Noaptea la sfarsit de saptamana prin Zalau

0
4

A dat din maini de 600 de lei
Un tanar beat de 20 de ani din Zalau a fost surprins de jandarmii salajeni sambata dimineata la ora patru si jumatate, in timp ce arata semne obscene trecatorilor de pe bulevardul Mihai Viteazul. Dupa preluarea datelor perso-nale ale tanarului, patrula de jandarmi l-a amendat pe M.V. cu 600 de lei pentru tulburarea linistii publice.

Are 18 ani, nu se mai da dus din bar
Un tanar de 18 ani din Zalau a refuzat sa plece duminica din localul in care a servit bauturi alcoolice pana la sase dimineata. Barmanul care era de serviciu in local l-a rugat pe client sa plece, moment in care tanarul a devenit recalcitrant. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, Isaia Micle a spus ca o patrula de jandarmi s-a deplasat duminica dimineata la fata locului. Dupa ce l-au identificat, jandarmii l-au sanctionat pe C. L. cu o amenda de 400 de lei pentru tulburarea linistii publice, in baza Legii 61 din 1991.

A vrut sa fie un nimeni, l-a costat 100 de lei
Un tanar de 18 ani din Zalau a refuzat sa se legitimeze, duminica dimineata, la solicitarea jandarmilor salajeni, care l-au gasit pe strada Unirii. Isaia Micle, purtatorul de cuvant al IJJ Salaj a precizat ca jandarmii l-au oprit pe tanar in jurul orei 3:20 si i-au spus sa se legitimeze. Tanarul a adus injurii jandarmilor care au incercat sa il identifice, potrivit lui Isaia Micle. Pentru ca a refuzat sa prezinte datele de identificare jandarmilor, C. L. a fost amendat cu 100 de lei.

Ce bataie ar fi iesit…
Luni dimineata, la 2:30, jandarmii salajeni au fost solicitati pentru aplanarea unui conflict iscat intre doi tineri pe strada Unirii. Pur-tatorul de cuvant al IJJ Salaj Isaia Micle a spus ca „M.V. de 20 de ani din Zalau l-a in-jurat si la imbrancit pe G.F. din Zalau”. Echi-pajul de jandarmi a intervenit inainte ca cei doi sa se ia la bataie. Tanarul scandalagiu a fost amendat de jandarmi cu 200 de lei.

Batausi la „Masurisul oilor”
Patru barbati care au participat duminica la serbarea campeneasca „Masurisul oilor” de la Pria au fost la un pas sa se ia la bataie. Din informatiile furnizate de oficialul IJJ Salaj, am aflat ca doi barbati care consumau bauturi alcoolice pe terasa unui bar au intrat intr-o altercatie cu alti doi indivizi care au patruns pe terasa. Cei patru barbati si-au adresat injurii si s-au agresat fizic reciproc provocand scandal. Scandalagii au fost opriti imediat de jandarmii salajeni care au asigurat ordinea publica la serbarea de la Pria. Jandarmii i-au identificat pe barbatii cu varste cuprinse intre 21 si 39, care consumasera alcool inainte de incident. „Cele patru persoane au fost sacntionate contraventional de jandarmi in baza Legii 61 din 1991 pentru provocare de scandal in loc public. Doua dintre ele au primit avertisment in scris, iar celelalte doua au fost amendate cu cate 200 de lei fiecare”, a transmis purtatorul de cuvant al IJJ Salaj Micle Isaia.

Jandarmii salajeni au constatat pe timpul actiunilor si misiunilor executate la sfarsitul saptamanii trecute mai multe incalcari ale normelor de convietuire sociala de catre cetateni. „Au fost depistate 28 de persoane care au tulburat linistea si ordinea publica, au provocat sau participat la scandal, au consumat bauturi alcoolice in locurile publice sau au refuzat sa se legitimeze la solicitarea organelor de ordine. Pentru faptele lor si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica a cetatenilor, 18 persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 3. 900 de lei, iar zece dintre acestea au fost sanctionate cu avertisment scris”, reiese din buletinul informativ transmis de IJJ Salaj. Purtatorul de cuvant al IJJ Salaj a indicat ca jandarmii salajeni au aplicat patru amenzi unor persoane care cerseau in apropierea bisericilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here