SondajRSS Feed

Sindicatele din sanatate au renuntat la greva generala

Niciun angajat din sanatate nu va avea de-acum salariul mai mic decat in februarie

10 Mai 2018

Dupa o intalnire de 11 ore care a avul loc marti la sediul Guvernului intre sindicalistii din sanatate si premierul Viorica Dancila, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, Daniela Pescaru, secretar de stat in Ministerul Finantelor, s-a convenit incheierea unui acord si totodata renuntarea la greva generala care urma sa aiba loc vineri.

Prin acordul incheiat de sindicatele Sanitas si Solidaritatea Sanitara cu Guvernul s-a convenit asupra modificari Legii salarizarii astfel incat niciun angajat din sanatate sa nu piarda din venit, asa cum s-a intamplat in prima luna dupa aplicarea noului regulament de acordare a sporurilor.

Ce s-a rezolvat, de fapt

Una din prevederi este acordarea unor sume compensatorii pentru toti angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferenta.
Se pastreaza actualele limite prevazute de Regulamentul de sporuri in vigoare, cu garantarea unui prag minim.
Se da posibilitatea depasirii procentului de 30 la suta pentru sporuri, din Legea salarizari, pentru spitalele mono-specializate si pentru servicii judetene de ambulanta.
A fost acceptata si excluderea sporului de garda din calculul pentru stabilirea plafonului de 30 la suta.
Vor fi reluate negocierile la contractul colectiv de munca.
Va fi reformulata modalitatea de incadrare a directorului de ingrijiri prin revenirea la forma initiala a Legii salarizarii. S-a convenit si echivalarea functiilor de moase si surori medicale in functia de asistent medical.
Din cele 10 puncte puse pe tapet de sindicalisti, sapte au avut castig de cauza.
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spunea ca s-a ajuns la concluzia ca Legea salarizarii si regulamentul de sporuri au fost aplicate uneori in mod subiectiv, iar Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, spunea ca "managerii de spitale trebuie sa respecte justa distribuire a sporurilor si sunt obligati sa consulte sindicatele privind modul in care se acorda sporurile".

Sanitas Salaj se declara multumit

S-a asezat prin ur

Niciun angajat din sanatate nu va avea de-acum salariul mai mic decat in februarie
mare un fel de liniste in sistemul din sanatate. L-am contactat ieri pe liderul sindicatului Sanitas – filiala Salaj, care spunea ca a primit si el Comunicatul de la Bucuresti si este de parere ca acordul vine in interesul angajatilor din sanatate.
"Noi suntem multumiti cu salariile din luna februarie, suntem multumiti si de faptul ca se vor acorda sume compensatorii pentru toti angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de luna februarie 2018. E un mare pas inainte", ne-a spus liderul sindical.

Reparatie pentru cei 340 de salariati
de la Spitalul Juetean cu salari micsorate

Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, spune ca acordul a venit ca o rezolvare a problemelor, dupa ce in luna martie peste 340 de angajati ai Spitalului din Zalau au avut salarii mai mici decat in luna februarie.
"Asteptam sa vedem cum va fi transpusa legislatia acelor sume compensatorii pentru cei cu salariile diminuate. Excluderea sporului de garda din calcul pentru stabilirea plafonului de 30 la suta pentru noi este benefica, pentru ca se pot acorda sporurile. Despre posibilitatea depasirii procentului de 30 la suta pentru spitalele mono-specializate, aceasta nu se aplica, pentru ca nu avem spitale de acest fel in judet. Cat despre garantarea sporului minim, aici nu am avut probleme. Nici in problema echivalarii functiilor de moasa si surori medicale in functia de asistent medical nu este cazul, pentru ca unitatea noastra le-a echivalat de mult. Pentru conducerea spitalului ajungerea la un acord intre sindicate si Guvern a fost ca o gura de aer, a fost o veste buna", spune managerul Spitalului Judetean.

Vizualizari 1545
Comentarii articol

>

in 10 Mai 2018 0:38

Pe pacienti da-i draq!

>

in 10 Mai 2018 7:21

Nici un angajat din sistemul de sanatate nu-si merita salarul.

>

in 10 Mai 2018 8:21

sa mai astepte si mita

>

in 10 Mai 2018 8:27

Oamenii uniti intodeauna vor reprezenta o forta.

>

in 10 Mai 2018 9:52

ati reusit ,daca ati insista si asupra oamenilor bolnavi sa va ocupati de ei omeneste,nici atunci nu v ati merita poate jumatate din salariu,rusine sa va fie mancailor

>

in 10 Mai 2018 11:42

Doamnele din guvern mai bine să measrgă la cratiţă !

>

in 10 Mai 2018 13:31

bani dati dar cine garanteaza ca isi fac treaba si ca nu se lipesc de plicuri

>

in 10 Mai 2018 22:14

Prinsi urmariti daca iau mita dati afara sau Puscaria asta ar multumi omeni din tara asta .au salari babane si amariti care muncesc 3 scimburi in cobditi grele1000 lei nu-i corect \r\n

salariu>

in 11 Mai 2018 20:06

Cind asistentele medicale, aveau salariul egal sau mai mare cu al doctorilor, Sanitas nu facea grava...\r\nSanitas nu reprezinta medicii!

Dragoste >

in 15 Mai 2018 19:49

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail ogagakunta@gmail.com sau WhatsApp +2348069032895

super oferta>

in 15 Mai 2018 23:24

\r\nOportunitatea e la un clic distanta!\r\nTrebuie doar sa ai un calculator si internet!\r\nBani online, spre Hollywood!\r\nProiect B: viitorul tau e asigurat! \r\nTotul functioneaza excelent!\r\nSistemul e pregatit sa te ajute!\r\nDetalii la adresa de email: sendreasvetlana94@gmail.com\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.