Muzeul Judeţean, apel pentru contribuţii la ACTA Musei Porolissensis 2020

0
104

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău face un apel la contribuții pe tema populațiilor și spațiilor transilvănene în contextul interacțiunii complexe a mișcărilor, acțiunilor, politicilor și economiei imperiilor, statelor și regimurilor politice, pentru numărul din 2020 al ACTA Musei Porolissensis.

„Această invitație are în vedere articole care analizează populațiile și spațiile din Transilvania în diferite perioade istorice, urmărind înțelegerea formării lor de către, și felul în care ele formează la rândul lor, relații mai largi între imperii, state și regimuri politice. Condiția intermediară sau de (semi-)periferie a Transilvaniei este, așadar, înțeleasă în acest număr nu ca înapoiere evolutivă, ci ca o parte integrantă a unor astfel de relații mai largi sau chiar globale.

Termen limită pentru predarea articolelor propuse este 20 octombrie, la adresa muzeul.zalau@gmail.com cu subiectul Periferii locale, periferii imperiale.

„Dorim să păstrăm structura și formatul articolelor deschise și experimentale, așa că nu avem o limită de cuvinte pentru articole, iar acestea pot fi scrise fie în limba română, fie în engleză, având un abstract de 250 de cuvinte și 5 cuvinte cheie (în ambele limbi). Articolele vor fi formatate cu font Times New Roman, mărimea 12 și stilul de citare Chicago autor-dată”, precizează reprezentanţii Muzeului Judeţean.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here