SondajRSS Feed

In 15 ianuarie se fac 167 de ani de la nasterea geniului poeziei

Omagiu lui Eminescu

12 Ianuarie 2017

Primaria municipiului Zalau, Casa Municipala de Cultura si Liceul de Arta Ioan Sima ne invita la o seara de muzica si poezie din lirica eminesciana sub titlul "La Steaua". Evenimentul va ava loc azi, de la ora 17.00, la Casa Municipala de Cultura Zalau. 

Îsi dau concursul Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist , Grigore Grigorut (taragot) Ionut Dîrjan (vioara) Rodica Pop Seling (soprana), Ramona Barna (soprana) si Vicentiu Pop (clarinet). Recitatori: Ioan Pintea si Bianca Cuibus.
Cu acest prilej va avea loc si vernisajul unei expozitii realizate de elevi ai Liceului de Arta Ioan Sima si de membrii cercului de pictura Zalau Art al Casei Municipale de Cultura Zalau.

Omagiu lui Eminescu

Astazi si mâine, Scoala Gimnaziala Horoatu Crasnei, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj si Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj organizeaza Concursul interjudetean "Sub steaua lui Eminescu", editia a V-a. La concurs s-au înscris recitatori din judetele Bihor, Botosani, Galati, Vâlcea, Bistrita Nasaud, Salaj si municipiul Bucuresti.

Vizualizari 281
Comentarii articol

existentialism>

in 12 Ianuarie 2017 6:35

Pe linga faptul ca a fost un mare poet,MIHAI EMINESCU a fost si un mare patriot ,lucru care la costat viata. El la amenintat ,cu pistolul pe masa intro carciuma,pe regele Carol care voia sa cedeze parti din teritoriul tarii. Auzind acest lucru a dat un ordin secret de mazilire al lui Mihai Eminescu. Acest ordin a fost ececutat de catre masonul Titu Maiorescu care ,dupa ce lau imbatat ,lau inchis cu forta in sanatoriul Sutu unde a fost sedat timp de 10 ani,da care a fost omorat de lovituri cu pitre in cap. Titu Maiorescu este unul dintre cei mai nebenefici oameni care au trait vreodata in Romania,iar statuile lui sant foarte nebenefice.

>

in 12 Ianuarie 2017 9:22

Respect,domnilor profesori de la scolile din Horoatu Crasnei si celor care participa la acest eveniment dedicat marelui poet!!!

>

in 12 Ianuarie 2017 9:22

Respect,domnilor profesori de la scolile din Horoatu Crasnei si celor care participa la acest eveniment dedicat marelui poet!!!

>

in 12 Ianuarie 2017 11:22

Şi azi ar avea nevoie Romānia de un Eminescu care să mai scrie o poezie Īmpărat şi proletar. Ne-am īntors la acel regim al bogătanilor, stigmatizat de poetul nepereche īn versurile sale !

>

in 12 Ianuarie 2017 19:49

167 de ani de la nașterea lui Eminescu. S-a nascut īn 1850.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.