SondajRSS Feed

Resursa de gaz natural este destula, cap nu avem

Nivelul de trai masurat in lungimea conductei de gaze arata ca Salajul si Zalaul sunt printre sarmanii tarii si sunt sarantocii Transilvaniei

20 Decembrie 2018

O analiza care demonstreaza inapoierea in care ne zbatem, publicata de USR, este prelucrata de profesoara de la CNS Gabriela Olar, membra USR Salaj, care evidentiaza datele despre judetul nostru. Olar a postat pe facebook analiza care se refera la foarte slaba valorificare in interesul cetateanului a resurselor de gaze pe care le are Romania, la baza fiind informatii preluate de la Ziarul Financiar si de la Institutul National de Statistica.
Din start, ste subliniat ca lucrurile sunt cu susu-n jos si ca autoritatile emit pretentii la un învatamânt modern, la digitalizarea educatiei, dar înca 3.500 din cele 6.700 de scoli din România nu sunt alimentate cu gaz metan, directorii trebuind sa se îngrijeasca în fiecare an sa cumpere lemne pentru iarna.
"Politicile proaste, lipsa de viziune si de investitii au facut ca, în România, tara practic independenta energetic, bogata în gaze naturale, mai putin de jumatate din gospodarii sa fie racordate la reteaua de gaze naturale. Practic, la 7,5 milioane de gospodarii avem un numar de 3,5 milioane de conexiuni la reteaua de gaze.
În acelasi timp, in Ungaria, aproape toate gospodariile sunt legate de reteaua de distributie a gazului natural, desi statul vecin are o dependenta de gazul rusesc de 66%. Concluzia este ca, în timp ce Ungaria si-a facut temele, în România cea independenta de importurile de gaze, înca sunt foarte multe locuinte care se încalzesc cu lemne", spune analiza, subliniind ca in ritmul in care creste

Nivelul de trai masurat in lungimea conductei  de gaze arata ca Salajul si Zalaul sunt printre  sarmanii tarii si sunt sarantocii Transilvaniei
infrastructura de alimentare cu gaz la noi, am ajunge Ungaria în 60 de ani.
Zonele care stau cel mai bine la capitolul infrastructura de gaze sunt Bucuresti, Ilfov, Cluj sau Prahova, care sunt si centrele economice nationale. La polul opus, judetele aproape lipsite în totalitate de accesul la gazul natural sunt Mehedinti, Tulcea, Covasna, Teleorman si Vrancea, printre cele mai sarace din România.
Din 320 de municipii si orase, 246 au acces la reteaua de distributie a gazului natural, dar din 2.859 de comune, numai 675 beneficiaza de aceasta infrastructura.
Ca numar de kilometri de retea de gaze, Salajul se afla pe locul 30, cu 482 de kilometri, si suntem ultimii în Transilvania si la acest capitol. Si Zalaul sta prost la acest capitol. Consumul casnic de gaze naturale a scazut în Zalau cu 1,85 de milioane de metri cubi fata de anul 2012, procentul de minus 9,66 % situand Zalaul pe locul trei între municipiile cu cea mai mare scadere a consumului de gaze! Toate acestea desi au crescut debransarile de la sistemul centralizat si montarea de centrale termice, subliniaza analiza.

Vizualizari 3349
Comentarii articol

>

in 20 Decembrie 2018 6:25

Sunt ntem Teleorman de Transilvania. Mulțumim. PSD.

>

in 20 Decembrie 2018 7:27

Ce e greu de priceput ? Oamenii nu consuma gaz deoarece nu au cu ce sa-l plateasca si prefera sa mai puna o patura in plus , recomandare facuta de mama actualilor guvernanti de la Bucuresti si Zalau . Pana si Ponta a ajuns sa spuna ca PSD ne duce la dezastru ,dar salajenii nu-l cred nici pe el si au votat si vor vota intr-o veselie cu acest partid .

>

in 20 Decembrie 2018 9:03

Nu au bani de gaz dar au pt kaufland.\r\nI

>

in 20 Decembrie 2018 9:34

\r\n Va multumim de eticheta lipita-n frunte. Cine si ce se mai poate face. Nimeni nu controleaza, nu responsabizeaza, calca totul in picioare(unde esti tu Tepes doamne ?). Sarbatori fericite dragi salajeni.

>

in 20 Decembrie 2018 10:55

In Zalau daca vrei gaz dai o căruță de bani să-ți faci rețeaua, apoi mai dai o roabă de bani pe bransament, apoi sa vezi daca reziști. 100m de conducta rețea te costa cu toate autorizațiile 12000 euro. Primaria si firma de gaz se lauda cu rețele făcute din bani noștri.

>

in 20 Decembrie 2018 15:05

Cand ai gaz in localitate,oamenii solicita acest serviciu, oricum mai ieftin ca lemnele,daca nu te preocupa ca primar sau consiliu dorinta de bine a oamenilor inseamna ca ori esti prost, ori esti ranchiunos,ori nu tea-i inteles la spaga..De aia e bine ca mandatul primarului sa fie maxim 2 mandate, sa nu aiba timp sa-si fabrice masina de voturi prin diverse ,,servicii"catre anumite grupuri din gasca!

>

in 20 Decembrie 2018 15:35

Distribuitorul de gaz să facă extinderile pe banii lui...adică investiție zero..profit maxim??

>

in 20 Decembrie 2018 16:29

Salaj s au Zalău nu e tot una?,trebuia să scrieți doar jud Salaj.

>

in 20 Decembrie 2018 16:54

A scăzut consumul atât la populație cât mai ales în industrie. Consumul de gaz arata gradul de dezvoltare al orașului sau județului. Mai e o problemă: birocrația. Sunt cartiere care au nevoie de gaz dar nu dau aprobări.

>

in 23 Decembrie 2018 17:15

celui de la7 27 ii dai slava securistului ponta care a trecut de partea gunoaIELOR DE PEDELISTI CARE NEATI LUAT BANI LA TOTI SALAJENI PENTRU GAZ SI I/ATI FOLOSIT IN INTERES PERSONAL RUSINE SA VA FIE JEGOSILOR

nu este de laudat>

in 1 Ianuarie 2019 21:00

Sa fii sarantonul Transilvaniei nu este un caz de lauda asa cum ne anunta titlul maaaare din articol.

>

in 4 Ianuarie 2019 10:38

Bine ca avem biserici,cacalau,popi la fel,restul ce mai conteaza?

>

in 8 Ianuarie 2019 15:19

Las' ca la biserici se poate! Picturi de milioane de lei, marmura si piatra de zeci de milioane de lei! Ar trebui sa punem la conducere IPS-ul, ca poate se fac naibii si spitale si infrastructura!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.