SondajRSS Feed

Reactii dure la faptul ca justitia este pusa la colt in interesul unui singur om

Opozitia din Salaj denunta modificarile la Codul penal drept un demers pentru a-l scapa pe seful PSD, Liviu Dragnea

5 Iulie 2018

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, în calitate de camera decizionala, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Codului Penal, dupa o procedura accelerata în Parlament, proiectul fiind votat luni si in Senat. Modificarile legislative sunt puternic contestate de opozitie, dar si de cetateni, prin proteste de strada, fiind considerate ca demersuri pentru a-l avantaja in instanta pe liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat recent in prima instanta pentru instigare la abuz in serviciu la o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare.

Votul de ieri a fost unul la limita, având în vedere ca au absentat noua deputati de la PSD si ALDE, iar cei de la UDMR s-au abtinut. Coalitia PSD-ALDE avea nevoie de 165 de voturi. Au fost 167 voturi "pentru". Noua deputati ai minoritatilor nationale si unul de la PMP au ajutat PSD si ALDE sa faca majoritatea necesara. Eugen Tomac, presedinte PMP, a anuntat la finalul sedintei Camerei Deputatilor ca deputatul Adrian Mocanu este exclus din PMP, dupa ce a dat un vot favorabil proiectului PSD-ALDE..
"De astazi România nu mai e un stat de drept. A devenit un stat de Dragnea. Dvs considerati ca nu este o infractiune, ci e o fapta pe care v-o asumati si cu care v-ati mândrit. Vine si o zi de mâine cei care ati votat acest Cod al rusinii. Acest Cod nu cred ca va intra în vigoare. Vom folosi pârghii, CCR, presedintele, chiar tribunalul. Vom folosi toate pârghiiile pentru ca suntem de partea corecta a istoriei", a fost reactia deputatului USR Ion Stelian.
"Uitati-va aici si veti vedea ca adevaratul program de guvernare a fost Codul penal (…) Din nefericire, PSD-ALDE lucreaza împotriva românilor, a propriului popor. Exista un acut sentiment de deznadejde pentru ca dvs ati înghenuncheat viitorul European al României. PNL va contesta la CCR acest vot, va utiliza toate pârghiile de a dejuca planurile dvs", a spus si deputatul PNL Raluca Turcan.
Presedintele Klaus Iohannis a calificat drept „revoltatoare” adoptarea modificarilor la Codul Penal impuse de PSD si ALDE, sustinând ca ceea ce se întâmpla în aceste zile in Parlament "se numeste dictatura majoritatii”.
„Modificarile care s-au facut sunt fie inutile, fie toxice si daunatoare si am de gând sa folosesc toate instrumentele constitutionale pentru a contesta cele doua acte normative (Codul Penal si Codul de procedura penala - n.r.)”, a mai spus presedintele.
Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ieri ca modificarea codurilor penale dezincrimineaza abuzul în serviciu si ca exista aparenta ca legile se „fac dupa moravurile sau naravurile inculpatilor”, nu dupa standardele în vigoare.

Presedintele PNL Salaj, Lucian Bode

"PSD si ALDE au un singur scop,
salvarea liderului Liviu Dragnea"

Dupa votul de ieri din Camera Deputatilor, care a adoptat in calitate de for decizional modificarile aduse Codului Penal, presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, a declarat ca Parlamentul dominat de coalitia PSD-ALDE a devenit un instrument de albire a liderilor politici corupti.
"Majoritatea PSD-ALDE a trecut azi (n.r.- ieri) modificarile toxice la Codul Penal, la mustata, cu 2 voturi peste cele necesare adoptarii lor. Practic, la vot s-a vazut faptul ca aceasta majoritate a fost fragila: Repozitionarea UDMR–ului, care s-a abtinut, se datoreaza cel mai probabil faptului ca reprezinta in Parlament interesele cetatenilor care i-a acordat increderea, interese care nu coincid cu aceste modificari grave aduse legislatiei penale. Am votat, alaturi de colegii mei din PNL, impotriva acestor modificari care protejeaza infractorii in aceasta tara si ne plaseaza in afara cadrului democratic consfintit de Constitutie.
Dupa OUG 13 si pachetul celor 3 legi pe justitie, modificarile la Codurile Penale promovate de catre PSD si ALDE au un singur scop, salvarea liderului Liviu Dragnea si a celor care il inconjoara de dosare grele aflate in instan

Opozitia din Salaj denunta modificarile la Codul penal drept un demers pentru a-l scapa pe seful PSD, Liviu Dragnea
ta pentru fapte de coruptie.
Parlamentul a devenit instrumentul de albire a acestor lideri care se fac scapati de actul de justitie, iar Romania pierde imens la capitolul imagine si credibilitate in fata partenerilor externi. Au dat foc acestei tari doar pentru a-si scapa pielea! PNL va contesta la CCR modificarile aduse la Codul penal, asa cum a facut si in cazul celor 3 legi pe justitie si al Codului de procedura penala. Ne vom opune acestui asalt asupra independentei justitiei si mutilarii actelor normative care reglementeaza domeniul penal*, spune deputatul salajean Lucian Bode, presedintele PNL Salaj.

USR Salaj acuza parlamentarii PSD Salaj
ca au facut din Romania raiul hotilor

USR Salaj acuza parlamentarii PSD Salaj ca au facut din Romania raiul hotilor, violatorilor si criminalilor, dupa ce au votat legea prin care s-a modificat Codul Penal.
"Ei sunt parlamentarii de Salaj care au votat modificarea Codului Penal! Din cauza lor, România va deveni raiul hotilor, violatorilor si criminalilor, pentru ca legea pe care au adoptat-o va fi în beneficiul acestora. Ati amanetat viitorul si siguranta copiilor si nepotilor nostri! Pentru ce??? Rusine! Iuliu Nosa, Liviu Balint!", este mesajul USR Salaj postat pe pagina oficiala de facebook.

Proteste in strada dupa votul din Camera Deputatilor

La scurt timp dupa votul din Camera Deputatilor asupra modificarilor aduse Codului penal, în fata Guvernului au inceput sa se adune protestatari, manifestantii blocând circulatia. Protestatarii au cerut demisia Executivului, nemultumiti de adoptarea în Parlament a modificarilor Codului Penal. Au scandat "Demisia" si "PSD, ciuma rosie!".
O strada din centrul Brasovului a fost, de asemenea, blocata de protestatari care au scandat împotriva modificarilor din Justitie: „Nu vrem sa fim o natie de hoti”. Manifestantii au avut steaguri si pancarte pe care au scris mesaje antiguvernamentale.

Comisia Europeana transmite un avertisment dur

Comisia Europeana se declara foarte îngrijorata de modificarile legislative privind justitia din România si spune ca nu va ezita sa ia masuri, daca va fi nevoie, pentru a asigura compatibilitatea legilor românesti cu legislatia UE, relevanta în domeniul justitiei penale, al cooperarii politienesti si al standardelor internationale, a declarat ieri purtatorul de cuvânt al executivului european, Christian Wigand.
"Comisia Europeana urmareste îndeaproape si cu preocupari din ce în ce mai mari evolutiile din România. Noi, la fel ca si alti parteneri internationali si state membre, am subliniat în mod repetat ca lupta împotriva coruptiei si asigurarea unei justitii independente si profesioniste au o importanta foarte mare. Aceasta este si esenta rapoartelor MCV. Este crucial pentru România sa intensifice eforturile si sa evite regresele de la realizarile înregistrate în trecut (…) În acest context, urmarim îndeaproape reformele în sistemul judiciar si ale codurilor penale din România. Observam ca reforma Codului Penal a fost adoptata de Parlamentul român. Vom examina versiunile finale ale acestor legi pentru a observa compatibilitatea cu reglementarile relevante ale UE în domeniul justitiei penale si cu standardele internationale. În calitatea de garant al tratatelor europene, nu vom ezita sa trecem la actiune unde va fi necesar pentru a asigura aceasta compatibilitate", este mesajul reprezentantului Comisiei Europene.

 

 

 

Vizualizari 1947
Comentarii articol

>

in 5 Iulie 2018 0:32

Mai bine zis felicitari Como

>

in 5 Iulie 2018 4:40

Dtagnea presedinte.

>

in 5 Iulie 2018 7:09

Acum mai mult că niciodată se demonstrează că PSD este partidul infractorilor. Atât la nivel central cât și local. Toți cei cu probleme penale se duc in PSD sa scape.

>

in 5 Iulie 2018 7:12

Ce părere au cei din PSD Salaj de ce face tătuca lor? Nu le ve jena sa se uite în ochii copiilor lor? Ce ziceți de exemplul voi doamnelor și domnilor consilieri PSD

>

in 5 Iulie 2018 7:15

Un nou semn de avertizare.Explodeaza mamaliga.vai de voi p.s.d.isti

realist>

in 5 Iulie 2018 7:54

măi ARTUR tu și Bode vă pricepeți la toate, sunteți juriști, medici, ingineri constructori, proiectanți, pensionari și cred că neapărat ar trebui să fiți doar pensionari căci la aceasta vă pricepeți să stați și să observați,

>

in 5 Iulie 2018 8:12

Dedicație hotărâtă de lingăi.

>

in 5 Iulie 2018 8:33

pentru cei din opozitie: cind ne prezentati un program cu ce vreti sa faceti? voi nu stiti sa spuneti altceva decit " Liviu Dragnea"! Daca acesta dispare de pe firmament, va dispare si subiectul de discutie. Lumea este satula de voi- basistilor, nu ne mai prostiti!

8:33>

in 5 Iulie 2018 8:56

dar nici voi ciumetilor rosii nu o sa mai prostiti electoratul.

>

in 5 Iulie 2018 8:57

Nu va prosteste nimeni,asa v-ati nascut !

>

in 5 Iulie 2018 9:24

Pentru ca Romania sa se poata dezvolta, Ciuma Rosie trebuie exterminata. Doar in tarile subdezvoldate coruptii si hotii ajung la putere. Rusine PSD, pentru ca ati intors Romania cu 20 de ani inapoi!

>

in 5 Iulie 2018 9:44

nu ne mai prostiti!!! Ce poti sa faci cu unul care chiar e prost? Il minti! Pe urma He,He...poti sa faci ce vrei...sa treci si Codurile...

>

in 5 Iulie 2018 9:47

CIUMA NEAGRA,adica OPOZITIA,daca Psd arfi legiferat legile justitiei precum vor ei,ar fi iesit in strada mult mai multi decat asa ,iar comisia europeana ar fi facut spume la gura.Puneti mana si cititi,ca sunteti prea influentabili si prea pe alaturi cu aceste probleme.

>

in 5 Iulie 2018 10:10

De acord cu 9:47.La noi toata lumea se pricepe la fotbal si agricultura.Mai nou si la justitie.In special propaganda ciumei portocalii.Modificarile sunt in acord cu legislatia europeana si cu deciziile CCR.Asa ca ciocul mic!Conditiile ca sa ai dosar penal si sa fii condamnat, la noi sunt:sa fii membru PSD si sa ai o functie publica.Sica Mandolina, Videanu etc sunt curati ca lacrima.Dragnea presedinte!

>

in 5 Iulie 2018 10:12

Judecatorilor, avocatilor cum li se par schimbarile codului penal? Cred ca le convin, altfel protestau.

>

in 5 Iulie 2018 10:37

Modificarea cu abuzul este cu dedicatie. Ma puteti contrazice? Restul legilor sunt puse la pachet.

>

in 5 Iulie 2018 10:38

Cum puteti apăra un infractor domnilor din PSD?

>

in 5 Iulie 2018 10:42

Pt; 10.10 greu este să fi prost. Păi sa ajungi sa aperi un infractor? Să fie si seful suprem al vostru asta înseamnă să fi slav.

>

in 5 Iulie 2018 10:53

9,44 nu te pune cu Prostul...Soldat,Dezertat din armata Moralitatii ! Tot nu intelege sensul cuvintelor,doar citeste, silabiseste

>

in 5 Iulie 2018 11:13

Pt 10:42 Nu este infractor decat in ochii propagandei portocalii.Chiorul a indemnat alegatorii sa nu mearga la vot si nu a patit nimic.Asta i-a chemat la vot si pt ca este de la PSD a fost condamnat.Penibilul Sica a cerut bani pt campania electorala si a fost achitat.Acuma primeste salariu fara sa mearga la munca, dar tupeistul este tot tupeist, topaie in jurul Parlamentului de grija justitiei.

10:10 ;10:12 "prieten" bun cu 9:47>

in 5 Iulie 2018 12:09

la gramada da rahat cu 11:13 ,postaci pesedei ,lingai de cururi penale ,beneficiari ai Psdracnea ,ia mai mareti ma de manuta impreuna in sud la intaiul vostru penal dracnea si faceti va acolo Republica Mafiota Teleormania si lasati voi pe ardeleni sa traiasca cinstit ,decent si sa prospere ca stim bine noi salajenii ,oaza a ciumei rosii in Ardeal ,ce multa "prosperitate si lapte si miere" avem in Salajul condus de zeci de ani de psd.

>

in 5 Iulie 2018 12:23

Nu stiam ca in Romania sunt atiti inculti care zic ca numai Dragnea beneficiaza de aceste legi .(rautaciosi)

12:23>

in 5 Iulie 2018 14:32

sunt multi la coada care abia asteapta intrarea in vigoare a codurilor ,din toate partidele .

Opozitia>

in 5 Iulie 2018 15:46

de tot ra-hatul ca seful lor plavanul meditator nu stiu citii si manifesteaza dupa ce le zic altii ca citesc prin modificarea codurilor!Oricum nu sunt in stare sa puna de un guvern fara sa apeleze la niste umili slujbasi de prin beciurile Bruxelleze !\r\n

>

in 5 Iulie 2018 21:13

Atentie la 9.47 si 10.10, astia sunt pericolul societatii! Gandesc prost pentru ca au scoala putina si sunt limitati!

>

in 5 Iulie 2018 21:22

Mai, fratilor, cum puteti sustine un hot (Dragnea) sau niste hoti (multi parlamentari), niste parveniti, niste imbogatiti peste noapte din Salaj (Pop Gheorhe, senatorul analfabet, cu familia, Marc cu familia, Ciunt cu familia etc.)! Cum puteti sa va bateti joc de viitorul pruncilor vostri?

>

in 5 Iulie 2018 21:27

sa aveti parte de toti violatorii ,hotii si crimimali voi cei care sinteti psd-alde dar si sustinatorii lor,sa va fie violate femeile si fetele sa fiti furati si poate si ucisi ,atunci sa va vad cum mai lingeti curul lui dracdea si cacariceanu

>

in 7 Iulie 2018 22:22

La lins de kk-ti senatori si de putati din alde si psDrak nea + scursuri mizerii etc.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.