O adolescenta s-a ales cu dosar penal pentru inducerea in eroare a autoritatilor

0
1708

 

O adolescenta s-a ales cu dosar penal pentru inducerea in eroare a autoritatilor

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, continua cercetarile intr-un dosar penal privind infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare si act sexual cu minor, ca urmare a unei sesizari facuta prin apelul de urgenta 112, in seara zilei de 23 martie. Banuiti de comiterea faptei sunt o adolescenta si un tanar, ambii din judetul Salaj.

In fapt, la data de 23 martie, ora 19.15, o persoana de sex feminin a apelat 112 si a relatat ca este sechestrata pe strada Fabricii, din municipiul Zalau. Dupa aceasta convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactata.
Verificarile efectuate de politisti au dus, marti, 24 martie, la identificarea apelantei, in persoana unei adolescente de 14 ani, din judetul Salaj. Aceasta a recunoscut ca nu a fost victima vreunei infractiuni si ca, la data respectiva, a apelat in gluma la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al prietenului ei, un tanar de 20 de ani, tot din judetul Salaj, cu care are o relatie de mai mult timp.
De asemenea, la momentul apelului, acesta si-a dat alt nume decat cel real, iar in urma cu o zi (22 martie) a mai sunat nejustificat la 112.
In cauza, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare si act sexual cu minor, dar si pentru administrarea intregului probatoriu.
Totodata, pentru apelarea abuziva la 112 a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 500 lei, conform O.U.G. 34/2008, iar pentru faptul ca nu a solicitat eliberarea actului de identitate in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 15 ani a fost sanctionata si cu suma de 40 de lei, conform O.U. nr. 97/2005.

Nu induceti in eroare organele judiciare!

Conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penala, facut prin denunt sau plangere, cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala ori in legatura cu savarsirea unei asemenea fapte de catre o persoana, cunoscand ca aceasta este nereala, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.