Ministrul Educatiei: Sunt sanse mici ca scoala sa inceapa normal din toamna

0
261


Redeschiderea scolilor din toamna ridica un mare semn de intrebare in randul autoritatilor, parintilor dar si al elevilor. Potrivit Ministrului Educatiei, Monica Anisie, sunt sanse reduse ca din toamna, odata cu inceperea unui nou an scolar, elevii sa revina fizic in unitatile de invatamant.

“Am analizat modalitatile in care am putea redeschide unitatile de invatamant incepand cu 2020-2021. Unul dintre scenarii era sa incepem normal, dar nu e cazul in situatia actuala. Cel mai bun scenariu va fi, daca Ministerul Sanatatii va face aceasta recomandare, va fi acela in care elevii, unii vor fi la scoala si altii vor urmarii cursurile in sistem online, urmand sa se faca rocada in functie de situatia epidemiologica. Daca va fi din ce in ce mai rau, continuam invatarea online,” a declarat ministrul.

Tinand cont de contextul actual, e greu de crezut ca situatia epidemiologica se va imbunatati si ca numarul infectarilor va scadea semnificativ pana la toamna, astfel incat sa se poata reveni la activitatea normala din invatamant, asa ca e foarte posibil ca noul an scolar sa ii prinda pe elevi desfasurandu-si activitatea tot in mediul online.

Minusurile scolii online

Referitor la cursurile online, au fost semnalate o serie de nemultumiri din partea elevilor. In opinia acestora, invatamantul nu a fost pregatit pentru predarea in sistem online asa cum a cerut situatia dificila in care s-a aflat sistemul educational in timpul starii de urgenta. Pentru a nu mai trece prin aceasta problema, Ministerul Educatiei are in vedere realizarea unor cursuri de formare in aceasta perioada pentru cadrele didactice, iar pentru a veni in sprijinul elevilor care nu detin dispozitive care sa faciliteze accesul la invatamantul online, reprezentantii ministerului au alocat resurse financiare pentru achizitia de tablete.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.