Opozitia din Salaj despre incercarile de musamalizare si justificare a brutalitatilor dispuse de guvernanti impotriva manifestantilor

32
2645
Opozitia din Salaj despre incercarile de musamalizare si justificare a brutalitatilor dispuse de guvernanti impotriva manifestantilor

Adevarul despre represiunea de la mitingul din 10 august lipseste, asa ca actorii puterii se contrazic in minciuni

Balbele si faptul ca principalii actori ai puterii se contrazic intre ei, ba chiar isi contrazic uneori propriile afirmatii despre interventia brutala a Jandarmeriei la mitingul din 10 august, intaresc ideea ca a fost vorba de o represiune pusa la cale cu cinism.

Ministrul de Interne Carmen Dan o scalda lamentabil

Ministrul de Interne Carmen Dan s-a "plimbat" lamentabil in declaratiile ei intre scuze fata de manifestanti si justificari pentru interventia jandarmilor, iar la un moment dat chiar a negat ca ar avea breo responsabilitate privind actiunea extrem de violenta a celor pe care iI conduce ca ministru.
Cel mai graitor este un "film" al acestor declaratii.
Carmen Dan, 11 august 2018: Nimeni nu poate acuza Jandarmeria ca a aplicat legea. Carmen Dan, 19 august 2018: Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit în urma violentelor, civili sau jandarmi.
Carmen Dan, 11 august 2018: Orice om normal care a urmarit evenimentele a putut constata ca interventia în forta a fost justificata. Carmen Dan, 19 august 2018: Fata de actiunile jandarmilor implicati în actiunea din data de 10 august a fost începuta o verificare interna si pâna în prezent au fost identificare cinci situatii susceptibile de comiterea de abuzuri împotriva unor persoane care nu au savârsit acte de violenta.
Carmen Dan, 11 august 2018: Pâna spre ora 22 au fost efectuate în mod repetat somatii verbale, prin intermediul mijloacelor de amplificare sonora, ultima fiind efectuata la ora 22.12 minute. Carmen Dan, 19 august 2018: La ora 22 si 2 minute a fost efectuata o utlima somatie, acordându-se un interval de timp suficient pentru ca protestatarii sa poata parasi piata.

Prefectul Cliseru sustine ca a semnat ordinul de interventie
a jandarmilor dupa miezul noptii; Jandarmeria o contrazice

Prefectul si reprezentantii Jandarmeriei se contrazic în privinta orei la care a fost semnat ordinul de interventie în timpul protestului din 10 august din Piata Vctoriei.
Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, a declarat ferm ca a semnat ordinul "dupa 12 noaptea", în vreme ce oficialii Jandarmeriei au sustinut ca s-a primit aprobare de interventie în forta la ora 23.11. Iar coordonatorul actiunii de la protestul diasporei ?i ministrul de Interne au spus ca respectivul ordin a fost semnat la ora 20.00.
"Conform prevederilor în vigoare, prefectul este cel care aproba interventia în forta a jandarmilor. Aseara, pe baza informatiilor existente si a comportamentului agresiv a unei parti din cei aflati în piata, Jandarmeria a primit aprobare sa intervina în forta la ora 23.11. Este ordinul de interventie semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat masuri gradual astfel încât sa se evacueze zona", a declarat Marius Militaru, sef Serviciu Comunicare Jandarmeria Româna, pe care prefectul Cliseru il contrazice insa categoric.

Liderul PNL Salaj, deputatul Lucian Bode:

"Sunt convins ca cei vinovati vor plati la un moment
dat, cel putin cu functia, daca nu si cu libertatea"

"Neconcordantele regasite în declaratiile factorilor de decizie cu privire la evenimentele deosebit de grave survenite în cadrul protestului din data de 10 august denota faptul ca pâna la urma minciuna are picioare scurte.
Tot ceea ce au declarat slugile lui Dragnea nu se sincronizeaza cu declaratiile prefectului Capitalei (alta sluga, dar a doamnei Firea), acestia actionând parca fiecare dupa alt fus orar: nu exista o informatie clara cu privire la semnarea ordinului care a dus la violente nemaiîntâlnite împotriva cetatenilor care protestau pasnic, iar imaginile brutale vorbesc de la sine în privinta corectitudinii actiunii. Prefectul sustine ca a semnat ordinul undeva dupa 12 noaptea, în timp ce Jandarmeria a declarat în repetate rânduri faptul ca ordinul a fost semnat la ora 23.11. Haosul institutional este subliniat si de declaratiile aceluiasi prefect al Capitalei, care declara: "nu stiu ce spune MAI si eu spun ce spun eu".
Premierul Vasilica Dancila nu pare afectat de evenimentele acestea si nu a luat nici o masura împotriva lui Carmen Dan, un ministru incompetent si vinovat, cel putin moral, în aceasta trista poveste.
În acest sens, PNL a depus o solicitare catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, pentru ca Viorica Dancila trebuie sa dea explicatii despre reprimarea protestelor si violentele Jandarmeriei împotriva protestatarilor pasnici din 10 august. Speram ca premierul sa se poata prezenta la aceasta solicitare legitima, dar având experienta simulacrului de audiere a ministrului Dan în comisia de Aparare, ne asteptam la orice din partea acestei gasti de incompetenti ai lui Dragnea.
Din pacate, evenimentele din 10 august vor ramâne în memoria colectiva ca fiind marcate de cea mai violenta interventie a fortelor de ordine de la momentul mineriadelor încoace, lucru care nu poate ramâne nepedepsit. Sunt convins de faptul ca cei vinovati vor plati la un moment dat, cel putin cu functia, daca nu si cu libertatea.
Sper ca autoritatile sa nu se lase intimidate de presiunile josnice ale infractorului Dragnea si sa solutioneze acest dosar, care a marcat moral si fizic cetatenii României, ajunsi victime ale celor care ar trebui sa lucreze în interesul cetatenilor", a declarat presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode.

Presedintele USR Salaj, profesoara Carmen Olar:

Carmen Dan, unealta lui Liviu Dragnea, încearca
sa musamalizeze responsabilitatea Jandarmeriei
pentru gazarea si brutalizarea manifestantilor

"La 30 de ani de la Mineriade, cei care au dat atunci ordine, dorm acum linistiti si cu constiinta împacata. Acum, se încearca din nou musamalizarea unui nou act grav asupra unor cetateni romani.
Carmen Dan, unealta lui Liviu Dragnea, încearca sa musamalizeze printr-un pseudoraport responsabilitatea Jandarmeriei pentru gazarea si brutalizarea manifestantilor pasnici si pentru esecul de a înlatura persoanele violente. Se încearca astfel sa se dea vina pe victimele represiunii, ceea ce este un lucru inadmisibil. Ipocrizia doamnei ministru merge si mai departe. Desi in cadrul conferintei in care a prezentat raportul asupra evenimentelor din 10 August si-a cerut scuze cetatenilor care au avut de suferit, si-a pus subordonatii sa caute pe retelele de socializare filmari sau poze cu cei care au participat la eveniment pentru a le fabrica dosare penale.
Atât Carmen Dan cat si Prefectul Capitalei Speranta Cliseru se contrazic in declaratii, încercând de fapt sa ascunda adevarul. Prefectul capitalei afirma ca in seara de 10 August era intr-un centru de comanda, desi Ministrul de Interne a declarat contrariul.
De asemenea, d-na prefect i-a contrazis atât pe ministrul de interne, cat si pe maiorul Laurentiu Cazan, care au sustinut tot timpul ca prefectul s-a aflat in Piata Victoriei înca de la ora 16.00.
Speranta Cliseru, a recunoscut public ca a semnat ordinul de evacuare a protestatarilor de la mitingul diasporei din Piata Victoriei dupa ora 12 noaptea, mult dupa ce actiunea avusese deja loc. Ea i-a contrazis astfel înca o data pe Carmen Dan, ministrul de Interne, si pe coordonatorul jandarmilor din Piata, care au sustinut ca aprobarea scrisa a venit mai devreme, la ora 23.11.
Declaratia facuta de prefectul Capitalei este una care distruge credibilitatea ministrului de Interne Carmen Dan, care a sustinut public ca interventia Jandarmeriei a avut loc dupa ce prefectul si-ar fi dat acordul.
În acest moment, nimeni nu mai întelege daca jandarmii au actionat în baza unei dispozitii legale sau fara niciun control.
De asemenea, îmi pun întrebarea legitima cine a coordonat Jandarmeria, în conditiile în care toti cei responsabili refuza sa admita orice implicare.
Probabil, raportul real - care deocamdata e secretizat - arata vinovatia ministrului Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea.
Toate acestea arata incompetenta, amatorismul si reaua credinta a celor care ne conduc. Este inadmisibil sa fim mintiti chiar de catre oamenii pusi sa respecte legea si sa le fie fabricate dosare penale unor oameni care au dorit sa protesteze pasnic.
Asteptam in cel mai scurt timp sa ni se prezinte adevarul despre represiunea din 10 august, pentru a se face dreptate celor care au de suferit si pentru sanatatea democratiei românesti", a declarat liderul USR Salaj, Carmen Olar.

COMENTARII

 1. Slugile lui Dragnea: Dancila ?i Carmen Dan!. Represiunea a fost ceruta de Dragnea iar ordinul pus n practic? de Carmen Dan. Acest partid PSD va intra n ISTORIE c? partidul care a luptat contra poporului s?u. Doar dou? exemple: mineriada ?i 20 August. Opozi?ia are perfecta dreptate!

 2. Domnul Sechely ii cam dus cu pluta. Scrie unele din articole in ceata, mai ales cnd nu suge ceva cu grade. Ii mai iese ceva cnd are grade in cap. Sugerez s? mearg? de deservent la cazane c? ncepe sezonul. Apropo de PNL ?i USR, o sa va vina ?i vou? randul la peni?? poetului.

 3. Domnul Sechely ii cam dus cu pluta. Scrie unele din articole in ceata, mai ales cnd nu suge ceva cu grade. Ii mai iese ceva cnd are grade in cap. Sugerez s? mearg? de deservent la cazane c? ncepe sezonul. Apropo de PNL ?i USR, o sa va vina ?i vou? randul la peni?? poetului.

 4. Domnul Sechely ii cam dus cu pluta. Scrie unele din articole in ceata, mai ales cnd nu suge ceva cu grade. Ii mai iese ceva cnd are grade in cap. Sugerez s? mearg? de deservent la cazane c? ncepe sezonul. Apropo de PNL ?i USR, o sa va vina ?i vou? randul la peni?? poetului.

 5. Domnul Sechely ii cam dus cu pluta. Scrie unele din articole in ceata, mai ales cnd nu suge ceva cu grade. Ii mai iese ceva cnd are grade in cap. Sugerez s? mearg? de deservent la cazane c? ncepe sezonul. Apropo de PNL ?i USR, o sa va vina ?i vou? randul la peni?? poetului.

 6. Cit de caraghios si urit este sa fii invidioasa pe cineva fiidca arata mai bine si e mai frumoasa , fata de cele care mereu o critica e mult mai desteapta,frumoasa, descurcareata etc, Nu ma intereseaza de unde vine !!!

 7. Nici un protestatar care a protestat pasnic, democratic,pentru un scop bun pentru popor respectind legea NU A FOST BATUT SAU GAZAT!! ati inteles? cei gazati si batuti au fost huligani, prieteni ai unor politicieni, uni zic ca si ziaristi ! care au rupt gardul au vrut sa intre in govern iar jandarmi si-au facut datoria pentru care sunt instruiti si platiti !

 8. mai ales cel de la 12 44-sigur ca antena3 si romaniatv nu au aratat imaginile cand jandarmii vostri-ca nu ne reprezinta pe majoritatea acestui popor- au lansat lacrimogene in mijlocul multimii pasnice si au dat cu tunurile de apa pe ei.Poti numii huligani pe femei cu copii ,pe batrani si alti oameni care stateau pasnic in mijlocul pietii?Sigur ca voi aveti doar "adevarul vostru" iar cine nu gandeste ca voi e sorosist ,basist,iohannist,membru al statului paralelo-perpendicular ,etc.Mai lasati vrajelile ca astea tin la cei "slabi de inger" si spalati pe creier de televiziunile de partid ale psd.

 9. Magarul de Bode uita repede cum in ianuarie 2012 janadarmii ii bateau ca lumea pe manifestanti ,piciare rupte , capete sparte , si altele ..... Si atunci era PDL-ul la guvernare cu toti penalii lor ! Dar uite ca a uitat dai-ar Dumnezeu un pic de lecitina pentru aducere aminte !

 10. Acea manifestatie "PASNICA "- Bate , cutite, incendieri, tomberoane si garduri aruncate in jandarmi, borduri rupte si aruncate , injuraturi , isterie . De ce nu s-a intamplat nimic la protestele din 11 si 12 august cand manifestantii nu au fost violenti ? Nimeni nu se intreaba ?

 11. 13.10 Coarn? lider sindicat poli?ie:"huliganii au fost pl?ti?i bucat? cu bucat?" . Pt zilele de 11 ?i 12 n-au ajuns banii.. Adic? nu era n plan. Pe data de 10 asaltul asupra guvernului a fost un e?ec!! ... C? no ,Jandarmii ?i-au f?cut datoria. ?i nc? o precizare in noaptea de 10/11 s au prezentat la spitalul Floreasca , cel mai apropiat de Piata Universit??ii doar 3 pacien?i... Ca sa vezi c?i au fost afecta?i ...

 12. Sus?inem toti sus si tare ca vrem sa tr?im intr-o societate democratic?. Atunci sa respect?m acest lucru, chiar dac? nu ne convine. Cei din PSD au c?tigat alegerile lansatii sa guverneze, aveti r?bdare, o sa vina iar alegerile si daca nu au guvernat bine cu siguranta nu vor mai avea votul oamenilor. Credeti ca nu se vede ca aceste proteste sunt actiunile opozitiei de a prelua puterea?\r\n

 13. Duamna, nu ie momentul sa fim nici macar ipocriti. Ca iti convine in vreun fel, superficial, situatia, te inteleg. Da sa stai linistita cand fac alesii democratic toate faradelegile, ie da porc, duamna.

 14. 1530. Sunt de acord sa asteptam alegerile, dar nu sunt de acord sa ne conduca clica penala a lui Dragnea care cu totii stim ce urmaresc, ce ilegalitati fac din ianuuarie 2017 incoace! Cred ca nu i-ati votat pentru a-i lasa sa fure, sa-si faca averi colosale din banii publici? Oamenii cand vad ce fac acesti oameni, inclusiv in Salaj, nu pot si nu trebuie sa stea linistiti! Nu pot sa-l accepte pe acest individ din Teleorman sa premediteze evenimentele din 10 august si apoi sa se faca ca nu stie nimic!

 15. TOVARASE[A]15:30 DAR CINE NU-I LASAT SA GUVERNEZE ,GUVERNAREA SE BAZEARA PE MAJORARI DE PRETURI LA CARBURANTI ,ALIMENTE ,ENERGIE GAZE ,SI IA RASPLATIT PE TOVARASI PRIMARI CU VENITURI NE MERITATE SI PENSII SPECIALE DIN BANUL PUBLIC ASTA STIE SA FACA CIUMA ROSIE SASI BATA JOC DE POPORUL ROMAN ....

 16. 15.30. Sunt de acord sa asteptam alegerile, dar nu sunt de acord sa ne conduca clica penala a lui Dragnea care cu totii stim ce urmaresc, ce ilegalitati fac din ianuuarie 2017 incoace! Cred ca nu i-ati votat pentru a-i lasa sa fure, sa-si faca averi colosale din banii publici? Oamenii cand vad ce fac acesti indivizi, inclusiv in Salaj, nu pot si nu trebuie sa stea linistiti! Nu pot sa-l accepte pe acest individ din Teleorman sa premediteze evenimentele din 10 august si apoi sa se faca ca nu stie nimic!

 17. SA LASAM GUVERNUL SA CONDUCA !!! DACA NU NE CONVINE FIECARE VOM VOTA PE CINE DORIM !!! 10000 de oameni nu pot schimba un guvern ales democratic !!! JANDARMII SI-AU FACUT DATORIA !!!CINSTE LOR !!!\r\n

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.