Ministrul Educației le-a pus gand rau directorilor numiți “pe pile”

15
3623

 

Ministrul Educației le-a pus gand rau directorilor numiți “pe pile”

Trebuie sa dea concurs și cei 11 directori numiți prin girul Inspectoratului Scolar Județean Salaj la începutul lunii

Ministrul Educației, Mircea Dumitru a anunțat ca în luna octombrie va fi organizat concursul pentru posturile de directori pentru toate unitațile de învațamânt, de la gradinița la liceu. Decizia ministrului vine dupa ce, în ultima perioada a primit numeroase sesizari, mesaje publice, referitoare la ceea ce se întâmpla în școli sau în inspectoratele școlare. 

“Una dintre componente va fi o proba scrisa naționala, iar cealalta componenta, cea județeana, va fi extrem de atent monitorizata de noi. În felul acesta vom respecta în integralitate și spiritul, și litera legii”, a afirmat ministrul Educației. Ministrul a mai spus ca vor fi trimiși observatori care sa se asigure de desfașurarea în condiții de intrasigența și corectitudine a acestor concursuri.
“Am aprobat deja în minister metodologia de concurs. Mesajul cred ca trebuie sa fie acesta: dupa 10 ani de intruziune politica în școala, credem ca este momentul pentru reprofesionalizarea învațamântului școlar”, a spus Mircea Dumitru.
Concursul se va desfașura începând cu 12 octombrie - data probei scrise organizata la nivel național. Proba de evaluare a CV-ului și interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.

Ministerul va verifica saptamâna viitoare daca “generala” Maria Pop are toate actele în regula

Ministrul a mai anunțatca, din cauza numeroaselor sesizari și plângeri pe care le-a primit pe Facebook, pe messenger, pe e-mail sau direct prin scrisori oficiale adresate ministerului, a decis ca saptamâna viitoare sa înceapa și evaluarile inspectorilor școlari generali pe diferite componente: asigurarea calitații, respectarea legalitații.“Echipe mixte din Ministerul Educației vor face aceste evaluari, la finalul carora, și intervalul nu va fi foarte lung, voi lua toate masurile legale care se impun. Vreau sa atrag atenția ca am cerut ca evaluarea sa fie obiectiva și intransigent, în așa fel încât masurile pe care le vom lua sa fie foarte bine documentate și sa nu fie rezultatul unor decizii arbitrare”, a adaugat ministrul.La începutul lunii mai a anului trecut, Inspectoratul Scolar Salaj a organizat concurs pentru ocuparea celor 23 de posturi de inspector școlar în Salaj. Probele concursului organizat de Inspectoratul Scolar Județean Salaj pentru cele 23 de posturi s-au desfașurat în perioada 21 - 29 mai. Cinci inspectori au renunțat atunci din start sa încerce sa-și reînnoiasca mandatul. Prima proba din concurs - managementul și legislația școlara - s-a dovedit ucigașa, înaintea probelor care se refera direct la cunoștințele de specialitate. Din 18 candidați, doar șapte au reușit sa treaca puntea foarte îngusta a managementului și legislației școlare. stop_coloana 11 inspectori, dintre care destui foarte buni în specializarea lor, nu mai sunt buni pentru ca nu cunosc suficienta arta a conducerii și suficienta legislație. N-au luat nota minima de admitere, adica mediocrul 7, la aceasta proba. Celor 11 aflați în aceasta situație li s-a oferit posibilitatea de a face o cerere de retragere din concurs și astfel nimeni nu afla ca au picat prima proba. Iata de unde 10 retrageri de la concursul pentru inspectori școlari.Doar Saracuț Comanescu Teodor, fostul inspector pentru învațamânt primar, trecut de proba ucigașa, a pațit rușinea de a fi picat de un universitar bucureștean la proba de specialitate. Ceilalți zece s-au retras pentru a-și pastra secretul notei sub 7 de la prima proba, care îi scotea oricum din concurs. Speranța lor ramânea numirea în continuare prin delegare pe post. Iar speranța n-a fost deșarta. Mulți au primit postul prin delegare.

Directori noi în 11
școli din județul Salaj

Tocmai ce au fost schimbați la început de an școlar 11 directori de gradinițe, școli și licee din județul Salaj. Așadar avem 11 foști directori care se duc înapoi “pe plantație” și 11 norocoși pe care Inspectoratul |colar Județean Salaj i-a detașat pe postul de director. 

Noii directori au un mandat de un an, de la 1 septembrie pâna la 31 august 2017. Cum spuneam, sunt numiți prin detașare, nu ocupa funcțiile prin concurs, lipsa care lasa loc de subiectivism.irectorii au fost schimbațI la Liceul Tehnologic din Crasna (director Anderlik Istvan, în locul lui Daniel Ardelean); la |coala Gimnaziala Simion Barnuțiu din Zalau (Rechișan Simona a fost înlocuita cu Topan Bogdana); la |coala Porolissum Zalau (Elena Hodor și Cristian Taloș, directori de peste șapte ani, cu rezultate notabile în învațamânt, au fost înlocuiți cu Pavel Aurelia șI Morar Tavi); La |coala din Agrij (Aurelia Pavel a fost înlocuita cu profesoara de istorie Ciupe Anca); La |coala din Bocșa (Bîrsan Adina a fost înlocuita cu Margin Adriana); La |coala din Almașu (Marian Ignat a fost înlocuit cu Balint Lucia). La |coala Maeriște (directorul Kasa Marta a fost înlocuita cu Breazdau Monica); La |coala Mirșid (a fost numit director Pașca Marius); La Liceul Voievodul Gelu din Zalau (Criste Claudia o înlocuiește din funcție pe Tranișan Iuliana); La gradinița Pinochio din Zalau (Maria Labo este înlocuita de lcu Sava Silvia Timea). La Gradinița cu program prelungit numarul 12 din Zalau a fost numita director Bode Corina.

 

 

COMENTARII

 1. Senatoreasa, Pop Maria, a facut ce a dorit, i-a picat pe cei care nu-i cantau in struna, pe cei care nu mergeau pe teren sa-i faca propaganda murdara lui Iohnnis.Actualmente, la IsJ este o atmosfera ca la securitatea de pe vremuri, fiecare coleg e urmarit de alt coleg, "raportul" fiindu-i dat acestei d-ne Pop, sotzia senatorului Pop.

 2. Care sunt directorii care nu-s pusi cu pile? Niciunul. Pe fiecare l-a analizat P.Lucy, "e de-al nostru?", atunci e bun! Ciunt si Marc "nu vede, n-aude", ca doar sunt prieteni cu cel mai destept parlamentar, Pop Gyorgye din Racas. Traiasca competentza!

 3. de apreciat aceasta innitiativa ca asa poate scapa si scoala din lozna de incompetenta doamna directoare care tot ramane desi a avut multe reclamatii iar din cauza ei si surori sale pleaca tote cadrele iar parinti sant nvoiti sa isi duca copii la alte scoli poate ne aude si pe noi doamna inspector asteptam schimpari si la ozna altfel vom mai apeluri si laminister...

 4. S-a gandit cineva ca acest concurs poate sa aduca multe surprize!!! Directori pe care nu ii misca nimeni din functii s-ar putea sa nu mai fie. Zambeau frumos, te ascultau, dar faceau tot cum vroiau ei, apoi gaseau o scuza.Intotdeauna era de vina altcineva, dar nu ei.Ei, si acum vine proba scrisa, care va fi dificila....si sa ii vedem! Asteptam concursul cu mare interes!!!

 5. in sfirsit...Poate ia cineva in considerare si rezultatele de la testele nationale sau bacalaureat...si daca s-ar putea impune si ca o conditie pe viitor(rezultatele la examene) ar fi perfect. Ai rezultate ramai, nu ai pleci.

 6. Iată binefacerile unui guvern tehnocrat care nu răspunde la comenzile porcilor de la partid ! De asta are nevoie ţara, nu de leprele din parlament. Aşteptăm concursurile !

 7. Da pe directorol de la Liceul Teologic cine il pune la concurs doamna inspector faceti urechea surda numai pt aceasta ilegalitate pe care o faceti ar trebui sa fiti eliminata acest director nici titular nu este nici nu a dat vreodata concurs de titularizare sau de suplinire PSD are ale criterii pe care nu le stim ca despre restul ce sa mai zicem.

 8. Eminentza cenusie, aceasta profesoara mediocra (ce materie preda, ce rezultate meritorii are?) are relatii prin Minister, prin sotzul ei, senatorul fara scrupule, semidoct, stie cum sa traga sforile (cum a facut-o si la concursul cu inspectorii) si sa iasa la concurs inspectorii, directorii pe care ea ii doreste! O femeie care toata viata a parcurs-o numai prin fraude ce stie sa faca azi? Ei, i se pare normal sa manipuleze in continuare, sa fure in continuare. Ma adresez profesorilor: Cum ii permiteti acestei mediocre sa va fie sefa?

 9. Concursurile facute de Pop punct Lucy sunt facatura, nu va este clar? Cum sa ia concursul o profesoara mediocra contra unui profesor doctor in specialitate? Ea scormoneste peste tot sa afle cine este impotriva lor, a ei si a sotului ei? Ii da telefon lui Padureanu, directorului de la Magazin Salajean etc., toate ziarele le sunt in subordine, cel putin asa cred.

 10. credeti ca vor merge la concurs ?????nici vorba !!!!!!!vor face ca si anul trecut cand au fost testati inspectorii !!!!niciunul nu a fost in stare de concurs !!!dar ei ne testeaza pe noi !!!!!

 11. LUCY POP TREBUIE EXAMINATA. CUM A AJUNS ACEASTA FEMEIE SA CONDUCA INVATAMANTUL SALAJEAN? PE CE TEMEI A FOST NUMITA INSPECTOR SCOLAR GENERAL? CE COMPETENTE PROFESIONALE AU MEMBRII ISJ SALAJ? CE AU IN MINTE(ASTA DOVEDESTE CA SUNT LIMITATI) SOTZII POP, SENATORUL SI INSPECTOREASA, CAND ISI IAU ASTFEL DE FUNCTII? DOAMNE, DOAMNE!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.