Naţionale de Box dedicate cadeţilor, la Zalău!

0
518

 

Naţionale de Box dedicate cadeţilor, la Zalău!

Finala Campionatului Naţional de Box pentru cadeţi va fi organizată în perioada 27 noiembrie - 2 decembrie de către CSM Zalău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, împreună cu Federaţia Română de box şi va fi găzduită de sala de sport a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău.

Pentru a avea o comportare cât mai bună în faţa propriilor suporteri, sportivii sălăjeni au participat în ultima lună la mai multe competiţii de pregătire. În urmă cu două săptămâni, pugiliştii zălăuani şi-au testat puterile, alături de sportivi din judeţele învecinate, în cadrul Memorialului ”Viorel Burde”, iar în urmă cu patru zile sportivii de la CSM Zalău au participat la cea de-a XVIII-a ediţie a Memorialului ”Angelco Sârbovan” de la Baia Mare. Odată cu revenirea din judeţul învecinat, pugiliştii zălăuani au intrat cu pregătirea în linie dreaptă şi speră să obţină medalii cât mai strălucitoare la naţionalele organizate în faţa concitadinilor.
Potrivit informaţiilor furnizate de maestrul Ioan Dragoş, CSM Zalău va alinia la startul întrecerilor naţionalelor un număr de 8-9 sportivi.
Marinel Zaharia (cat. 40 kg), Bogdan Mierloi (cat.52 kg), Denis Stoica (cat.56 kg), Eduard Şerban (cat.59 kg) şi Paul Popan (cat.+76 kg) sunt sportivii pregătiţi de Ioan Dragoş în care antrenorul zălăuan îşi pune speranţe în cucerirea a trei medalii.
”Îmi doresc cel puţin un campion! Bogdan Mierloi este cotat cu cea mai mare şansă la titlul naţional. Sper să confirme şi să obţină medalia de aur. Atât Bogdan cât şi Denis Stoica au fost medaliaţi la Cupa României şi cred ca pot să egaleze performanţa de la competiţia amintită. stop_coloana Cred că sportivii mei pot obţine cel puţin o medalie de aur, una de argint şi una de bronz. Au avut meciuri, au avut condiţii de pregătire, aşa că acum trebuie să îşi arate valoarea în ring.” - a afirmat Ioan Dragoş.
De la maestrul Ioan Popa vor paricipa 4 sportivi: Gabriel Silaghi (cat.46 kg), George Sabău (cat.60 kg), Antonio Sfăt (cat.68 kg) şi Antonio Criste (cat.76 kg). Din păcate de la ediţia din acest an a naţionalelor din lotul antrenat de Ioan Popa lipseşte Gabriel Chichişan. Medaliat la Cupa României din acest an, Gabriel s-a mutat împreună cu familia în Spania şi nu se mai antrenează sub culorile clubului zălăuan. ”Odată cu plecarea lui Gabriel Chichişan în Spania şansele grupei mele de sportivi la câştigarea unei medalii la această categorie de vârstă au scăzut. Toţi cei patru sportivi pe care îi antrenez eu şi îi aliniez la startul naţionalelor de cadeţi practică acest sport doar de câteva luni. Nu mi-am fixat cu ei câştigarea unei medalii, dar cred că există şanse ca unul din ei să se apropie de podium şi de ce nu chiar să urce şi să câştige o medalie”, a conchis maestrul Ioan Popa.
Odată cu încheierea naţionalelor de cadeţi de la Zalău, întrecerile pugilistice vor continua în sala de sport a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău cu galele Cupei Meseş, competiţie ce va avea loc în zilele de 2 şi 3 decembrie.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.