SondajRSS Feed

Muzeul Judeţean vrea să salveze ce a mai rămas din obiectele tradiţionale ale satului sălăjean

9 Iunie 2015

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a pornit într-un periplu prin mediul rural sălăjean în căutarea şi conservarea identităţii satelor româneşti. Parte din ce au găsit etnografii de teren puteţi vedea astăzi, de la ora 14.00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă, într-o expoziţie realizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare. Eve-nimentul este intitulat "Instantanee din timpul cercetărilor etnografice de urgenţă. Un exerciţiu de antropologie vizuală". Vor fi prezentate imagini din satele sălăjene Bobota, Surduc, Peceiu, Jebuc, Cutiş, Biuşa, Motiş, Brâglez, Cheud, Năpradea, Benesat şi alte sate din Sălaj, realizate de etnografii sălăjeni, dar şi cercetările realizate de Muzeul Judeţean Satu Mare în zona Codru sau în satele româneşti din Ucraina. Expoziţia va fi urmată de o masă rotundă "Dialoguri cu terenul", unde publicul are acces. Invitată este Graţiana Pop, meşter popular (un pretext pentru a vorbi despre realitaţile terenului etnografic şi o provocare pentru invitată de a vorbi despre actualitatea satului sălăjean).

Muzeul Judeţean vrea să salveze  ce a mai rămas din obiectele  tradiţionale ale satului sălăjean

Camelia Burghele, Olimpia Mureşan, Marin Pop şi Szabo Attila vor prezenta cele mai interesante cercetări de teren derulate în ultimii ani şi necesitatea urgentării cercetării etnografice în satele sălăjene, dar şi problema arhivării sub diferite forme a patrimoniului imaterial şi conservarea pieselor de patrimoniu material existente încă în sate.

 

Vizualizari 427
Comentarii articol

cautam colaboratori seriosi!>

in 9 Iunie 2015 17:48

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: rodica98827@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.