SondajRSS Feed

In Salaj se face justitie mai multa si de mai buna calitate

Numarul cauzelor judecate de un magistrat in Salaj a crescut cu aproape 30 la suta intr-un an

13 Februarie 2018

Judecatoria Jibou, care acum cativa ani a fost la un pas de a fi desfiintata din lipsa de dosare, are acum cea mai mare incarcatura pe un judecator

Numarul insuficient de magistrati de la Tribunalul Salaj duce la o incarcatura efectiva mare pe cap de judecator.

De pilda, daca in 2016 fiecare judecator a avut de solutionat 535 de dosare, in anul 2017 un judecator a avut de solutionat 618 cauze, reiese din prezentarea facuta vineri de Monica Kende, presedintele Tribunalului Salaj.
Judecatoria din Jibou trece printr-o perioada foarte dificila in problema numarului de cauze, fiecare judecator avand de solutionat in 2017 un numar de 1.480 de dosare, in timp ce judecatorul din Zalau a avut de solutionat 647 de cazuri, iar judecatorul din Simleu Silvaniei 874 de cauze.
Aici se cuvine facuta precizarea ca, in repetate randuri, Ministerul Justitiei a anuntat desfiintarea Judecatoriei din Jibou din cauza volumului de munca scazut. “n martie 2015, autoritatile locale s-a intalnit cu conducerea Tribunalului Salaj si au hotarat ca opt unitati administrativ-teritoriale sa fie arondate de la Judecatoria Zalau la Judecatoria Jibou, avand ca scop echilibrarea volumului de lucru in unitatile apartinatoare Tribunalului Salaj si reducerea timpului de asteptare a cetateanului.
Volumul de munca al magistratilor salajeni a crescu

Numarul cauzelor judecate  de un magistrat in Salaj a crescut  cu aproape 30 la suta intr-un an
t intr-un an cu aprope 30 la suta, Tribunalul Salaj avand de solutionat in anul 2017 un numar de 7.179 de dosare, cu 1.634 de dosare mai mult fata de 2016.

Tribunalul Salaj este foarte bine cotat
in regiune privind calitatea actului de justitie

Monica Kende a spus ca un lucru este imbucurator, si anume ca numarul cauzelor care s-au intors de la instantele superioare si numarul cauzelor desfiintate de acestea a scazut simtitor, fapt care a facut ca Tribunalul Salaj sa primeasca un calificativ maxim - "foarte bine" -, situand judetul nostru in ceea ce priveste eficienta solutionarii dosarelor pe locul doi in randul celor patru tribunale subordonate Curtii de Apel Cluj si pe locul 15 pe tara.
Presedinta Tribunalului Salaj a mai spus ca intr-un viitor apropiat cladirea institutiei va fi extinsa printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Vizualizari 833
Comentarii articol

>

in 13 Februarie 2018 0:42

Nici vb de justitie de calitate din moment ce evazionistii mari care si-au facut vile ,cumparat terenuri si alte beneficii din BANUL PUBLIC, atentie mare din BANUL PUBLIC cu ramificatii politice sunt liberi sau cu suspendare iar ce au furat nu li s-a confiscat. Nu mai zic de multi din categoria pericol social care sunt scosi ca fiind mielusei.

>

in 13 Februarie 2018 7:24

SERIOS????????

Coruptie>

in 13 Februarie 2018 8:23

Calitatea actului de justitie lasa de dorit , de multe ori , cei de la Tribunal conving judecatorii de la judecatorie , sa acorde Hotarari nefavorabile , si nefondate , stiu ce spun , poate i-si aduc aninte , judecatoarele acele tinere , prin 2014 care au fost schimbate in unele dosare , pana au gasit pe cele care SA BATJOCOREASCA , ........ sa acorde HOTARARI ILEGALE DATE CU REA CREDINTA ... RUSINE LOR , CORUPTIE NESIMTITA, ..calitate ZERO...

>

in 13 Februarie 2018 9:12

Serios, justitie de calitate la Tribunalul Salaj!!! Oare ce-au fumat fetele astea?? Ma uit pe jurispdudenta si nu gasesc o sentinta mai de doamne-ajuta. S-au cacait cu dosarele motorinarilor de la Jibou si cu cel al combustililor de la Eurocard pana erau sa se prescrie faptele, ca sa nu mai vorbim de dosarul primarului de la Jibou. Iar in civil, ai mari sanse sa castigi la loto decat in instanta, sentintele corecte si drepte sunt o rara avis in aceasta instanta.

>

in 13 Februarie 2018 9:44

,,Justitie de calitate " la tribunalul Salaj ?????? , cu Vicepresedintele Tribunalui CERCETAT PENAL DE DIICOT , presedinta de Tribunal este cu mult mai corupta INCREDERE ZERO in JUSTITIA SALAJANA , RUSINE LOR .....

>

in 13 Februarie 2018 10:04

DACA PANA ACUMA AU DORMIT, SE TOT STRANG DOSARELE!10ani pentru finalizarea unui dosar ?Rasul curcilor...\r\n

>

in 13 Februarie 2018 11:36

EI finalizeaza dosarele , NUMAI DPA CE SE PRESCRIU FAPTEE , RUSINE LOR CORUPTII, FAVORIZEAZA INFRACTORII

>

in 13 Februarie 2018 12:52

Viorele, vezi că ăștia au salarii sfidătoare și pensii speciale nerușinate. Ai grijă să-ți plătească ca lumea acest articol publicitar !

>

in 13 Februarie 2018 17:11

au da multe dosare de rezolvat,sa va zic un caz,salariatii de la Petrom,au dat in judecata societatea pentru ca nu le a dat niste drepturi care li se cuveneau dupa cum era prevazut in contractul colectiv de munca,toti din Salaj cu aceeasi cauza,nu s a mers pe colectiv ci s a judecat fiecare dosar in parte ,ca asa cum s a exprimat un judecator sa fie mai mare volumul de munca,sa aiba mai multe dosare,cred ca dupa asta sunt apreciati,dupa cantitate nu dupa calitate

>

in 13 Februarie 2018 17:43

D-LE JURNALIST CU ACEST ARTICOL M ATI DEZAMAGIT !JUSTITIE DE MAI BUNA CALITATE ? SA FIM SERIOSI !\r\n

>

in 13 Februarie 2018 19:17

In romania sunt 6500 de magistrati cu un buget de salarii de 30.000.000 euro pe luna ...

>

in 13 Februarie 2018 20:26

Fara sa generalizam dar sunt unii judecatori la tribunalul salaj de toata groaza.nu i poti acuza de coruptie dar sentintele lor numai cu gandul la asta te duce.se dau niste dumnezei in instanta mai ales in ultima faza procesuala la care nu mai ai cale de atac.atata timp cat nu raspund pt solutiile lor vor face cum vor

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.