SondajRSS Feed

Gadget-uri periculoase, din buget, pentru alesi

Mos Craciun s-a deghizat in Tiberiu Marc si le-a adus ieri consilierilor judeteni cadou cate o tableta Samsung Galaxy A6

21 Decembrie 2016

Consilierii judeteni au fost vizitati ieri, 20 decembrie, dupa sedinta de plen (care a durat 26 de minute), de Mos Craciun. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, pentru a putea avea o activitate mai eficienta, consilierii judeteni au primit cadouri de la Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, cate o punga cu o sampanie, un calendar, o agenda, un breloc cu Salaj si... o tableta Samsung Galaxy Tab A6.
Performantele si scumpele tablete au fost cumparate dupa ce a fost validata in plenul Consiliului Judetean Salaj propunerea lui Tiberiu Marc de a le achizitiona din bugetul institutiei. Au fost cumparate 35 de tablete, care au costat, conform documentelor pentru licitatie postat pe site-ul institutiei, suma de 40.833 de lei fara TVA, adica 49.000 de lei. Costul unei tablete a fost de 1.400 de lei, echivalentul salariului minim brut din judetul Salaj pe care il castiga cei mai multi dintre muncitorii salajeni.
Povestea cu tabletele a inceput de fapt dupa constituirea noului Consiliu Judetean Salaj, rezultat din alegerile locale. La finalul sedintei Consiliului Judetean din 18 iulie, presedintele Tiberiu Marc, la punctul diverse, a pus în discutie propunerea ca fiecare consilier judetean sa primeasca un laptop sau o tableta. Obicei pe care l-a pastrat ca si în mandatul trecut, când fiecare consilier a primit câte un laptop. Tiberiu Marc a supus la vot propunerea. Nu daca sa primeasca. Ci ce anume sa primeasca. Iar consilierii judeteni au avut de ales între a li se oferi în dar o tableta sau un laptop.

Mos Craciun s-a deghizat in Tiberiu Marc si le-a adus ieri consilierilor judeteni cadou cate o tableta Samsung Galaxy A6
Marea majoritate a consilierilor au votat sa primeasca o tableta. "Ce sa facem, sa venim cu geamantanul cu laptop la sedinta; tableta e mult mai utila", a fost replica soptita a unui consilier judetean.
Tiberiu Marc a luat act de dorinta consilierilor judeteni si a spus ca cel mai probabil vor primi o tableta care sa-i ajute sa îsi poata desfasura activitatea de consilier judetean.

Cat de scump poat fi un laptop, numai consilierii judeteni stiu

În acest context, tot pe 18 iulie, s-a discutat si despre laptopul pe care unul din fostii vicepresedinti l-a predat la finele mandatului. Robert Szilagyi, noul vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj, nu este multumit de laptopul pe care l-a mostenit de la fostul vice si a propus cumpararea unui nou laptop, în valoarea de 3.500 de lei. Propunerea a fost acceptata de consilierii judeteni. Însa cu opozitia PNL-istilor, care au spus ca mai bine cumparau un laptop de 2.500 de lei, ca sa faca economie. În replica, mai multi consilieri ai PSD si UDMR au spus ca banii reprezinta si valoarea laptopului si a programelor cu licenta pentru functionarea aparatului. “n fine, la orice magazin gasesti si cu 1.000 de lei, cu licenta cu tot.

Vizualizari 1769
Comentarii articol

>

in 21 Decembrie 2016 0:26

Inc-o dovada ca politicienii isi baga pla-n gura celor care muncesc. Trazniv-ar de escroci!

>

in 21 Decembrie 2016 7:28

Asta-i dovada ca santen un neam de cacat.Probabil majoritatea consilierilor sant oameni cu stare care poseda scule de astea berechet.Dar ca orice roman mai aduna un pic asa ca guzunoiu'.Oare chiar n-a fost niciunul care sa refuze elegant tableta aia?

>

in 21 Decembrie 2016 11:00

profesorii au primit de la mosul "sindicat" 5 (cinci) bonuri/tichete cu valoarea de 50 lei, .......... exact cat consilierii la punga, dar fara tableta de durere

>

in 21 Decembrie 2016 11:15

Bagami-as pula-n fata voastra de hoti. Nici nu stiti sa porniti tabletele. Mai bine faceati ceva util de banii aia.Muie

>

in 21 Decembrie 2016 11:38

un nemernic, ast-ai cuvantul,in institutiile de protectie sociala,cele ale copiilor, da salarii de mizerie urmate de pensii si mai mizerabile.RUSINE!!

>

in 21 Decembrie 2016 11:42

Macar de cumparau ceva calumea ipad pro de 12.9 inci,sa stie o treaba.

CIOCOII VECHI SI NOI>

in 21 Decembrie 2016 15:07

Este foarte usor sa dai din banii publici,dar ganditi-va ca sunt din taxele si impozitele noastre.Cat dispret pot avea acesti CONDUCATORI fata de omul de rand!?Au trecut alegerile ,deja isi manifesta dispretul pentru toti cetatenii .Sa va fie rusine RECHINI!!!

>

in 21 Decembrie 2016 22:29

In loc sa faca ceva folositor isi arata dispretul pe care l au fata de cetatean si de banul public .rusine .

>

in 21 Decembrie 2016 22:34

Sa ii fie rusine intr-un sat ca zalaul in care se moare de foame un handicapat s-a gandit sa arunce cu banii oamenilor trebuia sa le cumpere din banii lui

>

in 29 Decembrie 2016 14:34

Dupa ce i-ati votat,acum ii huliti.A cui e oare vina?

>

in 3 Ianuarie 2017 22:24

rusine

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.