Ministrii si parlamentarii PD-L si-au stabilit obiectivele si prioritatile anti-criza

0
3

Sambata si ieri (17 si 18 ianuarie) a avut loc, la Poiana Brasov, reuniunea grupurilor din Camera Deputatilor si Senat a parlamentarilor PD-L. Deputatul PD-L de Salaj, domnul Lucian Bode, a raspuns ieri intrebarilor noastre despre discutiile purtate in cele doua zile intre ministriiPD-L si parlamentarii PD-L. Potrivit declaratiilor sale, ministrii PD-L ai cabinetului Emil Boc au prezentat, in fata celor 166 de deputati si senatori ai partidului, prioritatile fiecarui minister pentru anul 2009. Domnul Bode a subliniat cateva:
“•modificarea legislatiei achizitiilor publice, in sensul reducerii perioadelor de achizitie la maximum 30 de zile, dupa o discutie preliminara cu Comisia Europeana;
•modificarea OUG 230/2008 (privind interzicerea cumulului pensie-salariu) prin promovarea, in procedura de urgenta, a unui proiect de lege foarte bine fundamentat, care sa elimine orice comentariu si sa asigure aplicarea legii pe categorii bine definite;
•eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – promisiunea a PD-L facuta in campanie electorala;
•introducerea unei legi unice de salarizare in sistemul sanitar pentru eliminarea inechitatilor existente;
•promovarea legilor care vizeaza reforma in educatie, bazata pe Pactul National pentru Educatie;
•promovarea legilor care vizeaza reforma constitutionala in Romania.
Toate acestea vor fi discutate cu partenerii nostri de la PSD”, a precizat Lucian Bode.
Referitor la obiectivele guvernului pe 2009, deputatul PD-L de Salaj a spus ca, in conditiile crizei economice si financiare, una dintre prioritatile guvernului este aceea de a se investi pentru noi locuri de munca: “este cea mai buna masura anti-criza”. Urmeaza investitiile in infrastructura, atragerea fondurilor europene si protejarea categoriilor sociale cu venituri mai mici (pensii si salarii sub 600 de lei).
In cea de-a doua etapa a intalnirii, parlamentarii PD-L au completat propunerile ministrilor cu propuneri de acte normative care sa fie introduse, cu prioritate, in actuala sesiune parlamentara. Si domnul Bode a enumerat cateva: “sprijin pentru sectorul privat (neimpozitarea profitului reinvestit), descentralizare, dezvoltare regionala cu fonduri europene, proiecte regionale si locale”.
De subliniat ca prioritatea numarul 1 a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, este constructia de autostrazi, printre care si Autostrada Transilvania.
In plan politic, “suntem in parteneriat cu PSD si intelegem sa avem o relatie corecta, sa fim solidari si sa ne respectam reciproc”, a subliniat Lucian Bode. Pornind de aici, deputatul PD-L ne-a spus ca “foarte curand” va avea loc o intalnire a comisiilor de negociere a celor doua partide, care vor stabili principiile de functionare a lor si, ulterior, de schimbarile care vor avea loc la nivelul conducerilor institutiilor deconcentrate. In privinta Prefecturii Salaj, ne-a spus domnul Bode, “varianta finala cea mai probabila este aceea cu prefect sustinut de PSD si doi subprefecti sustinuti de PD-L. Prefectul va fi numit prin hotarare de guvern, iar cei doi subprefecti prin ordinul primului ministru”.
Domnul Bode ne-a mai spus ca, de la PD-L Salaj, au fost transmise patru CV-uri pentru functii la nivel central, dar inca nu s-a primit nici un raspuns. De asemenea, ne-a comunicat ca face parte din Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor si, in acest context, va avea posibilitatea sa faca propuneri de proiecte de acte normative, pornind de la promisiunile PD-L Salaj facute in campanie electorala, pentru comunele din colegiul sau si, nu in ultimul rand, pentru intreg judetul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here