Mugur Isarescu – validat pentru un nou mandat la BNR

6
408

 

Mugur Isarescu – validat pentru un nou mandat la BNR

Isarescu este al cincelea cetatean de onoare al Municipiului Zalau

Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului l-au validat, marti, 2 iulie, pe Mugur Isarescu, pentru functia de guvernator al BNR. Membrii celor doua comisii au validat, de asemenea, si candidatii înscrisi pentru functii în Consiliul de administratie al Bancii Nationale a României. Mugur Isarescu a fost validat pentru functia de guvernator al BNR si presedinte al Consiliului de administratie, fiind singurul candidat înscris pentru aceste functii. Votul a fost unanim. Florin Georgescu a fost validat pentru a ramâne în functia de prim-viceguvernator al BNR si vicepresedinte al Consiliului de administratie. Comisiile de buget-finante i-au validat, de asemenea, pe Leonardo Badea si Eugen Nicolaescu pentru functiile de membru al Consiliului de administratie si viceguvernator al BNR. Ionut Dumitru, candidat independent pentru aceste functii, a obtinut doar voturile USR, nefiind validat. Pentru functia de membru al Consiliului de administratie al BNR, Comisiile de buget din Parlament au aprobat urmatoarea componenta: Csaba Balint; Gheorghe Gherghina; Cristian Popa; Dan-Radu Rusanu; Virgiliu-Jorj Stoenescu. Candidatul independent Horia Ion Neamtu a fost sustinut doar de catre deputatul ALDE Varujan Vosganian.
Raportul Comisiilor de buget-finante urmeaza sa ajunga miercuri în plenul reunit al Parlamentului.
Pe 16 iunie 2014, Mugur Isarescu a primit pentru cinci ani cel de-al cincilea mandat pentru functia de guvernator, functie pe care o îndeplineste din 4 septembrie 1990, cu întrerupere de un an (decembrie 1999 – decembrie 2000) când a fost "detasat" prim-ministru. Daca plenul reunit al Parlamentului voteaza pentru Mugur Isarescu, acesta va obtine al saselea mandat de guvernator al BNR.

Premiat pentru "cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale"

In iulie 2009, Mugur Isarescu, a fost desemnat de World Record Academy drept cel mai longeviv guvernator al unei banci centrale pentru cei 19 ani, însumati atunci, în functia de guvernator al BNR. "Din functia de guvernator al Bancii Nationale a României, Mugur Isarescu a coordonat politica economica a României din 1990", nota World Record Academy în articolul dedicat acestui record. "Multi atribuie echipei lui Isarescu de la Banca Nationala salvarea economiei României de la un colaps, majorând rezervele de aur si în euro dincolo de necesitati, reducând inflatia la valori cu o singura cifra si introducând leul nou", mai preciza articolul citat.

Isarescu al cincelea cetatean de onoare al Municipiului Zalau

Daca ne uitam pe lista cetatenilor de onoare ai orasului, se numara si Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, desemant prin hotararea Consiliului Local nr. 6/26.02.1996.

COMENTARII

  1. Nu o sa scapam de ei masoni,comunisti,securisti si asta din cauza oamenilor care sunt inca multi care ii sustin.Ei o duc bine noi ...Isarescu un mason facut cetatean de onoare tot de masoni.Ca e plina tara dar si Zalaul.\r\n\r\n

  2. Spune-domne pe fata,ce s-o mai cercetam atat.Este probabil urmasul arendasilor pe care marele Eminescu-i acuza ca i-au transformat pe razesii moldoveni in sclavi ai carciumilor.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.