Ministrul Finantelor: Taxa de solidaritate se va aplica tuturor pensiilor peste un anumit plafon, nu doar pensiilor speciale

16
1061

 

Ministrul Finantelor: Taxa de solidaritate se va aplica tuturor pensiilor peste un anumit plafon, nu doar pensiilor speciale

Viitoarea taxa de solidaritate, planuita de PSD, ar urma sa se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari, peste un anumit plafon care urmeaza sa fie decis, a declarat, marti, pentru HotNews.ro, ministrul Finantelor, Eurgen Teodorovici. El a afirmat ca taxa nu se va putea aplica doar pensiilor speciale, pentru ca ar avea probleme de consitututionalitate. Ministrul a precizat ca se mai discuta la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât sa fie taxate, precum si procentul taxei de solidaritate.

"Tot ce înseamna pensii, pentru ca trebuie sa fie constitutionala. Discutam plafonul si procentul, sunt la pachet", a spus Teodorovici, raspunzând unei întrebari din partea HotNews. El a venit la Strasbourg, la Parlamentul European, împreuna cu premierul Viorica Dancila si alti ministri.
Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat, luni, ca în sedinta Comitetului Executiv National PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depasesc aceasta suma urmând a le fi aplicata o "taxa de solidaritate".

Guvernul Dancila le taie o parte dintre sporuri

Sporurile de periculozitate, care se ridica pâna la 15% din salariu, ar urma sa fie taiate de Executiv, informeaza România TV. In alta ordine de idei, Guvernul vrea sa limiteze calatoriile gratuite cu trenul ale studentilor, a anuntat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

COMENTARII

  1. Pina la urma de ce trebuie sa sustina poporu asta niste trintori care n-au contribuit cu venitul lor la fondul de pensii? singura exceptie facind armata!

  2. Inceputul e bun, urmeaza impozitare progresiva si a salariilor nesimtite. In sfstsit, In sfarsit, intram in randul tarilor capitaliste dezvoltate! \r\n

  3. Taxa de solidaritate, adica impozitarea pensiilor trebuie aplicata incepand de la pensia de 5.000 lei , sa fie 100 la 100 , si retroactid , ca O.U. pe injustitie, NU este admis sa ne inprumutam pentru pensii NEMERITATE

  4. Mai nu ati vazut ca deja judecatori spun ca pensia este,,proprietate''? Deci o sa le taie pensiile speciale cand o zbura porcu. Orlando isi face campanie, in rest apa de ploaie...

  5. Tot ce depăşeşte suma rezultata din contributivitate sunt "pensii speciale" şi trebuiesc desființate. Magistrații se opun cu toată înverşunarea, (că ei traiesc în huzur), dar cineva trebuie să le dea peste nas, deoarece toate acestea sunt privilegii şi sunt interzise de constituție. Sumele rezultate din contributivitate, fie ele cât de mari, nu este legal să le supraimpozitezi.

  6. Si pensiile militare trebuiesc revizuite. Nu este corect (ca posibil da) ca un militar sa primeasca o pensie de 3 ori mai mare decât un medic, inginer, profesor, economist. Nici o pretentie de-a militarilor, privind munca si obligatiile fata de țara, nu se justifică deoarece nu mai este armata de pe vremea lui Carol I.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.