Nouă cluburi de box prezente la ediția a V-a a Cupei Cetății

0
1

Cu ocazia Zielelor Zalăului, Primăria Municipiului Zalău și CSM Zalău au organizat vineri, ediția a V-a a Cupei Cetății la box. La competiție au participat no-uă cluburi de box, două din Ungaria, Paks și CS Mohaci, două din Baia Mare, CSM și CSS 2 Baia Mare, două din Cluj-Napoca, Universitatea și Voința Cluj, unul din Oradea, Crișul Oradea, unul din Slatina, CS Box Artrom Slatina și CSM Zalău. La gala de box s-au prezentat 60 de sportivi, dar numai 40 au boxat, la toate categotiile copii, cadeți, juniori, tineret și seniori, în cele 20 de meciuri.

Pugiliștii de la clubul zălăuan au avut o comportare foarte bună, reușind să impresioneze publicul prezent. La gala de box care a avut loc pe zgura din cadrul Stadionului Municipal s-au evidențiat Gabriel Chichișan, Mădălin Varga, Denis Stoica, Bogdan Mierloi și Paul Magdaș la copii și cadeți. De asemenea o comportare bună au avut-o și Darius Florea, Mihai Hus și Constantin Pece, la juniori și Paul Covaci la tineret, care boxat cu un sportiv senior din Ungaria.
“Gala de vineri a fost una extrem de reușită, iar meciurile au fost foarte disputate. Spectatorii din tribunăau avut numai cuvinte de laudă la adresa competiției. Pentru sportivii noștri au fost o etapă foarte bună de pregăitire pentru competițiile oficiale care vor urma. De asemenea s-a făcut o bună propagandă boxului și a zilelor Zalăului”, ne-a declarat unul dintre cei doi antrenori de la CSM Zalău, Ioan Popa.

Pugilistul zălăuan, Adrian Popuțea a început pregătirea pentru Campionatul Național de Seniori

Printre sportivii prezenți la Gala internațională de box, de vineri, organizată cu ocazia Zieleor Zalăului s-a numărat și cel mai bun produs al boxului sălăjean în acest moment, stop_coloana Adrian Popuțea. Elevul lui Ioan Dragoș a boxat în cadrul categorie +91 de kilograme, cu bihoreanul Ionel Oșvat, pugilist pe care zălăuanul l-a învins anul trecut la Cupa Meseș de la Zalău. Și de această dată câștig de cauză a avut tot Adrian Popuțea, care l-a învins din nou pe bihorean, chiar dacă Popuțea este la începutul pregătirii.
Câștigător al Cupei României și medaliat la Campionatul Național, Adrian Popuțea ne-a declarat că î-tâlnirea cu boxerul din Oradea a fost una foarte dificilă și destul de echilibrată.
“Meciul cu Ionel Oșvat a fost destul de echilibrat, însă sunt fericit că am reușit să mă impun, având în vedere că noi suntem doar la începutul pregătirii pentru Campionatul Național din luna septembrie. A fost destul de solicitant, dar un meci foarte bun pentru această perioadă de pregătire. Pentru mine a fost puțin mai greu la această categorie, pentru că la Naționale voi boxa la 91 de kilograme. Sper ca până atunci să acumulez o formă cât mai bună”, ne-a declarat Adrian Popuțea care mulțumește firmei Granital pentru susținerea acordată.
La Campionatul Național de seniori care se va desfășura în perioaa 7-12 septembrie, la Târgu Mureș, pugilistul Adrian Popuțea are obiectiv obținerea unei medalii. “Sper să fie cât mai strălucitoare”, a încheiat sportivul de la CSM Zalău.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here