SondajRSS Feed

Preotul Cristian Borz, la o noua carte

„Monografia satului Badacin si a familiei Maniu”, editie revizuita si adaugita

12 Iulie 2018

În colectia „Monografii” a Editurii „Caiete Silvane” a aparut, cu sprijinul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj, editia a treia, revizuita si adaugita, a cartii pr. Cristian Borz, „Monografia satului Badacin si a familiei Maniu”.

Editia a treia a „Monografiei satului Badacin si a familiei Maniu” nu vine cu atâtea completari si revizuiri precum cea de-a doua editie. Motivatia reeditarii unei noi editii a fost dubla. Pe de-o parte, primele editii s-au bucurat de succes si volumul nu se mai gaseste decât cu mare greutate. În al doilea rând, Editura „Caiete Silvane” a dorit ca, în Anul Centenarului Marii Uniri, sa ofere publicului cititor, biografia celui care a avut o contributie esentiala la realizarea marelui act de la 1 Decembrie 1918.
„Am inserat si de aceasta data completari si detalieri acolo unde mi s-a parut necesar. Am extins capitolul Documente si am îmbunatatit substantial Albumul Foto. O adaugire importanta este aceea a Contractului de Donatiune si a Memoriului privind

„Monografia satului Badacin si a familiei Maniu”, editie revizuita si adaugita
proiectul pentru o biserica greco-catolica la Badacin la care se adauga si Planurile proiectului.
Aceste documente descoperite recent ne dezvaluie, în primul rând, viziunea pe care Iuliu Maniu a avut-o pentru dezvoltarea satului Badacin, precum si dorinta de a aduce aici pe mosii si stramosii sai, printre care Simion Barnutiu, Demetriu Coroianu, Iuliu Coroianu etc.
Îmi exprim speranta ca si aceasta editie se va bucura de succes si va contribui la o mai buna întelegere a locului si a rolului pe care familia Maniu din Badacin l-a avut în istoria României moderne”, a declarat autorul cartii, preotul Cristian Borz.

Vizualizari 512
Comentarii articol

>

in 12 Iulie 2018 17:33

Un om deosebit, acest preot Borz Cristian! Voi, ceilalti sustinatori si prieteni ai d-lui Marc, luptati incontinuu impotriva marilor patrioti romani, precum Iuliu Maniu sau C. Coposu!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.