Ministerul Agriculturii pregătește despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă

0
91

Ministerul Agriculturii îi va despăgubi pe fermierii care au fost afectați de secetă. Suma alocată de minister este de 850 milioane de lei, iar această sumă va putea acoperi 80 la sută din totalul cererilor pentru despăgubiri.

”Ne dorim să asigurăm un echilibru pentru a compensa pierderile înregistrate de toți actorii din agricultură. Sunt cei afectați de secetă, dar sunt și sectoare precum zootehnia afectate atât de secetă cât și de pandemie”, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

După 10 zile de la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, fermerii se pot adresa cu cereri de plată pentru despăgubiri la Agenția de Plăți pentru Agricultură.

”In zece zile de la publicarea Ordonanței, fermierii să se înscrie la APIA cu acele cereri de plată unde vor trece suma maximă, adică 925 de lei, unde se adaugă procesul verbal și datele bancare, iar în momentul în care cele 10 zile expiră, în foarte scurt timp, banii vor fi virați în conturile fermierilor”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Potrivit ministrului, România s-a confruntat în acest an cu o secetă care nu a mai fost de zece ani, iar numeroase culturi agricole au fost afectate.

”O secetă ca aceasta nu a mai fost înregistrată de zece ani. Am văzut pagubele la culturile de toamnă, care continuă și la suprafețele din primăvară”, a afirmat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.