SondajRSS Feed

O șansă in plus la angajare pentru femei

3 Iulie 2014

O șansă pentru femei pe piața muncii o aduce proiectul lansat ieri, “CoRes - Conștientizare și Respect pe piața muncii”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Proiectul a fost demarat în luna mai de VECOM SRL, în parteneriat cu Encore Research SRL. Obiectivul general este îmbunătățirea accesului pentru 260 de femei pe piața muncii și promovarea principiului egalității de șanse și de gen în regiunea Nord - Vest. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.154.111 lei, din care 2.000.000 de lei sunt asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Obiectivele specifice proiectului sunt creșterea oportunităților de angajare a femeilor din regiunea Nord - Vest pe piața muncii prin oferirea unor programe de formare profesională. Se vor putea califica 234 de femei din grupul țintă în meserii de operator introducere validare și prelucrare date, frizer - coafor - manichiură - pedichiură, baby - sitter, îngrijitor bătrâni la domicilui și lucrător în comerț. Alte 26 de femei vor fi instruite în competențe atreprenoriale și operator introducere, validare și prelucrare date.

O șansă in plus la angajare pentru femei
Cursurile sunt gratuite și toate participantele vor primi subvenții în bani la absolvire. Primarul orașului Zalău, Radu Căpîlnașiu, a declarat în cadrul conferinței de prezentare a proiectului, organizată ieri la Hotel Griff Zalău, că “este nevoie de asemenea proiecte și sunt bine venite”. Felicitări și să vedem rezultatele, să le vedem puse în aplicare. Să fim pragmatici”, au fost cuvintele primarului. În cadrul conferinței a luat cuvântul și fostul director al AJOFM Sălaj, Romeo Sârcă. “Întotdeauna am considerat că cea mai importantă resursă a economiei românești este resursa umană. Aceste proiecte POSDRU trebuie puse pe primul loc, trebuie să ne ocupăm și de sectorul uman, trebuie să îi creștem valoarea. Orice om care primește, prin fonduri europene, o învățătură, este o valoare în plus pentru orașul nostru, pentru județul nostru. Bineînțeles, aceste proiecte nu se pot considera de succes decât dacă vedem în timp real, în indicatorii AJOFM Sălaj, creșterea ratei de ocupare a locurilor de muncă”.

 

 

Vizualizari 2237
Comentarii articol

>

in 3 Iulie 2014 11:24

Bravo!

>

in 3 Iulie 2014 11:58

unde se fac inscrierile ?

>

in 3 Iulie 2014 13:36

str. 9 Mai, nr. 4, cam 18

proiecte=bani>

in 3 Iulie 2014 14:56

povesti dastea si bani luati de la UE,fara rezultate or mai fost destule....ARTUR,daca tot esti un ziarist nou si tanar,ia fa tu o ancheta reala ,cu banii cheltuiti pe POSDRU si ce rezultate(angajari)in Salaj...????!!!!

>

in 3 Iulie 2014 23:13

Ai dreptate 14:59!! De castigat, au castigat numai aceste SRL-uri, care "invart" aceste fonduri consistente, in tot felul de denumiri fantasmagorice, dar cu finalitate...zero pentru piata muncii.Ar trebui verificate fondurile care au fost "papate" de aceste SRL-uri si numarul celor angajati, care au fost "scoliti" de acestea!! S.Homer

>

in 4 Iulie 2014 8:42

voi credeti ca nu sunt verificate pana peste cap?

dizUMtHMfpyyxCqOM>

in 20 Decembrie 2018 19:17

todGn2 Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Really Cool.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.