SondajRSS Feed

Munca la negru in Salaj in luna iulie

11 August 2017

Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj a desfasurat parcursul lunii iulie controale in domeniul relatiilor de munca si in cel al securitatii si sanatatii in munca. 

Inspectorii ITM au vizat cu prioritate identificarea si sanctionarea muncii nedeclarate, in vederea descurajarii si diminuarii acestui fenomen, care, spune ITM Salaj, reprezinta tot o forma de evaziune fiscala.

Opt persoane au fost depistate muncind
fara forme legale; amenzi de 12.700 de lei

In domeniul relatiilor de munca au fost controlati 76 de agenti economici, dintre care 32 au fost sanctionati, aplicandu-se 11 amenzi si 48 de avertismente.
Au fost depistate 8 persoane care munceau fara a avea intocmite contracte individuale de munca, angajatorii fiind sanctionati contraventional.
S-au mai aplicat sanctiuni pentru negarantarea in plata a salariului minim brut pe tara, nerespectarea dispozitiilor legale privind munca de noapte, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara.
Suma totala a amenzilor a fost de 12.700 de lei
S-au aplicat avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale privind sarbatorile legale, nerespectarea prevederilor legale privind repausul saptamanal, nerespectarea dispozitiilor legale privind munca suplimentara si munca de noapte, necompletarea elementelor contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a

Munca la negru in Salaj in luna iulie
l salariatilor in format electronic si netransmiterea acestuia la termenele legale, completarea registrului cu date eronate sau incomplete.

Amenzi mari pentru probleme
privind securitatea muncii

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost controlati 39 de agenti economici, aplicandu-se trei amenzi in valoare totala de 21.000 lei pentru necomunicare eveniment, necercetare eveniment, neefectuarea controlului medical la angajare.
S-au dat si 31 de avertismente pentru neutilizarea echipamentului individual de protectie, lipsa evaluarii riscurilor de accidentare si imbolnaviri profesionale pentru toate locurile de munca si a planului de prevenire si protectie, neefectuarea controlului medical periodic conform prevederilor H.G.nr.355/2007, lipsa materiale necesare informarii si instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, ne informeaza inspectorul sef al ITM Salaj, Luminita Elena Nemes.

Vizualizari 1530
Comentarii articol

>

in 11 August 2017 0:46

Doamna Luminita Elena Nemes, va pun si eu o intrebare. Cati tigani ciurdari care omoara oameni pe drumurile publice ati verificat daca ciurdaresc cu forme legale si va platesc impozite la sacu fara fund de unde va luati papa la copii pe salarii generoase?

munca la negru>

in 11 August 2017 9:09

D-na Ligia NU MAI LAUDATI CU CONTROALE . D-STRA CA INSTITUTIE SUNTETI AUTORUL MORAL AL MUNCII LA NEGRU , PERMITETI MUNCA LA NEGRU LA FIRME CU N ANGAJATI SI FACETI VERIFICARI SA AVETI NR. DE CE NU VERIFICATI CFS , MARE LUCRU DE ANI DE ZILE SE PERPETUEAZA, OARE OMUL CARE TRAIESTE DIN SALARI PERMITE 300-400 ZILE CFS IN DECURS DE 5 ANI/// NU VA MAI LAUDATI CU ACESTE REZULTATE PROSTII//////

>

in 11 August 2017 9:42

numai Como poate inlatura munca la negru

>

in 11 August 2017 17:43

Vreau sa reclam pe aceasta cale firma Ronnet Mottors , franciza INTERCARS care obliga angajatii la ore suplimentare zilnic fara ai plati suplimentar, Patron un tigan din Oradea care isi face propriile legi, angajati care lucreaza 11 ore pe zi si sambata pentru salariul minim pe economie!Desi am reclamat telefonic la ITM pur si simplu nu m-au luat in seama. Aceasta institutie nu face nimic pentru oamenii abuzati ,e o institutie comunista-mafiota unde angajatii respecta doar pe cei care platesc dreptul de smecher!

>

in 11 August 2017 18:05

Prietene daca inca mai lucrezi la tigan atatea ore , pt salariul minim inseamna ca esti ...limitat! Zalaul asta e plin de oferte de munca!

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 11 August 2017 18:19

Va oferim urgent munca pe net acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 15 August 2017 20:02

Firmale cu profil de construcții sau amenajări de interioare gem de muncă la negru, un angajat cu contract şi 10 fără contract , fără factura sau chitanță deci raiul pe păm

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.