SondajRSS Feed

Oamenii de business din Salaj
s-au instruit pentru prevenirea incidenței penale in afaceri

14 Decembrie 2015

Daca în 2012 au existat 60.000 de cazuri de infracționalitate economica, în 2014 numarul acestora a ajuns la aproape 90.000


Principiul "este mai ușor sa previi decât sa tratezi" a stat la baza conferinței "Riscurile incidenței penale în mediul de afaceri", conferința care s-a desfașurat vineri la complexul Briliant Parc din Zalau. Și-au facut prezența oameni de afaceri, juriști, conducatori de unitați care au tangențe cu mediul de afaceri.

Conferința a fost deschisa de președintele Camerei de Comerț și Industrie Salaj, Vasile Padurean, care a spus ca o astfel de întâlnire este mai mult decât necesara în contextul în care infracționalitatea în mediul de afaceri este în creștere, iar legislația este una stufoasa, de multe ori necunoscuta sau greșit înțeleasa de catre cei ce au contact cu ea.
De pilda, Legea nr. 31 a fost modificata și rasmodificata, adaugita și completata în funcție de anumite grupuri ale oamenilor de afaceri. Codul civil și Codul de procedura civila sunt foarte greoaie, iar noul Cod Fiscal înca nu stim cum sa-l aplicam.
"Sunt puzderii de legi care ne fac viața mai grea, viața din mediul de afaceri", a mai spus Padurean. "De aceea ne-am întâlnit aici sa discutam sa ne gândim la protejarea afacerii prin prisma actualei legislații. Faptul ca putem discuta despre aceste probleme este un beneficiu pentru toți", a remarcat președintele Camerei de Comerț și Industrie Salaj.
Alexandru Tamba, pre-ședintele Clubului Oamenilor de Afaceri "Silvania", a spus: "Faptul ca suntem astazi aici demonstreaza ca ne dorim cu toții sa respectam legea. Cei care au gânduri ascunse și pun la cale planuri de eludare a ei nu se întâlnesc la conferințe de acest gen. Noi dorim sa

Oamenii de business din Salaj <br>s-au instruit  pentru prevenirea incidenței penale in afaceri
 fim informați, pentru ca informațiile înseamna educație și în cele din urma succese și șansa unui antreprenoriat performant.
Casa de avocatura Ielciu&Asociații a prezentat în detaliu problemele pe care le poate aduce necunoașterea legislației, aplicarea greșita a normelor legale sau încalcarea lor.
Avocatul Mihai Ielciu a vorbit despre cum poți ajunge cu sau fara vina, cu sau fara intenție, subiectul unei investigații de natura juridica. El a prezentat câteva situații în care partenerii de afaceri pot afecta gradul de risc, precizând ca o atitudine corecta din partea noastra nu garanteaza aceeași atitudine și din partea partenerilor. Deci, atenție!
Mihai Ielciu a prezentat și o situație care arata creșterea numarului de cauze care au intrat în materie penala. Astfel, daca în 2012 au existat 60.000 de cazuri penale pe acest segment al infracționalitații, în 2014 numarul acestora a ajuns la aproape 90.000, o creștere cu 40 la suta.
Venit de la Cluj, avocatul cu specializare în drept penal - infracționalitate economica și corupție, Paul Mihai Nemțeanu, a prezentat lista principalelor infracțiuni cu impact în zona economica și modul în care se poate comite o infracțiune.
Conferința a oferit posibilitatea participanților de a discuta despre modalitațile prin care afaceriști își pot proteja afacerile și patrimoniul, despre pricipalele drepturi și obligații ale omului de afaceri, despre diverse studii de caz.

Vizualizari 1107
Comentarii articol

>

in 14 Decembrie 2015 8:22

d-lor acest eveniment este artificial, reclama mascata unor avocati din cluj care s-o zicem pe romaneste mor de foame intr-un oras mare, anu venit sa faca gargara intr-un oras inexistent pe harta romaniei dpdv economic,cultural,etc; d-nul vasile, dr ca fostul premier, in aceleasi conditii, sa-si vada de treaba,nu-i cazul sa dea lectii despre onestitate, vezi perioada cand era director la spitalul judetean...va rog nu ne insultati inteligenta,suntem saraci, nu prosti.

>

in 14 Decembrie 2015 18:15

Domne'vorba lu' CTP,o adunare de ipocriti.Astia se culca si se scoala cu aceeasi vesnica intrbare;Cum sa fac s-o fac? Adeca virgula ,cum sa fac sa dau cat mai putin la stat,la angajati(sclavi,nota bene)la furnizori(care si aia-s nesshte alti evazionisti la randul lor).

>

in 14 Decembrie 2015 21:42

Proiect nou, de talie mondiala!Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.