Nu ne putem permite sa asistam la imbolnavirea medicilor fara a face nimic!

21
1081

 

Nu ne putem permite sa asistam la imbolnavirea medicilor fara a face nimic!

Pentru a putea limita epidemia de coronavirus avem nevoie de cat mai multe echipamente de protectie si ma refer aici atat la masti de protectie cat si la combinezoane de protectie, botine, manusi etc.

Toate aceste echipamente pot fi produse la ora actuala in Romania, dar nu pot fi achizitionate de spitale sau alte institutii publice deoarece toate acestea trebuie acreditate de catre Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, inainte de a fi introduse pe piata.

Din aceste considerente solicit primului-ministru Ludovic Orban si ministrului sanatatii Victor Costache sa dispuna Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania sa elaboreze o procedura simplificata prin care orice companie din Romania care poate produce echipamente de protectie necesare in lupta cu COVID-19 sa fie acreditata in maxim 48 ore.

Trebuie sa protejam personalul medical si trebuie sa facem acest lucru cat mai repede! Nu ne putem permite sa asistam la imbolnavirea medicilor fara a face nimic. Trebuie sa protejam, pe de alta parte, locurile de munca! in Romania industria textila - al doilea cel mai mare exportator – se afla in mare pericol! Marile companii de fashion din Europa au inchis lanturile de magazine si au retras toate comenzile plasate. in acest moment toate fabricile de confectii se pregatesc sa inchida portile si isi concediaza angajatii!

Pentru Romania producerea de echipamente de protectie necesare luptei cu epidemia de COVID-19 este o obligatie din aceste doua motive:
• protejarea cadrelor medicale din spitale si a celorlalti angajati care se afla in primele linii (politisti, soldati, jandarmi, paramedici, pompieri militari, politisti locali etc);
• protejarea locurilor de munca din industria textila.

Am incredere ca ministrul sanatatii va dispune Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania sa afiseze cat mai curand pe pagina de internet procedura simplificata si documentele aferente, in vederea acreditarii echipamentelor de protectie.

Cred, in acelasi timp, ca oamenii de afaceri din industria textila vor intelege ca trebuie sa se ralieze efortului nostru comun de combatere a coronavirusului si vor demara, cat mai curand, productia de echipamente de protectie romanesti!

Marian Oprisan,
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea
Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania

 

 

COMENTARII

  1. Omul asta nu doar ca n-are un Dumnezeu, dar nu ezita sa il scuipe pe al altora daca asta ii aduce un oarece profit. El e insasi mama lui pensionara care i-a cumparat masina de 160 000 euro pe cand insul era pres PSD Vrancea. Margaritar e scuipatul lui. Pentru prosti.

  2. Bai ce sa faci?Dk sfanta Biserica Ortodoxa se roaga tot timpul pentru sanatatea conducatorilor,uite ca merge.Nu conteaza ca-i tampit,nesimtit sau derbedeu.E conducator si basta!!!

  3. Din bani aia furati de la stat ar trebui sa ajute pensi suplimentare si alte afeceri cu materiale pentru spital toti politicieni stiu dar nu ajuta cu nimic .\r\n

  4. Din acest moment, Graiul este pentru mine ziar "non-grata". Rusine! Promovati asemenea elemente???!!!. Voi sunteti jurnalisti independenti , sau sunteti pe statele de plata ale vreunui partid???. Am raspunsul! Rusine!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.