O nouă ediţie a simpozionului „Arta în grădină” la Jibou

0
105

Grădina Botanică Jibou va găzdui şi în acest an, în perioada 30 august – 8 septembrie, tradiţionalul Simpozion Internațional de Arte Vizuale „Arta în grădină”, eveniment ajuns la ediţia a IX-a.

Simpozionul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou, fiind susținut de Primăria orașului Jibou, prin asociația Prietenii Grădinii Botanice și de revista online Modernism.ro din București.

La această ediție vor participa următorii artiști: Arpad Fabian (Cluj-Napoca), Florin Gherasim (Cluj-Napoca), Vasile Istrate (Cluj-Napoca), Marius  Lehene (SUA), Mircea Moldovan (Târgu Mureș), Dorel David Morar (Târgu Mureș), Radu Șerban (Cluj-Napoca) și Lucian Țintariu (Cluj-Napoca).

Potrivit organizatorilor, lucrările de pictură, grafică, ceramică, fotografie și sculptură care vor fi realizate de către artiștii participanți la această ediție a Taberei de Creație se vor circumscrie genericului „Locul ales”.

În cadrul activităților culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, arhitectură și psihologie, susținute de către invitați și de o parte dintre participanți.

În data de 6 septembrie 2020, la Grădina Botanică din Jibou, se va vernisa expoziție de bilanț a acestei ediții, care va cuprinde lucrările realizate în perioada taberei de creație din cadrul Simpozionului.

Lucrările din această ediție vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here