SondajRSS Feed

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, spune acum ca a anuntat demult ca vor scadea salarii

7 Februarie 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a iesit ieri public intr-o conferinta de presa in care a vorbit despre scaderile salariale din Romania. 

"S-a stiut ca la aproximativ 3% dintre bugetari vor scadea salariile înca din luna mai a anului trecut. Eu am anuntat acest lucru de mai multe ori, în mai multe interviuri (...) Nu am pornit de la început de la ideea scaderii vreunui salariu, dar pentru a respecta raportul de 1 la 12 au fost necesare ajustari salarial", a declarat Lia Olguta Vasilescu.
Ministrul Muncii a precizat ca s-a facut o confuzie între Legea salarizarii, adoptata în iunie 2017, cu aplicabilitate de la 1 iulie, si modificarile aduse Codului Fiscal privind contributiile.
"Abia în 2022 se va echilibra sistemul, adica aceeasi functie si gradatie sa fie platita la acelasi nivel", a completat Lia Olguta Vasilescu, care a mai spus ca în sistemul bugetar exista dezechilibre foarte mari care trebuie corectate.

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), Lia Olguta Vasilescu, a declarat ieri ca pâna în acest moment, aproape jumatate din contractele de munca din mediul privat au fost modificate în Revisal si ca nu se asteapta la scaderi de salarii.
"În ceea ce priveste mediul privat, mentionam ca MMJS a emis mai multe acte normative care sa vina în sprijinul angajatilor si pentru a se evita situatia ca patronii sa profite de modificarea Codului Fiscal pentru a diminua salariile nete. În primul rând, s-a dat posibilitatea angajatorilor sa faca modificari la contractele de munca, pâna la data de 31 martie 2018. Pâna în acest moment, aproape jumata

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, spune  acum ca a anuntat demult ca vor scadea salarii
te din contracte au fost modificate în Revisal si mai sunt doua luni pâna la expirarea termenului, astfel încât presupunerea ca, pentru restul de 50 la suta vor scadea salariile, este fara fundament", a declarat ministrul Muncii.

Statul va controla firmele private
care nu maresc salariile angajatilor

"Mentionam ca angajatorii nu trebuie sa suporte cheltuieli în plus, daca fac acest transfer, fata de cât plateau anul trecut prin cheltuiala totala a angajatorului, deci nu au niciun motiv sa umble la salariul net al angajatului, altul decât a vrea sa obtina un profit mai mare. Mai mult, ca sa fim siguri ca nu vor exista derapaje, Guvernul a semnat un protocol de colaborare cu CNSLR Fratia, cea mai mare confederatie sindicala, prin care s-a stabilit ca, la nivelul fiecarui judet, se constituie echipe mixte, formate din reprezentati ai structurilor teritoriale ale Guvernului, cum ar fi inspectorate teritoriale de munca (ITM) si ai sindicatelor care au rolul sa anunte, în timp util, care sunt firmele care profita de modificarile Codului Fiscal în defavoarea angajatului, astfel încât ITM-urile sa efectueze controale", sustine Olguta Vasilescu.

Vizualizari 2967
Comentarii articol

>

in 7 Februarie 2018 0:13

psd si trandafirii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa traiasca dragnea tari si tanti viorika!hi hi hi

>

in 7 Februarie 2018 3:31

Ce caută aceasta nepregătită in Guvern??? Totuși vorbim de Romania.

>

in 7 Februarie 2018 8:44

"Mars din tramvai", Olguto!

>

in 7 Februarie 2018 8:46

3.31. Ce cauta si Pop Gheorghe al vostru in senat! Bani nemunciti, afaceri necurate, trafic de influenta, instalarea in functii a neamurilor etc.

>

in 7 Februarie 2018 8:53

Dublare a salariilor prin scădere,inghititi-o și pe asta proștilor !

>

in 7 Februarie 2018 9:33

Control muncitoresc ca si pe vremea comunistilor,in consecinta se vrea distrugerea mediului privat.Acum sa vedeti someri.Cine o sa va mai produca bani de imprastiat la bugetari mai desteptilor ?

>

in 7 Februarie 2018 9:34

au promis mariri de salariu de 25%, acum promit dublarea lor , ce ziceti de Olguta , e tare nu?

operator pc>

in 7 Februarie 2018 10:06

Recrutam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

LUCRU LA DOMICILIU>

in 7 Februarie 2018 10:11

Va oferim lucru la domiciliu fara risc: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 7 Februarie 2018 10:53

Toate discutiile se poarta pentru grija celor peste 1.200.000 de angajati la stat.\r\nToata seara la televiziuni, sindicalistul Coarna sustine necesitatea salariilor si pensiilor speciale la varsta de 45 de ani.\r\nDe salariatii care lucreaza in mediul privat pana la varsta de 65 de ani,care produc ceva, si contribuie la bugetul de stat, la cine le pasa?\r\nUnde va ajunge tara aceasta?

>

in 7 Februarie 2018 10:56

Nemernica asta, Olguta Vasilescu, nu spune nimic despre decalajele uriase care exista intre pensii. In toate tarile exista o limitare a pensiei maxime prin diversi indicatori. Si la noi a existat in L.19/2000 dar au anulat prevederea respectiva. La ora actuala daca raportul dintre pensia maxima si cea minima in toate tarile din UE este de cel mult 1/5, la noi este de 1/80. Cand maresc punctul de pensie la 1.000 de lei, i se mareste si celui cu pensia de 800 de lei si celui cu pensia de 40.000 de lei pe luna. Si nu se gandesc sa inghete macar pensiile uriase. Prin acest procedeu pensionarii cu pensii mici devin si mai saraci, iar cei cu pensii mari si mai bogati. Ticalosii astia care-si spun social democrati creaza doua lumi, a amaratilor pe de o parte si a imbuibatilor , a privilegiatilor si a profitorilor pe de alta parte.

>

in 7 Februarie 2018 11:00

Olguta Alcooluta minte precum respira. Zice asa: "Am spus de la inceput ca vor scadea 3% dintre salarii". FALS! Este plin Internetul, sunt pline ecranele cu declaratiile sale si ale lui Liviu Dragnea, care garantau ca nu va scadea niciun salariu. Nici 3%, nici 30%. Niciunul. Orice fluturas pe minus inseamna ca au mintit sau sunt fundamental incompetenti.

>

in 7 Februarie 2018 11:04

Felicitari pentru postarea de la 10:56!!Toti guvernantii,dar mai cu seama psd,au grija de buzunarele proprii si a celor ce-i ajuta sa fure.DUREROS!

>

in 7 Februarie 2018 11:28

Sa ne suga p..a la toti curvă

>

in 7 Februarie 2018 12:42

Lia Olguta Vasilescu, la 07.03.2017:\r\n"pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 de lei sunt cresteri, dar nu foarte mari"\r\n

>

in 7 Februarie 2018 12:50

Panarama asta ca multe altele au ajuns sa ne conduca,ne cam meritam soarta de sluga cu capul plecat la stapan.

>

in 7 Februarie 2018 13:10

DECALOGUL LUI DRAGNEA 1. Dragnea e dumnezeul tau, sa nu ai alti dumnezei afara de el 2. Favorizeaza-l pe fratele tau ca pe tine insuti 3. Sa nu furi mai mult de 199.999 RON. 4. Adu-ti aminte de noaptea in care am adoptat OUG si cinsteste-o 5. Urmareste ANTENA3 si RTV ca sa nu te ridici impotriva noastra 6. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca ei ne-au votat 7. Sa nu iei numele PSD-ului tau in strada 8. Sa ierti pe cel care a luat spaga si sa te bucuri pentru el 9. Fii lichea 10. Alte Intrebari?

>

in 7 Februarie 2018 14:39

Da inca in campania electorala au spus ca vor inchide scoli spitale si vor taia salarii asa au castigat alegerile . Si au spus ca la primarii vor tripla si la parlamentari. DA DA AU SPUS

14:39>

in 7 Februarie 2018 14:42

Ma sau tu ,ai fumat ceva iarba?INDRAZNESTE SA CREZI !

>

in 7 Februarie 2018 15:01

30 iulie 2017 - Lia Olguta Vasilescu: "Eu pot sa garantez ca niciun salariu din Romania nu va scadea in momentul in care vom schimba sistemul de contributii.

>

in 7 Februarie 2018 18:31

uitati cum sa infiltrat securitatea in democratia si sa creat o caracatita peste tot dai de ei daca nudirect atunci dai de urmasilor

>

in 7 Februarie 2018 23:59

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa-l sunati pe d-l senator Pop Gheorghe care va va explica toate problemele (tel. 0734339122)!\r\nOlguta Olteanca este o mare nesimtita, ca atare Dragnea a cooptat-o in echipa! Bravo, salajenilor prosti!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.