SondajRSS Feed

Circulara primarului anti-colecta a scos la iveala lipsurile cronice din scoli si gradinite

Necesarul pentru invatamantul din Zalau i-a intrecut de trei ori asteptarile primarului Ionel Ciunt

2 Octombrie 2018

Primaria a oferit deocamdata scolilor 300.000 de lei, dar solicitarile acestora au trecut de un milion

In sedinta Consiliului Local a Municipiului Zalau de joi, 27 septembrie, cel mai dezbatut proiect de hotarare a fost cel privind rectificarea bugetului pentru anul 2018. Iar cel mai mult s-a discutat despre banii alocati unitatilor de invatamant. S-a desprins ca nevoile sunt mult mai mari decat poate acoperi Primaria.

Cu atat mai mult cu cat, la inceputul acestui an scolar, primarul Ionel Ciunt s-a declarat dusmanul traditionalei colecte de la parinti. Pe 4 septembrie, primarul a transmis o circulara catre toti directorii de scoli si gradinite prin care le interzicea colectarea de bani de la parinti. Tot prin circulara, le-a cerut directorilor sa solicite Primariei banii necesari pentru ca unitatile de invatmant pe care le conduc sa poata functiona in paramentri optimi si sa aiba asigurate toate cele necesare.
Circulara a ramas insa circulara, iar odata cu inceperea scolii au inceput si colectele in scolile din Zalau. Parintii au pus bani ca de obicei pentru diferite obiecte de mobilier in claele in care invata copiii lor, de la bani pentru schimbarea parchetului, dulapuri si draperii, pana la hartie igienica si sapun.

Banii alocati la rectificare nu ajung nici pe o masea; si nu sunt bani prevazuti pentru plata facturilor scolilor

Consilierul local PNL Dana Crisan a luat cuvantul in Consiliul local de joi si a cerut mai multe clarificari cu privire la suma alocata in plus unitatilor de invatamant la rectificarea bugetara, adica 300.000 de lei.
"As vrea sa stiu care este solicitarea unitatilor de invatamant, cred ca este mai mare decat aceasta suma si sigur ca se face prin dispozitia primarului, dar ar trebui sa existe niste criterii. Unitatile de invatamant stiu ca au depus si pentru utilitati alte cereri, care nu sunt prinse in aceasta rectificare, deci gaz, curent si altele. Aici este doar sectiunea functionare, consumabile, materiale didactice si obiecte de inventar. Cealalta unde va fi cuprinsa, sau va fi la rectificarea urmatoare? Si ce vor face unitatile in cele doua luni care nu au? Sigur, toti suntem in consiliile de administratie. Au fost consilii care s-au intrunit, au ridicat probleme si stim ca exista unitati care nu pot sa-si acopere nici cheltuielile cu functionare, consumabile, dar mai mult cele cu utilitati. Deja frigul nu ne ajuta, trebuie sa dam drumul la caldura, mai ales la copii de gradinita. Cand vor primi aceste sume sau un raspuns la solicitarile lor?", intreba conislierul Dana Crisan.

O gradinita a facut necesarul la sange si cere
pentru 400.000 de lei doar ca sa poata functiona

Viceprimarul Teodor Balajel a fost mirat de faptul ca au fost solicitari exagerate per ansambli si in special din partea anumitor unitati de invatamant. A dat exemplul unei gradinite care a solicitat suma de 400.000 lei pentru sectiunea de functionare, consumabile si material didactic. Gradinita cerea asadar cu 30 la suta mai mult decat toata suma alocata de primarie tuturor scolilor din Zalau! Si primarul Ionel Ciunt a declarat ca i se pare cam mult ce cere gradinita.

Fostul inspector scolar general Gheorghe Bancea
explica cat de putred este invatamantul la dotari

A luat cuvant imediat si consilierul local PNL Gheorghe Bancea, care i-a amintit primarului Ciunt de unde sunt aceste solicitari. Bancea este un bun cunoscator al fenomenului din invatamant, pentru ca a fost si seful Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.
"Solicitarile aceastea au venit in urma acelui mesaj transmis de domnul primar cu ocazia inceperii anului scolar. Da, este adevarat ca pentru a functiona la parametrii optimi, bugetul ar trebui sa fie mult, mult mai mare, pentru a putea asigura toate consumabilele pentru o unitate de invatamant. Eu am o propunere. Pentru bugetul anului viitor sa reconsideram bugetele pentru functionarea unitatilor de invatamant, sa nu mai avem situatia de anul acesta. Biroul de monitorizare unitati scolare, in aceasta toamna ar putea centraliza nevoile pentru reparatii curente si reparatii capitale care se impun anul viitor, in asa fel incat din timp noi sa putem aloca aceste fonduri in mod echilibrat unitatilor de invatamant. Vin unele unitati care cer totul odata, celelalte raman in urma. Daca vom aloca asa sporadic sume pentru functionare, pentru intretinere, s-ar putea sa avem probleme mai mari. De aceea ar trebuie ca in fiecare an sa alocam, sa se intervina cate putin la fiecare unitate de invatamant", a remarcat Bancea.

Primariei nu-i ajung banii pentru dotarile din temelia
invatamantului, prioritatea sunt nevoile imediat

Asa cum a spus de altfel si Gheorghe Bancea, realitatea este ca cea mai mare nevoie din unitatile de invatamant este schimbarea mobilierului vechi. Sunt masute si scaune vechi de 30 de ani. Sigur ca nu sunt doar vechi; sunt deteriorate maxim. Obiectiile Primariei au venit de la directorul executiv al Directiei Economice, Mariana Cuibus, "stapanul" cifrelor.
"Intradevar, la primarie au ajuns solicitari in valoare de 1.083.000 lei, dar din acestea aproximativ 500.000 lei reprezinta obiectele de inventar. Materialul didactic si consumabile sunt undeva la 230.000 lei egale. Pentru ca nu se justifica toate aceste cheltuieli, de exemplu cu obiectele de inventar, suma propusa de noi este de doar 300.000 lei

Necesarul pentru invatamantul  din Zalau i-a intrecut de trei ori  asteptarile primarului Ionel Ciunt
in aceasta faza. Incercam sa acoperim cu prioritate materialele didactice si materialele consumabile. Am intrat in detaliu in ceea ce priveste analiza si pe rechizite de exemplu la inceputul anului valoarea rechizitelor a fost de 73.000 lei, ori acuma se vine cu 233.000 lei. Unele unitati de invatamant nu au sumele suficiente, altele au. Vom solicita Ministerului Finantelor redistribuiri intre unitati in asa fel incat sa asiguram functionalitatea si asigurarea platii utilitatiilor cu prioritate si vom face executie la sfarsitul lunii septembrie si vom incerca sa asiguram aceste cheltuieli. La aceasta data in municipiul Zalau exista daor o singura unitate care are arierate cu 2.000 lei care le-a inregistrat in iunie. Nu avem arierate inregistrate in ultimele luni, dar vor fi. Am spus la aprobarea bugetului ca va fi trimestrul IV este descoperit, dar speram ca vor mai fi rectificari si incercam prin redistribuire", a spus economistul Primariei Zalau

Primarul Ciunt constata ca scolile sunt un sac fara fund

Ultimul care a luat cuvantul in dezbaterea de joi cu privire la alocarea de fonduri suplimentare pentru invatamant a fost primarul Ionel Ciunt.
"Anul trecut am alocat cred ca peste 120 miliarde de lei vechi, dar n-au fost suficienti, vad. Nu stiu exact cat ar trebuie sa alocam pentru unitatile de invatamant ca sa fie suficienti si probabil ca in fiecare an o sa identificam alte si alte nevoi care v-a trebui sa le acoperim cu resursa financiara. Dar, materialul didactic care tine de procesul educational cred ca ar trebui sa fie suportat de la Ministerul Educatiei, ca si manualele scolare. Insa, vazand ca apar nemultumiri din partea parintilor, vazand ca exista solicitari pentru tot felul de astfel de materiale din partea unor dascali, ca nu toti procedeaza asa, am spus haideti sa gasim acum din banii din bugetul local pe care-l avem, sa incercam sa acoperim aceste nevoi care exista la scoli. Am ajuns acuma la suma de 300.000 lei. Sigur ca probabil n-o sa ajunga, pe aceste articole pe care le-am trecut in proiect, dar nici nu pot sa fiu de acord sa nu-ti platesti utilitatile ca director de institutie, dar in acelasi timp sa iti faci o ciuperca de acesti bani in curtea institutiei. Deci nu merge asa. Haideti si dumneavoastra ca directori de unitati sa aiba un echilibru in cheltuirea banului public. Eu ce pot sa va promit este ca o sa fiu mult mai atenti la cum se cheltuie banii in scoli. Nu este nici un fel de amenintare, doar ca vrem sa fim informati corect cum se gestioneaza banii si pe ce se cheltuie banii. Daca va faceti griji cum au mai fost in alti ani, intr-un alt mandat, ca scolile au ramas fara caldura. Nu va faceti griji, cat timp o sa fiu primar o sa fie calduri in scoli, apa si tot ce e necesar la o unitate de invatamant", a spus la sfarsitul dezbaterii primarul Ionel Ciunt.

Gradinita in care Primaria nu a mai investit de zeci de ani

Tinem sa-i informam pe cei din Primarie ca la acest moment sunt unitati de invatamant care au probleme majore cu bugetul si risca sa ramana fara caldura chiar de luna aceasta, plus problemele grave legate de dotari.
O gradinita, al carei nume u il dam deocamdata aici, a transmis in august o solicitare catre Primaria Zalau prin care cere bani pentru asigurarea platii utilitatilor, apa, gaz, curent. Daca Primaria nu acorda acesti bani, gradinita unde merg sute de copii risca sa ramana din octombrie fara caldura. Gradinita nu a primit inca nici un raspuns la solicitare din partea Primariei Zalau.
Aceeasi gradinita a transmis o solicitare catre Primaria Zalau, la indemnul primarului Ionel Ciunt, si a cerut bani pentru obiecte de inventar – masute si scaune, pe care directorul economic al Primariei, se vede treaba, le considera cheltuieli nejustificate. Dar in cazul acestei gradinite, masutele si scaunele sunt o urgenta, o necesitate, nu un moft. Conducerea gradinitei ne-a demonstrat fizic ca aceste masute si scaune sunt deteriorate, rupte, vechi de peste 30 de ani si ar fi trebuit de mult casate. Copiii se pot accidenta, lasand la o parte casi rup hainele in mobilierul deteriorat.
Gradinita a cerut la inceputul anului bani pentru achizitionarea acestor obiecte de inventar, cat si bani pentru reparatii curente si reparatii capitale, dar si bani pentru investitii. Primaria a respins orice solicitare. Mai mult, i-a acordat un buget care i-a asigurat functionarea doar pana in septembrie, adica i-a dat bani doar pentru plata utilitatilor, bani care nu mai ajung si pentru urmatoarele trei luni.
In aceasta gradinita nu s-au mai facut investitii de foarte multi ani. Baile arata... asa cum arata, faianta este veche de peste 30 de ani; la fel si mobilierul din toalete, picturile cu desene de pe pereti sunt si ele invechite, parcul din curtea gradinitei arata jalnic, echipamentele de joaca sunt vechi, ruginite si deteriorate.
Totusi, aci sunt sute de copii, care ar merita conditii mai bune si siguranta sporita in parcul de joaca. Promitem sa revenim cu un fotoreportaj, in care vom arata in fotografii realitatea.

Vizualizari 3675
Comentarii articol

>

in 2 Octombrie 2018 4:47

Ionele, pesedistule, directorii de scoala si contabilii te informeaza corect, dar solutia este sa nu mai minti.Singura care te dezinformeaza, din incompetenta,desigur, este prietena voastra Pop Maria, senatoreasa, cea pe care ai instalat-o unde nu trebuie.

>

in 2 Octombrie 2018 5:00

"Foarte bun cunoscator al fenomenului", acest Bancea, incat a pierdut Palatul Copiilor din Zalau de pe strada Crisan in favoarea Liceului Reformat "Wesselenyi"! Bravo, trio ra, ta, ta! "O sa fie calduri in scoli",cat va fi primar, promite Ciunt! D-le primar, parca ziceai in august ca nu-s probleme in scoli, sa-ti trimita necesarul scolile pana in 27 septembrie ca sunt bani si ...sa nu care cumva parinti sa zugraveasca vreo sala sau sa cumpere vreo perdea ca sa stea si pruncii lor in conditii cum stau bugetarii la...Primarie!??

>

in 2 Octombrie 2018 6:59

niste mincinosi.... a fost nevoie sa cumparam pentru clasa zer: table, jaluzele, dulapuri , etc. scoala nu dispunea ce cele mentionate iar primarul dadea declaratii in presa sa nu strangem bani... il durea in cot de lipsurile din scoli , ca doar nu erau copii lui.......... Culmea este ca, in scolile de comuna acest lucru nu se intampla..... asa este cand morho doctor ajunge prea sus pe scara ierarhica....

>

in 2 Octombrie 2018 7:11

Bine ca aveti bani de acest referendum de rahat pe niste idei false. Singura problema importanta pentru aceasta tara: familia traditionala, casatoria dintre barbat si femeie!Vai, de voi, n-aveti pe ce da banii! Am mai avut un referendum, cel cu 300 de parlamentari! De ce nu a fost pus in aplicare?

>

in 2 Octombrie 2018 7:32

Abia ainceput frigul si nu au bani. Copiii stau cu hainele pe ei. Niste mizerabili!

unde sunteti postacilor pesedei?>

in 2 Octombrie 2018 7:56

Unde va sunt promisiunile-mincinoase din campanie?

>

in 2 Octombrie 2018 8:12

Banii alocați invãțãmântului s-au dus pielea bugetarilor (salarii dublate, prime, bonuri de vacamțã, etc.)! Învãțãmântul românesc gratuit este susținut din buzunarul pãrinților, dar nimeni nu-și pune intrebarea dacã au de unde decarta bani dupã placul cadrelor didactice!!

>

in 2 Octombrie 2018 8:21

Noi trebuie sa dam bani pentru rechizite ca sa aiba ei salarii in primarie

>

in 2 Octombrie 2018 8:55

Ar trebui ca Primaria sa faca achizitia si distribuirea catre scoli de banci, rechizite , consumabile, draperii, table , electronice , covoare(gradinite) etc. Asa nu vor mai fi dubii ca banii sunt folositi in alt scop de catre directorii de scoli... Utilitatile ar trebui platite direct de Primarie! Atunci veti vedea necesarul real si problemele pe care au scolile . Lucrarile de reparatii , la fel , se pot gestiona centralizat de Primarie , rolul scolilor va fi doar de a face necesarul de materiale si servicii.\r\nSingura problema ca Primaria nu stie sa se gestioneze pe ea, darmite sa gestiooneze necesarul pentru Scoli , sa nu mai zicem de nivelul de coruptie care va creste semnificativ cu noile achizitii "publice" .

>

in 2 Octombrie 2018 9:07

Bine că sunt bani pentru tot felul de bairame cu muzică şi artificii, iar cetătenii urbei n-au după ce bea apă. Vicele Fazakaş aleargă pe străzi dar nu ştie alerga de la o şcoală la alta să vadă problemele şi să le rezolve. Dar aşteaptă aplauze.

>

in 2 Octombrie 2018 9:09

Conform "programului de guvernare"sistemul de invatamant trebuie distrus de tot.Prostii sunt mai usor de manipulat.Toata aceasta guvernare pesedista la nivel central si local,nu e decat o hotie si o minciuna !

>

in 2 Octombrie 2018 9:22

noua ne-au spus ca nu au voie sa ia bani de la parinti dar nu au bani pentru pentru servetele si hartie igienica.Nu vorbesc de creioane si hartie.. Acum ce facem?

>

in 2 Octombrie 2018 10:25

Bă ciuntule cum se pupa situația de azi din scolile orașului ,,european,,vezi doamne cu bla_blaurile tale din campania pt primărie ia spune-mi.Să iti fie viata amară ca si a celor pe care i-ai mințit.

>

in 2 Octombrie 2018 10:28

Bine ca la inceput de an sunt toti prezenti sa-si primeasca laurii dar nu sunt in stare sa asigure conditii decente copiilor.Copii aduna bani sa-si cumpere sapun si hartie,necesare unei societati sanatoase,ce sa mai vorbim de caldura.Toti sunt raciti si tot parinitii cheltuie.\r\nSa va fie rusine.Sa nu mai apareti la alegeri cu minciuni.Nu v-ati saturat cat ati luat dupa spinarea noastra.Eu personal am investit in cladirile institutiei publice,pentru copil, de la camin si pana la liceu.Nu va e rusine sa spuneti ca invatamantul este gratuit si ca daca parintii nu isi trimit copii la scoala ii mai si amendati.Nu va intrebati ca poate sunt parinti care nu au ce pachet sa le puna copiilor la scoala.Va laudati de ani de zile, de fiecare data cand sunt alegeri, ca le veti da copiilor o masa calda la scoala.De ce mintiti?Rusine sa va fie.

>

in 2 Octombrie 2018 10:31

Faceti invatamantul de rusine.Cereti copiilor sa participe la concursuri scolare dar nu ii motivati.Scolile trebuie sa descurce.Un copil daca nu este motivat nu are de ce sa-si expuna inteligenta.Faceti ceva pana nu este prea tarziu.\r\n

>

in 2 Octombrie 2018 10:45

Din pacate tot învățământul salajean este psd ist adica foarte slab pupincurist

>

in 2 Octombrie 2018 10:57

Toamna se numără bobocii,am greșit cu o lună falimentul primăriei\r\n

>

in 2 Octombrie 2018 11:02

eu si sotia mea avem undeva in apropiere de minimum pe economie... ca de asa e la noi. Avem 2 copii in scoala generala respective primara. totul si aici ma refer in afara de spatiu si profesori trebuie suportat din buzunarul nostrum adica al parintilor..... tot incerc sa ma abtin ca de e greu in afara si nu mai doresc sa plec ...... consideram ca mi-a ajuns, dar acum sunt hotarat sa merg in afara impreuna cu familia. aici la romanica daca lucrezi cinstit mori de foame si credema ca daca nu as avea in pic de ajutor cam asa at fi. Copii doresc tot felul de lucruri iar noi din amaratele de salarii nu reusim sa satisfacem toate poftele (ma refer aici la cele normale... nu mofturi). Sper sa imi iasa pasenta si in primavera sa reusim sa mergem toti patru in afara..... am fost singur acolo si dorul de ai mei ma adus acasa....... acum o sa mergem toti... asa ca sa fie vorba cantecului romanesc sa aiba astia pe cine se "PISA"...

Como>

in 2 Octombrie 2018 12:10

nu mergeti afara ca Como pe care lau votat Salajenii va aduce salvarea din politica mare de la Bucuresti. votam como, votam psd, mergem la referendum

bine ca s-a "bagat">

in 2 Octombrie 2018 13:19

in curul episcopiei 52000 lei acum cateva luni.Cate oare nu se puteau face cu acei bani?Da ,no ,le trebuie voturi pt inca un mandat iar scolarii n-au drept de vot ,in schimb popii fac politica in folosul PSD-ului.

>

in 2 Octombrie 2018 14:12

Asta este numai inceputul, din pacate

>

in 2 Octombrie 2018 14:23

Ce conteaza daca nu vor avea incalzire gradinitele. Cine nu rabda frigul, Sa stea acasa!!! Bani sa fie de salarii + sa nu se f... Ion cu Gheorghe, astea sunt importante. Hai Como, hai referendum.

>

in 2 Octombrie 2018 16:18

Acest mod de finanțare de către părinți exista de ani de zile.\r\nOare nu cumva primaria a permis si incurajat acest lucru si acum stapinii cifrelor vad de fapt cati bani au dus parintii in conditiile de invatamant?

>

in 2 Octombrie 2018 16:20

Lucrurile sunt mai complexe. Intézet invatamantul e un haos:prea mulți copii în clase,programe încărcate și învechite, lipsa legăturii cu viata, cu activitatea practica ,carențele suprastructurii,neacceptarea existenței de cheluiei zilnice cu fiecare copil.Oricum,problemele nu pot fi rezolvate prin jignire.

>

in 2 Octombrie 2018 17:58

Prietenii de familie, Marc, Ciunt, Pop Maria, sefa la invatamant, senatoreasa, vor inmana unor elevi pe data de 5 octombrie, Ziua Educatiei, chipurile, premii si vor zice ca ce conditii au fost create copiilor de cand sunt ei la conducere! Cand colo, copiii n-au manuale, caldura, mobilier in sali, toalete igienizate etc! Vor aparea articole pe aceasta tema! Mincinosii, mincinosii, mincinosii!

Din munti ...>

in 2 Octombrie 2018 20:06

Pana nu se intampla nimic grav in scoli, "saci fara fund", totul este perfect si fara bani. Daca se intampla, e vina scolii, a dascalilor, a personalului.\r\nVa sugerez o lectura pe site-ul ISJ Salaj, ca sa vedeti cam ce salarii au inspectorii, mai ales generaleasa, \r\n "superprofesionistii" invatamantului salajean. Reflecta performantele marete si atitudinea de "sprijin" si "sustinere" a elevilor (sigur se intreaba la ce trebuie elevi in scoli, cu exceptia olimpicilor care dau bine in poze) si profesorilor. Sau poate nu. Functii sa aiba, ca elevii si educatia nu mai conteaza nici la ISJ nici la Primarie.

>

in 2 Octombrie 2018 21:10

D-le Ciunt, nu va intereseaza educatia! Punc! Traiasca Ziua Educatiei! Fa, hartii, fa Maria Pop, marea inspectoare! Nu te intereseaza pruncii oamenilor care l-au ales pe Ghita, senator! Senator Analfabet, nu conteaza, caci o viata intreaga ati trait pe bani publici, ai oamenilor pe care i-ati dispretuit!Zi, ca nu-i asa! Fa Marie!

>

in 2 Octombrie 2018 21:50

Bine ca sunt bani pentru volei și pentru școlii nu chiar este bataie de joc nu-i primarul de vina noi suntem deoarece tăcem și înghițim in sec ia sa se facă nu pic de miting sa iasă in fata primariei

>

in 2 Octombrie 2018 21:55

Sunt bani si pentru bisericile din Zalau! Traiasca Ziua Educatiei! Ceusescu este mic copil pe langa acesti ticalosi!

>

in 2 Octombrie 2018 22:25

votati psd,ciuma rosie,abia incepe ati platit darile?\r\n

>

in 2 Octombrie 2018 22:30

Dragi parinti bugetul primariei trebuieste la asistatii sociali,nu copiilor inteligenti,nu sportivilor,nu educatiei!! ci sa i tinem in brate pe asistatii sociali puturosii societatii si pe bujetarii din birourile primariei!astia fata cate 5 ,6 prunci ,deci viitorul suna bine,potentialul de acolo vine ,viitorii cotizanti abagramati cu voturile pt ciuma rosie!

>

in 2 Octombrie 2018 22:34

referendumul e pentru prosti!!se vor duce spalatii pe creier,atat!!pun pariu ca nici un om inteligent si integru nu se v a face de ras dand satisfactie ciumei rosie!

>

in 3 Octombrie 2018 19:22

eu cred ca administratia actuala comparativ cu cea care a fost se implica \r\nIncomparabil mai mult! Normal ca tot timpul vor fi nemultumiti si oameni care nu isi\r\nStiu aprecia nici copii lor ce sa mai vorbim de un multumesc primarului\r\nEu in calitate de parinte va multumesc domn primar pentru ca va implicati\r\nNu v am votat dar eu impreuna cu familia mea va vom vota

>

in 3 Octombrie 2018 19:25

Multi sunt lipsiti de argumente\r\nLa educatia de care beneficiaza doar arunca cu sageti ca sa demoleze in\r\nInsa tare bine ar fi asa cum suntem unii mai slab pregatiti altii mai bine pregatiti sa construim\r\nDar mai bine dezbinam si avem asteptari dar de la altii ca noi nu am misca un deget sa facem ceva

>

in 3 Octombrie 2018 22:20

Buna seara. Sunt unul dintre multi părinți care au copii in scoala gimnazială, nici nu conteaza care. La începutul clasei pregătitoare, acum cativa ani, directorul școlii promitea ca va renova corpul de clădire în care învață copiii din clasele primare. Anii au trecut,promisiunile sau repetat,fapte zero. În acești ani,noi ca părinți am cumparat de toate ,de la hârtie igienică la table magnetice in clasa, asta in timp ce școală achiziționare niste tablouri pentru sala festivă și un pian care îi plăcuse foarte mult dlui director.\r\nNu sunt partizanul nici unui partid,dar pentru situatia din școli sunt de vina in primul rand conducerile școlilor și apoi admin8stratia locala

>

in 3 Octombrie 2018 22:20

Buna seara. Sunt unul dintre multi părinți care au copii in scoala gimnazială, nici nu conteaza care. La începutul clasei pregătitoare, acum cativa ani, directorul școlii promitea ca va renova corpul de clădire în care învață copiii din clasele primare. Anii au trecut,promisiunile sau repetat,fapte zero. În acești ani,noi ca părinți am cumparat de toate ,de la hârtie igienică la table magnetice in clasa, asta in timp ce școală achiziționare niste tablouri pentru sala festivă și un pian care îi plăcuse foarte mult dlui director.\r\nNu sunt partizanul nici unui partid,dar pentru situatia din școli sunt de vina in primul rand conducerile școlilor și apoi admin8stratia locala

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 12:00

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

>

in 5 Octombrie 2018 10:29

Camila tu esti nebuna? Cine crezi ca pune botul la asa ceva in zilele noastre?

NOCIVI SI TOXICI>

in 5 Octombrie 2018 18:59

Invatamantul de toate gradele se face cu bani investiti cand trebuie, nu doar alocari de bani facute in campaniile electorale, cand promisiunile sunt fara limita- si evident raman fara acoperire. Dar retoric intreb, ne mai mira ceva la PSD? La nivelul de prostie si incompetenta ce le este dominant caracteristic, pot sa si desfinteze invatamantul. Aproppos onor Primar, in campania electorala, si mai deunazi prin vara banii pentru scoli erau asigurati. Cu minciuni a-ti castigat Primaria Zalau, in mocirla minciunii va scaldati. Inchei cu urarea \\ GURA P. S. D. /

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.