SondajRSS Feed

Ministrul Sanatatii da o veste proasta

Ne luam adio de le centrele medicale de permanenta

27 Iunie 2018

Salajul are in prezent patru astfel de dispensare medicale, iar Ileanda tocmai se straduieste sa puna unul pe picioare

Se apropie sfarsitul centrelor medicale de permanenta - si asa putine in Salaj - dispensare menite sa asigure servicii medicale de urgenta, foarte utile in special salajenilor din afara Zalaului, unde accesul la medicina este anevoios, de-a dreptul imposibil in opt comune salajene, unde nu este nici medic de familie.
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ieri ca va promova un act normativ pentru desfiintarea centrelor medicale de permanenta, considerând ca, în ciuda existentei lor, nu a scazut numarul prezentarilor în unitatile de primiri urgente. Ministrul Sorina Pintea a afirmat ca centrele de permanenta din localitati nu au dus la scaderea numarului prezentarilor în urgenta ci, din contra, la cresterea lor cu aproximativ 30 la suta.
„Vorbeam de centrele de permanenta. În ultima perioada, am facut o analiza a acestor centre pentru ca, în ultima perioada, tariful crescând foarte mult, din punctul meu de vedere, si responsabilitatea celor care lucreaza acolo trebuie sa creasca. Facând o analiza la nivelul tarii, numarul prezentarilor în urgenta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a crescut aproximativ cu 30 la suta, ceea ce este strigator la cer, nu ma feresc sa o spun, &ic

Ne luam adio de le centrele medicale de permanenta
irc;n conditiile în care, categoric, la numarul de cazuri crescute, creste finantarea unitatii de primiri urgente, creste si finantarea centrelor de permanenta. Eficienta zero si atunci urmeaza sa promovam un proiect de act normativ în care sa si desfiintam aceste centre pentru ca în primul proiect era vorba doar de înfiintare”, este citat de Mediafax ministrul Sorina Pintea.
In Salaj, la ora actuala exista patru centre de permanenta, in Zalau, in Cehu Silvaniei, in Hida si in Crasna. Si Ileanda se straduieste in prezent sa puna in functiune un centru de permanenta.
Cele patru centre existente sunt deservite de 24 de medici de familie, in baza contractelor incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate Salaj.
Potrivit directorului Casei, Olga Stana, la aceste centre de permanenta au acces cetatenii din zona arondata, indiferent daca sunt inscrisi sau nu la medicul de familie, indiferent daca sunt asigurati sau nu.

Vizualizari 4486
Comentarii articol

>

in 27 Iunie 2018 2:10

Banditii PSD, numai la populație nu se gândesc.

INDRAZNESTE SA CREZI !>

in 27 Iunie 2018 7:37

IN MINCIUNILE ARUNCATE DE PSD IN CAMPANIE.UNDE SUNT ZECILE DE SPITALE NOI ,GRADINITE ,SCOLI PROMISE A SE CONSTRUI ?

>

in 27 Iunie 2018 8:45

Foarte bine că se desfinteaza, o grămadă de medici analfabeți sunt plătiți cu salarii imense și te trimit sa mori acasă cu zilele. Imbecili și criminali așa îi pot numi pe acești vb analfabeți, in special pe cel din Cehu Silvaniei.

>

in 27 Iunie 2018 8:53

PSD va distruge Romania. Indrazniti sa credeti in Ciuma Rosie!!

>

in 27 Iunie 2018 9:04

cabinetele de medicina de familie la tara nu le desfiinteaza ?

>

in 27 Iunie 2018 9:27

Incet,incet ,ne luam adio de la toate

>

in 27 Iunie 2018 12:33

De ce pzda mamii lor nu desfiinteaza sediile partidelor din fiecare localitate.Sunt multe si inutile.

>

in 27 Iunie 2018 12:37

pt 8:45 De ce vrei sa se desfiinteze centrul de permanenta de la Cehu?Cred ca esti singurul care esti nemultumit de activitatea cadrelor medicale de acolo !

Pt.7,37>

in 27 Iunie 2018 14:06

Ne arati si noua tampenia care o debitezi cu zeci de spitale promise de PSD? Esti un mincinos nesimtit!PSD a promis cateva spitale regionale si a redeschis spitale inchise de PDL-isti pupaia-i in botul dorsal pe unde elimina gaze!Si bine fac cu renuntarea la centrele de permanenta deoarece nu sunt eficiente din punctul de vedere al bolnavilor care degeaba sunt consultati daca nu primesc retete gratuite si compensate de la medicii respectivi de garda!Nu toti crapa de osanza la punga ca sa-si poata cumpara medicamentele desi ei asigurati fiind retetele centrelor de permanenta nu-s gratuite nici compensate pew când cele de la spitalele de urgenta si policlinici sunt!Te-ai8 dumirit mai scula de bascula care improsti cu noroi degeaba fara nici un temei si o logica!\r\n

>

in 27 Iunie 2018 17:41

Spitale private sa nu arunge banii statul pe doctori ofertati din strainatate cu 5.000 de.... ruble hahaha

>

in 27 Iunie 2018 23:37

Scopul centrelor nu a fost sa scada nr celor de la urgenta. Scopul a fost ca si cei din Ileanda sa ajunga la medic, fara sa vina pana la Zalau. Pt ca oricum zalauanul merge la urgenta, unde sunt medici specialisti, pe cand la centrul de permanenta sunt medici de familie care tot la urgenta de trimit. De ce? Pt ca refuza sa consulte copii (nu toti medicii de familie sunt si pediatri, asa ca mai bine sa nu isi asume raspunderea), si pt ca multe cazuri nu sunt de competenta lor.

>

in 27 Iunie 2018 23:39

desfiintarea centrelor e o prostie, aveai la cine sa mergi sa mergi daca erai sub tratament injectabil sau daca voiai sa te vada un medic fara sa stai la coada de la urgenta. In loc sa faca altele, ei le desfiinteaza. Bag seama ca nu mai au bani.

>

in 27 Iunie 2018 23:46

au plecat din tara 30% din medici in ultimii 10 ani, satui de mizeria din sistem. Cei care au ramas nu fac fata la solicitari (uitati-va la spitalul judetean din Zalau, anul trecut aveau 1 singur medic neonatolog, de parca barza vine doar cand e medicul de garda), fie au cabinete private si nu ii intereseaza. Nimeni nu se teme de malpraxis, mergi in spital cu un virus si vii cu doi, aparatura lipseste, CAS nu deconteaza tratamente la timp, pana iti vine randul poti sa mori de grija lor. Cine are bani pleaca in alte tari. Nu se investeste in cercetare, se dau salarii la medici dar se iau de la chimistii de laborator. Asta nu vina lui Dragnea sau Iohanis. E vina noastra ca acceptam sa fim bataia de joc a tuturor

>

in 27 Iunie 2018 23:52

centrele sunt bune, calitatea actului medical e o alta poveste. MEdicul de familie, in general, e frustrat ca nu face banii pe care ii face specialistul (ginecologul, cardiologul etc), nu are de unde lua spaga, fiind platit direct de CAS. Si atunci iti aminteste mereu ca sta in puterea lui sa te trimita la tratament sau nu. Pretinde ca se pricepe la tot, dar de fapt e limitat in competente si stie prescrie acelasi nurofen la toata lumea. Mai are de facut si multa hartogaraie pt statul roman, fiind si contabil cu jumatate de norma. Asa ca asistenta preia fraiele, daca lasi o ciocolata primesti reteta compensata. Daca nu, mai dai o tura pana afli un ABC deschis.

>

in 2 Iulie 2018 21:18

Pacat. Consider ca era de mare folos. Dar probabil nu se putea fura prea mult de acolo asa ca PSD decide sa opreasca aceste centre. Am fost cu fetita si baietelul nostru de cateva ori si era un serviciu bun cu oameni calzi. Dar nu au loc in tara asta lucrurile bune !

centre permanenta>

in 13 Iulie 2018 14:33

Ati votat PSD, asta aveti ! Fruntea sus si mai votati o data !

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.