O nouă carte la Editura Caiete Silvane

0
96

La Editura „Caiete Silvane”, în colecția „Poesis”, a apărut, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cartea  Lădoi (Padláda) de Thököly Vajk.

„Cel care scrie versuri nu poate să fie altfel, decât sincer, iar cel care este sincer, acela descrie adevărul în culorile văzute de el. Uneori în alb, alteori în negru, iar câteodată folosind toate culorile curcubeului. Cel care se descrie pe sine prin versuri, care își descrie sentimentele, credința și speranța, acela nu vorbește doar despre sine, ci un pic despre fiecare dintre noi. În acest volum m-am inspirat din cotidianul dulce-amărui al vieții, din sărbătorile trăite, traducând clipele în gânduri, sentimente. Am privit uneori spre trecut, am meditat asupra prezentului și am sperat să sper în viitor. Îndrăgostit de peisajul rural, sălăjean, din curbura Carpaților, rândurile, gândurile acestea sunt ca o ofrandă plină de respect pentru patrie. În volum sunt 111 poezii. Până acum peste 30 dintre ele au fost prelucrate, puse pe muzică, atât pe scenă, cât și pe discuri, din bunăvoința unor artiști și orchestre”, spune autorul. 

Thököly Vajk s-a născut în 1978, la Zăuan. Este pedagog, poet, scriitor. Poeziile sale au prins glas pe discuri care s-au postat pe locuri onorabile pe lista MAHASZ (Asociația Discului Maghiar) sau au devenit chiar cap de listă. În 2012, a obținut un premiu special la Festivalul Național al Poveștii din Ungaria, iar în 2013 a fost premiat. În 2016, Cenaclul Héttorony din Debrețin i-a oferit premiul „Verő László” pentru poeziile și textele sale lirice. În 15 septembrie 2018, la Șimleu Silvaniei, a fost ales cel mai bun pedagog scriitor al anului de către Radioul Literar din Budapesta. Tot atunci a primit, pentru scrierile sale și pentru creșterea bunului renume al Sălajului, Diploma de Onoare a Maghiarilor din Sălaj, oferită de Fundația Báthory István.         

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here