Ministerul Educației a lansat accesul direct la informare

0
90

Putem citi metodologii, ghiduri și materiale-suport pe educatiacontinua.edu.ro

În timp ce părinții așteaptă cu emoție și cu îngrijorare, în egală măsură, să vadă în ce condiții se vor desfășura cursurile din 14 septembrie, stau cu frica-n sân că cei mici vor fi expuși virusului fără ca cineva să-i poată asigura că lucrurile sunt sub control, administrațiile locale s-au trezit cu cheltuileli care nu erau prevăzute în momentul în care și-au întocmit bugetele pe anul în curs, iar directorii de școli, puși să gestioneze situația, de la măsuri de protecție până la dotarea unităților cu echipamente IT, nu mai știu de unde să ceară fondurile necesare, Ministerul Educației și Cercetării a lansat pagina web educatiacontinua.edu.ro.

Portalul de informare educatiacontinua.edu.ro este instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de covid-19.

„Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Portalul educatiacontinua.edu.ro facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe arii de interes, respectiv cicluri de învățământ. Site-ul facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice (dar și pentru alte categorii de public). Mai exact, pe această pagină web sunt sau vor fi publicate toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe tema noului an școlar: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes, aflăm din prezentarea portalului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here