Zalaul, in ochii unui argentinian care munceste aici

Argentinianul Ignacio Ristorto care traieste din ianuarie 2020 in Zalau, a oferit un interviu presei din tara sa natala in care a vorbit despre cum petrece timpul in orasul nostru, pe fondul pandemiei de coronavirus.

rn

Este inginer chimist, dar inainte de toate, un calator nelinistit. A crescut in orasul Sunchales, Argentina, a studiat la Santa Fe, Spania, a lucrat in Buenos Aires si este in Europa din 2018.
Orasul Bilbao din Spania a fost prima sa oprire, iar in ianuarie 2020 a venit sa locuiasca la Zalau, unde lucreaza ca manager al imbunatatirii continue a proceselor, pentru multinationalul Tenaris.

rn

"Curiozitatea care te impinge sa te misti este mereu acolo", spune Ignacio Ristorto, tanarul din Argentina, care munceste in Zalau.

rn

Cu toate acestea, pandemia coronavirusului il obliga sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului in interiorul casei sale din Zalau, un oras "nu mult mai mare decat Sunchales", cu aproximativ 55.000 de locuitori.

rn

"(…) Pot continua sa lucrez, avem o autorizatie semnata de companie care ne permite sa mergem la munca. Apoi, exista o lista de activitati pe care o putem face, inainte de a iesi din casa trebuie sa semnez o declaratie pe proprie raspundere. Asadar, daca politia sau armata te opresc, aratandu-le acea scrisoare pe care ai semnat-o, nu patesti nimic, luand cainele la plimbare, mergand la supermarket sau la farmacie, ingrijirea persoanelor in varsta sau a copiilor si nu mai mult. "

rn

Cum s-a adaptat Ignacio la Zalau:

rn

"Cand calatoresti si parasesti mediul comun, iti faci din nou mediul intr-un alt loc. M-a prins un pic din offside, pentru ca sunt un nou venit si incerc sa pun din nou acel mediu social. Faptul ca barurile, restaurantele, salile de fitness, cluburile sunt inchise, are un impact destul de mare. (…)".

rn

Limba este un alt punct de care se ocupa de la sosirea sa in Romania.

rn

El ia cursuri de romana, dar intre timp, engleza ofera solutiile necesare:

rn

"In cadrul companiei, vorbesc mult engleza, deoarece in cadrul grupului majoritatea oamenilor vorbesc italiana sau spaniola, este ca si cum nu exista alta optiune decat atunci cand exista o intalnire despre care se vorbeste in engleza ", detaliaza el.

rn

Argentinianul Ignacio Ristorto spune despre zalauani ca sunt oameni foarte iubitori si primitori.

rn

Gasiti intreg interviul, aici: 

rn

https://elecodesunchales.com.ar/contenido/122358/sunchalenses-por-el-mundo-ignacio-ristorto-ingeniero-de-profesion-viajero-por-vo 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *