SondajRSS Feed

Ministrul Carmen Dan l-a numit ieri pe inginerul Miron Stirb sef temporar al Politiei din Salaj

22 Septembrie 2017

Potrivit unui comunicat emis ieri, joi 21 septembrie, de Politia Romana, comisarul sef de politie Miron Stirb a fost numit sef al IPJ Salaj cu caracter temporar.

"Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 21 septembrie, comisar-sef de politie Știrb Miron Aurel a fost împuternicit sa exercite, cu caracter temporar, functia de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj", este comunicatul care pune capat perioadei de peste o luna de cand IPJ Salaj nu are sef desemnat, dupa pensionarea lui Ovidiu Dosa, din 15 august.

Din atelierul de placute de inmatriculare,
in fruntea tuturor politistilor salajeni

Miron Stirb are 49 de ani, este casatorit, are un copil si este inginer de profesie. De-a lungul carierei de peste 20 de ani in Politie, Miron Stirb a ocupat numeroase functii de conducere. Din 22 decembrie 2014 pana in 20 septembrie 2017 a fost imputernicit adjunct al sefului inspectoratului de Politie Judetean Salaj, timp de aproximativ 4 ani a fost sef Serviciul de Investigatii Criminale, doi ani a fost sef Biroul de Investigatii Criminale, cinci ani a fost ofiter specialist Serviciul de Investigatii Criminale, 3 ani a fost ofiter operativ Biroul Politiei Judiciare.
Primul loc de munca al lui Miron Stirb a fost de inginer operator calculatoare la firma S.C. INFORMATICS TRUST S.A. Bucuresti. La IPJ Salaj a fost intai angajat civil si prima lui munca a fost in Atelierul de prelucrare a Placutelor de inmatriculare

Miron Stirb nu a terminat nici o forma de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. A fost incadrat in politie din sursa externa. Are un master in "Drept Penal si Procesual Penal Aprofundat", Universitatea de Vest "Vasile Goldis", Arad. A urmat Studii postuniversitare "Psihologie Judiciara", Universitatea "Babes-Bolya", Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie. “n anul 2000 a urmat Studii postuniversitare "Siguranta circulatiei rutiere", Universitatea tehnica "Ghe. Asachi", Iasi. Are un Curs de formare "Informatica - ajutor analist programator", Centrul de pregatire în informatica Cluj-Napoca. A urmat Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor din cadrul Universittaii Tehnice Cluj-Napoca, iar liceul l-a facut la Liceul de Matematica – Fizica din Zalau.

Averea si interesele declarate

Potrivit ultimei declaratii de avere, completata in 7 aprilie, Miron Aurel Stirb are un teren intravilan in suprafata de 878 metri patrati in Zalau, pe strada Crangului, dobandit prin donatie. Are o casa in suprafata de 200 metri patrati construita impreuna cu sotia si un Volkwagen Passat din 2003. Nu are bijuterii sau bunuri cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, nici datorii la banci sau plasamente, carduri, credite. La venituri, Miron Stirb declara ca castiga ca adjunct al sefului IPJ Salaj 95.928 lei pe an, adica un salariu de 7.993 de lei pe luna. Sotia, Stirb Mihaela, declara ca castiga ca directoare la Gradinita nr. 11 din Zalau 38.400 anual, adica are un salariu de 3.200 de lei pe luna. La venituri mai declara suma de 1.008 lei, alocatia fetitei.
Potrivit declaratiei de interese, Miron Stirb este mebru sindical in Corpul National al Politistilor si Sindicatul National al

Ministrul Carmen Dan l-a numit  ieri pe inginerul Miron Stirb  sef temporar al Politiei din Salaj
Politistilor si Personalului Contractual.

Anul pensionarilor in masa din politia salajeana; siguranta cetateanului - afectata de plecarea profesionistilor

Anul 2017 a fost anul pensionarilor masive din IPJ Salaj, determinate in mare parte de ordonanta guvernului prin care dupa 15 septembrie politistii ies din activitate cu pensie mai mica decat inainte. Zeci de agenti si ofiteri s-au grabit sa iasa la pensie inainte de intrarea in vigoare a modificarii legii care le asigura pensii speciale. Printre ei s-a numarat si seful Inspectoratului, Ovidiu Dosa, dar si alti politisti cu experienta din conducerea Inspectoratului (cum ar fi Cordea Gelu, seful Politiei Municipiului Zalau, sau Danciu Gabriela, imputernicit adjuct al sefului IPJ Salaj), precum si multi sefi de post.

Sindicalistii din politia salajeana sunt de parere ca valul de plecari de la varful IPJ Salaj va duce inevitabil la slabirea institutiei care se ocupa de siguranta cetatenilor. Pleaca oamenii experimentati si, deocamdata, desi se presupune ca va veni personal din sursa externa, activitatea politiei va fi afectata in demersul pentru siguranta cetateanului. De facpt, vor fi afectate toate serviciile pe care politistii le ofera, asta pana cand cei veniti din sursa externa vor capata experienta. Un politist are nevoie de cel putin 2 - 3 ani ca sa capete experienta, spun reprezentantii sindicali.

Multi sefi cu pozitii importante in IPJ Salaj
nu au la baza o scoala absolvita in cadrul MAI,
fiind incadrati din sursa externa

Functii importante de conducere din cadrul IPJ Salaj sunt ocupate de persoane care au fost incadrate in politie din sursa externa si nu au terminat nici o forma de invatamant din cadrul MAI.
Cel mai elocvent exemplu este cel al lui Miron Aurel Stirb, care ieri a fost numit cu caracter temporar sef la IPJ Salaj. A fost incadrat din sursa externa, fiind inginer de profesie. Lista poate continua cu Tincuta Dumuta, fosta jurnalista care ocupa functia de sef Biroul Centru Operational. Maria Cristea, care este purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, a fost si ea incadrata din sursa externa. Din sursa externa a venit si Chis Petru, sef Biroul Investigatii a Fraudelor. Cipleu Liviu, sef Serviciul Rutier, este de profesie inginer. Din sursa externa mai sunt Zaharia Marcela, sef Biroul Comunicatii si Informatica; Ciurbe Gabriela, contabil sef Financiar Contabilitate; dar si Chichisan Marius, sef Structura de Securitate, fost inginer la Silcotub.
Sturzu Pompiliu a terminat Academia de Politie arma jandarmi, dupa care s-a transferat la politie, iar astazi este seful Politiei Municipiului Zalau.
Seful Politiei Orasului Jibou, Boldea Horea, nu a terminat nici o forma de invatamant in cadrul MAI, este de profesie inginer constructii masini si a fost incadrat din sursa externa.

Vizualizari 3269
Comentarii articol

>

in 22 Septembrie 2017 4:31

Din articol reiese că cei cu scoli in mai sunt mai slabi pregătiți decât cei din sursa externa

>

in 22 Septembrie 2017 7:39

PSD,PROMOVEAZA INCOMPETENȚA,LA FEL CUM O FACEA PCR !!!!!

>

in 22 Septembrie 2017 7:48

Nu este nici o pirdere plecarea din politie a celor nominalizati in articol.Pierdeau toata ziua vremea prin birouri si in rest se ocupau de firmele inregistrate pe nevese...atata de jmecheri era militienii.Iar cu moldoveanu ala increzut nesimtit si puturos-Sturzu de la municipiu- nu ati facut nimic,stimati militieni!

>

in 22 Septembrie 2017 8:21

Daca ingineri conduc politia ar trebui desfintae scolile de politie, sa angajam batmai, bucatari si etc

>

in 22 Septembrie 2017 8:51

pentru 7:39....postacule ar vrea gasca voastra de analfabeti sa aiba pregatirea celor de pe vremea PCR!!!!

>

in 22 Septembrie 2017 8:55

Ei, lăsați, că și ministrul de interne Carmen Dan e de profesie secretară de școală generală în Videle, Teleorman

>

in 22 Septembrie 2017 9:07

Si IGAS era tamplar si a ajuns ministru de interne

>

in 22 Septembrie 2017 9:42

Constat ca la Politie sa fii sef, nu trebuie sa ai Scoala (Academia) de Politie.Curios!!!

>

in 22 Septembrie 2017 11:13

Pt.9;42-Subscriu!Celor care nu au Academia de Politie nici nu ar trebuii sa le de-a voie sa acceada la asemenea functii in MAI...sa aibe 5 facultati si tot atatea mastere in alte domenii sa lase pe cei dedicati in aceasta meserie si care au urmat scoli de profil si sunt instruiti!Pana nu se schimba legea pt cei angajati din sursa externa,cei in drept sunt neindreptatiti!

>

in 22 Septembrie 2017 15:56

Cei mai buni din liceu au mers la :inginerie,medicina,arhitectura,matematica.Cei mediocri dar smecheri la politie,drept,economice,etc.Cei cu 10 clase la subofiteri de politie,scoli profesionale.Nu va mirati de profesionalismul din politie ,depinde de CARACTER si apoi de pregatire,ca majoritatea au DREPTUL la particular-distanta unde conteaza doar taxa pe care o platesti.

>

in 22 Septembrie 2017 16:42

Inginerii au invatat sa gindeasca logic si sa faca calcule mental dar militienii nu stiu nici macar sa scrie corect romaneste.Multi dintre ei a la baza scoala de tractoristi si studii liceale pe la vre-un liceu tehnologic de la tara , dar au pensii de academicieni.

>

in 22 Septembrie 2017 17:07

In clasa militienilor fara cunostinte minime de limba romana nu pot fi pusi si cei 20 de absolventi ai Academiei de Politie,ce au in spate cei 4 ani de scoala,cursuri la zi,dintre care doar 2 mai sunt si absolventi ai liceului de politie .Unde sunt ei?Cam 4-5 sunt sefi de servicii ,restul muncesc si tin sus imaginea politiei,fiindca majoritatea intrata prin dos alearga dupa functii!

>

in 22 Septembrie 2017 17:50

Esti si tu "vre-un "inginer ca folosesti cratima mai mult decat prevede gramatica limbii romane.si inca un lucru politistii tractoristi au cam disparut dar cu toate blamarile tale erau mai constiinciosi decat toti inginerii tai pe care ii ridici in slavi.incearca cand mai scri sa cauti cuvinte care nu trebuiesc despartite prin cratima sau la capat de pagina.nu te mai fa de kako

>

in 22 Septembrie 2017 17:51

Pt 16,42

>

in 22 Septembrie 2017 18:41

Academia de Politie nu pregateste ofiteri in domeniul Comunicatii si Informatica sau Contabilitate. Este firesc ca pe aceste linii de munca sa fie angajati din sursa externa. Nefiresc este insa ca acestia, ulterior, sa acceada in functii de conducere in structuri care nu fac obiectul formarii lor initiale.

>

in 22 Septembrie 2017 18:58

Academia de Politie nu pregateste ofiteri in domeniul Comunicatii si Informatica sau Contabilitate. Este firesc ca pe aceste linii de munca sa fie angajati din sursa externa. Nefiresc este insa ca acestia, ulterior, sa acceada in functii de conducere in structuri care nu fac obiectul formarii lor initiale.

Facultate>

in 23 Septembrie 2017 10:25

Facultatea de Vest Vasile Goldis. Asta spune multe.

>

in 23 Septembrie 2017 13:04

Din nou ziaristii d-voastra dau dovada de proasta informare sau nepregatire. D-nul Stirb nu a avut niciodata nici cea mai mica treba la atelierul de confectionat placi cu numere. Mai triati incultii din redactie!

>

in 23 Septembrie 2017 23:39

E in mocirla tara asta fiindca cei numiti in functii importante au un IQ deficitar nativ "imbogatit" cu diplome de la universitati obscure vanzatoare de diplome.

>

in 24 Septembrie 2017 8:50

PT. 8.51. CE PREGATIRE,DE TRACTORIȘTI ȘI ȘT.GHEORGHIU ? HA,HA.....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.