Noi ajutoare sociale pentru persoanele defavorizate din Sălaj

1
417

Tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 180 de lei pentru persoanele nevoiașe și 500 de lei pentru elevii defavorizați, vor fi acordate în Sălaj, în cadrul unor programe derulate de către Ministerul Fondurilor Europene – Direcția Implementare a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Primul dintre acestea constă în acordarea sumei de 180 lei lunar, sub forma unor tichete sociale pe suport electronic, in vederea consumului de hrana calda si va fi demarat in ultima jumătatea lunii noiembrie a.c. Conform OUG 115/2020, beneficiarii acestui ajutor vor fi: persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă; persoanele/ familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
La nivelul județului Sălaj au fost stabilite 24 de unități prin care vor putea fi valorificate aceste tichete, însă lista va fi actualizată și cu alte unități care vor dori să facă parte din acest program.

Cel de-al doilea ajutor social, care urmează a fi implementat în perioada următoare, vizează sprijinul educaţional al elevilor sălăjeni care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
Ajutorul constă în acordarea sumei anuale de 500 RON, sub forma unor tichete sociale pe suport electronic, prin care vor putea fi achizitionate haine si rechizite. În perioada următoare va fi stabilită prin licitație, o listă a unităților sălăjene, care vor valorifica aceste tichete. Conform OUG Nr. 133/2020 destinatarii finali sunt: copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar; copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar; copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.

“Având în vedere interesul comun ca aceste programe să se deruleze în bune condiții, ne exprimăm încrederea că pe viitor vom continua buna colaborare și că vom identifica modalități de îmbunătățire a modului de lucru, pentru ca cetățenii aflați în categoria persoanelor defavorizate să poată beneficia de aceste ajutoare mijlocite de Guvernul României”, a declarat Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

Distribuirea cardurilor către beneficiari va fi realizată de către primării.

112 distribuiriÎmi placeComenteazăDistribuie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.