SondajRSS Feed

Un program social inedit si binevenit

O masa calda gratis pentru copiii sarmani din Zalau

13 Iunie 2018

In 10 iunie, duminica, la Liceul Voievodul Gelu, trei doamne si o domnisoara au pregatit 78 de portii de mazare cu sos de rosii si carnati pentru copiii din familii dezavantajate social. De aici au fost distribuite de altfel peste 270 de portii de o luna, de când functioneaza în Zalau programul destinat copiilor sarmani.

Cel care se face "vinovat" de faptul ca acest proiect social a putut demara in Zalau este directoarea Liceului Tehnologic Voievod Gelu, Rodica Costache, care a imbratisat acest proiect si pune cantina scolara la dispozitia asociatiei care se ocupa de program. O data pe saptamana se gateste pentru copiii care nu mananca chiar cum trebuie acasa.

Donatorii si voluntarii sunt bineveniti

Asociatia "O masa calda", infiintata in Cluj, are o filiala la Zalau, care are punct de lucru la Liceul Voievod Gelu. Filiala din Zalau functioneaza in sistem de voluntariat, accepta donatii in bani si alimente din partea celor care doresc sa sustina aceasta asociatie. Pana in acest moment, asociatia a derulat patru actiuni, prin care au acordat mancare gratuita familiilor nevoiase.
De altfel, filiala de la Zalau si-a stabilit un prim obiectiv ca astfel de actiunii sa fie derulale saptamanal, de preferat duminica, iar pe parcurs actiunile se vor inmultii.
Actiunile filialei Zalau sunt sprijinite de Primaria Zalau prin DASC Zalau, cu listele potentialilor beneficiari.
Un alt sprijin a venit si din partea Asociatiei "Alaturi de copii" Zalau, cu scopul de a indentifica cat mai multi potentiali beneficiari.
Puteti face donatii in bani in contul deschis la Banca Transilvania : - in lei - RO78BTRLRONCRT0292723301
- in euro - RO28BTRLEURCRT02927

O masa calda gratis pentru copiii sarmani din Zalau
3301
Cei care doresc sa sprijine asociatia cu alimente o pot face apeland la numarul de telefon 0724365588, unde un voluntar va raspunde si va prelua donatia.
Asociatia primeste orice voluntar care doreste sa participe la gatirea propriu-zisa a mancarii. Pot veni in grup, prieteni, elevi, tineri, oricine doreste sa gateasca pentru persoanele nevoiase din Zalau.

Mananca gratis in primul rand saracii

Primii beneficiari au fost familiile din zona blocului C3 si C4 din spatele Clinicii Salvosan - Ciobanca. Apoi au urmat copii pe care ii are in grija Asociatia "Alaturi de copii". Dupa care s-au mai acordat mese calde gratuit diverselor persoane identificate de DASC Zalau. Urmeaza sa acordam mese calde gratuit persoanelor nevoiase din Panic, de pe strada Spicului. Printre viitorii beneficiari se vor numara si oamenii strazii, persoanele de la Adapostul de Noapte, inclusiv zalaunaii care au nevoie de o masa calda, indiferent de situatia financiara.

Acest program urmaresti si constientizarea populatiei cu privire la risipa de alimente. Asociatia isi propune si pana acest moment a reusit sa se incadreze intr-o limita de 2 lei per portia gatita. portiile de mancare sunt suficiente atat caloric cat si ca gust, suficiente unui adult pentru o masa calda.

Vizualizari 1722
Comentarii articol

>

in 13 Iunie 2018 0:37

Hraniti puii de ciori ca sa aiba energie pt furturi si agresiuni. Prostilor!

>

in 13 Iunie 2018 5:36

Henofobule!\r\n

>

in 13 Iunie 2018 8:05

Asa ca sa mai poata face ciorile si alti puradei.

>

in 13 Iunie 2018 8:14

E diferența între leneși și săraci. Lenea nu trebuie încurajată. Sunt suficiente locuri de muncă. În rest,e stimularea viitorilor infractori.Niciun stat nu poate functiona prin mila publică. E un proiect ratat.

>

in 13 Iunie 2018 9:17

În general asociația se orientează către copii mai puțin spre adulți.

>

in 13 Iunie 2018 10:25

Detin cativa saci de cartofi , alte legume consumabile si muraturi ce mi-au ramas de peste iarna , sunt consumabile si in perfecta stare dar cand aud ca e vorba de hranit tiganii prefer sa le arunc in garla , nu incurajati cioroii la pomana ca se vor inmulti ca parazitii.

>

in 13 Iunie 2018 13:47

Oricum se inmultesc.

>

in 13 Iunie 2018 17:07

Trebuie sa sporeasca numarul votantilor PSD-isti ,ca sa se realizeze democratia teleormaneana.

Oameni buni>

in 25 Iunie 2018 1:41

Țin să vă amintesc de faptul că eu cunosc personal persoana care a înființat asociația Alaturi de copii, și eu am donat mâncare intre sărbători pentru că avusem prea multa după ce familia mi-a ignorat invitațiile de Crăciun. Am fost invitat personal sa le dăruiesc, nu sunt puradei cum spuneți voi. Sunt copii care au părinți cu probleme financiare, nu contează părinții lor ce fac cat timp ei mănâncă o hrana calda. Am fost întâmpinat de colinde, cu carnete de note bune și multe vorbe frumoase. Nu mai judecați voi aiurea fara să vedeți. Faceți un bine și mergeți personal să vedeți despre ce vorba.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.