O anamneză pentru a ne aduce înapoi în prezent

0
79

Bună să vă fie inima!


Ce fac oamenii atunci când unul dintre ei și-a sacrificat viața pentru ei? Pentru a nu-i uita ridică un monument, dau numele lor unei străzi, fac un film cu viața lor, țin viu focul amintirii lor cu emoție și recunoștință. Pentru moartea lui Iisus Hristos lucrurile sunt total diferite. Asta pentru că a murit și a înviat, pentru că moartea Lui nu mai privește un singur popor, o singură patrie, ci pe toți oamenii din toate epocile, pentru că moartea Lui pe cruce este cel mai mare act de iubire din toate timpurile. Iată de ce nu e de ajuns să ne aducem pur și simplu aminte de Iisus, ci trebuie să tânjim la o unire mai profunda cu El.

Din acest motiv a și rânduit Sfânta Liturghie. În timpul războiului din 1939-1945, Rezistența franceză primea pe calea undelor radio mesaje codate. Astfel, toți cei din Rezistență știau că în ziua în care vor auzi rostite complet versurile poeziei lui Verlaine, Cântec de toamnă, debarcarea aliaților în Franța era iminentă și astfel fiecare știa ce are de făcut. La fel și Sfânta Liturghie este un ”cod confidențial” pentru ucenicii lui Hristos. Ori de câte ori veți vedea un preot luând pâine și vin și spunând: ”Acesta este trupul Meu, acesta este sângele Meu”, veți ști că Hristos este acolo, pe cale să vă atragă către binele suprem.

Un tânăr american care trecuse printr-o perioadă dificilă își închipuise că se vedea vorbind cu Iisus:
” Lord, i have a problem..and the problem is me. (Doamne, am o problemă…, iar problema sunt eu.)
” My son, I have the answer, and the answer is Me. (Fiul meu, am răspunsul, iar raspunsul sunt Eu.)”
Pierre Trevet (Pildele unui preot de la țară)


Dragilor, a intra în taina persoanei lui Hristos înseamnă a cunoaste o fericire inepuizabilă, ne dezvăluie Pierre Trevet. Doar cei care au experimentat această comuniune pot da mărturie cu propria lor viață. Inima liturghiei este împărtășania iar puterea supranaturală a acestei taine de căpătâi s-a confirmat de-a lungul generațiilor și al secolelor. Să o trăim autentic și să o prețuim peste măsură!


O zi minunată! Pace și bine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here