Nașterea Fecioarei Maria

0
83

”Căci așa cum fiecare mama dă copiilor ei simpla existență, tot așa și Mama lui Dumnezeu dăruie tuturor existența fericită.”( Sfântul Teofan al Niceei)

Bună să vă fie inima!

Dragi cititori, astăzi biserica de rit bizantin și latin celebrează nașterea Fecioarei Maria.

Așa precum înainte de orice fruct trebuie să fie o floare, iar pentru ca Regele să se nască este necesar un templu care să-l primească și găzduiască, asemenea micuța Maria din Nazaret s-a învrednicit a fi lăstarul care va da naștere rodului divin, noului pom al vieții, fagaduința Tatălui Ceresc. Suflet creat, modelat și iubit înainte de vreme de către preamarele Arhitect al inimilor, Maria devine noul templu al lui Dumnezeu, creatura care dă naștere Vieții prin excelență.

Astăzi este ziua în care Dumnezeu începe să-și realizeze planul pentru mântuirea oamenilor, astăzi Maria se naște, este alăptată și crește pentru a fi Mama Mantuitorului și Mama întregii umanități.

”Ea a existat în Mintea Divina asemeni unui Gând Etern, înainte de a fi existat vreo mama. Ea este Mama Mamelor- Ea este prima iubire a lumii,” ne dezvăluie cu multă evlavie Fulton Sheen.

Creată cu divină măiestrie, Fecioara Maria întrunește virtuțile tuturor sfinților, inima Ei aleasă devenind lăcaș tainic al primelor consacrări dintre Dumnezeu și om, dintre finit și eternitate. Ce mare mister, ce minunată taină de iubire dintre Creator și omenire.

Același Fulton Sheen ne povestește despre pictorul britanic Whistler care, complimentat fiind pe baza portretului mamei sale, afirma: ”Știți cum e, încerci să-ți redai mama cât mai frumos cu putință”…la fel și Dumnezeu când a devenit Om, a încercat să-și redea mama cât mai frumos cu putință, dându-ne astfel, o mama perfectă.

Dragilor, pentru fiecare dintre noi, ziua mamei noastre este o zi cu totul specială, care are o unică și profundă însemnătate pentru sufletul nostru. Cum ar trebui atunci celebrată ziua Maicii Domnului?

Astăzi, cu toții împreună, asemeni unei familii întregite a lui Dumnezeu, în care toți suntem fii ai aceluiași Creator, răscumpărați de unicul Mântuitor al lumii și copii ai aceleiași Mame Cerești, să o celebrăm pe Fecioara Maria cu bucurie și speranță, consacrându-i viața noastră și oferindu-i cadoul cel mai de preț, inima noastră. La mulți ani tuturor acelora care îi poartă numele!

O sărbătoare binecuvantată! Pace și bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.