domniu ouale infestate se pot recunoaste foarte usor, avind o marime medie cit o minge de hanbal.

Bună tuturor.>

in 15 Septembrie 2017 11:46

Bună tuturor. Numele meu este Dr Kate Adams, sunt un frenolog în Spitalul Adams. Spitalul nostru este specializat în chirurgia renală și ne ocupăm, de asemenea, cu cumpărarea și transplantul de rinichi cu un donator corespondent. Suntem situați în Dubai, Turcia, SUA, Malaezia. Dacă sunteți interesat să cumpărați sau să cumpărați rinichi, nu ezitați să ne contactați prin e-mail: kateadams946@hotmail.com Cu respect Dr. Kate Adams Număr de telefon: +2348146161694

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.