O companie din Turcia ar urma să construiască sectorul de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău

2
542
Foto: Facebook - Lucian Bode
Foto: Facebook - Lucian Bode

Câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia sectorului de autostradă Nuşfalău – Suplacu de Barcău este o companie din Turcia, aceasta urmând a realiza cel de-al doilea tronson din Sălaj, după cel de la Zimbor- Poarta Sălajului, în cazul în care nu vor exista contestaţii la licitaţia organizată de Compania Naţională de Drumuri şi Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Potrivit anunţului de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe o reţea de socializare, valoarea contractului este de circa 385 milioane de lei,   

“Ofertantul desemnat caştigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., cu preţul de 384.138.887,89 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni, din care: şase luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni”, a precizat Lucian Bode, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Subsectiunea 3B5: Nuşfălau – Suplacu de Barcău, de la kilometrul 66+500 la kilometrul 80+054.044, respectiv un tronson în lungime de 13,554 km.

“Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea tuturor contestataţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a precizat ministrul.

Acesta este cele de-al doilea tronson de autostradă din Sălaj pentru care urmează a fi demarate lucrările, după ce contractul de execuţie pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Zimbor – Poarta Sălajului, în lungime de 12 kilometri a fost semnat în iunie, la Zalău, valoarea lucrărilor fiind de peste 680 milioane lei.     

2 COMMENTS

  1. Durata contractului este de 120 de ani, din care:40 de ani perioada de proiectare şi 80 de ani perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor până la prima ploaie!”,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here