SondajRSS Feed

Business pentru crescatorii de porci

Ministerul Agriculturii a hotarat sa dea gratis purcei din rasele Bazna si Mangalita in valoare de 4,6 milioane de lei

12 Ianuarie 2018

Crescatorii de purcei din rasele Mangalita si Bazna vor beneficia in perioada 2018-2020 de o schema de sprijin financiar pentru producerii carnii de porc, pentru cresterea, ingrasarea si livrarea porcilor din cele doua rase catre un procesator sau alta persoana juridica, potrivit unei Hotarari a Ministerului Agriculturii din 10 ianuarie.

Potrivit acestui program de sprijin, crescatorii de porci din resele Bazna si Mangalita care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare vor primi cu titlul gratuit un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, pentru crestere ingrasare si livrare catre un procesator cu care a incheiat contract in acest sens.
Purceii pentru crestere si ingrasare sunt preluati de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna si Mangalita in baza unui contract de livrare si transportati crescatorilor de porci.
Ajutorul de minimis reprezinta numarul de purcei primiti cu titlul gratuit din rasele Bazna sau Mangalita de beneficiari, iar valoarea acestuia se calculeaza solicitantului ajutorului, respectiv furnizorul de purcei, prin inmultirea numarului de purcei cu 250 lei pe cap de purcel.

Cum decurge afacerea

Pentru a beneficia de acest program, crescatorii de purcei trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarle conditii de eligib

Ministerul Agriculturii a hotarat  sa dea gratis purcei din rasele  Bazna si Mangalita in valoare de 4,6 milioane de lei
ilitate: sa detina exploatatii inregistrate sanitar veterinar; sa incheie un contract cu un procesator sau alta persoana juridica; sa primeasca gratuit un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, de la un procesator cu care a incheiat contract; sa livreze minim 50 la suta din purceii primiti cu titlul gratuit la procesatorul cu care a incheiat contract, la o greutate in viu de 130 kg de animal. Porcul va fi achizitionat cu 13 lei pe kilogram in viu.
In termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, furnizorii de purcei din rasa Bazna sau Mangalita, crescatorii de porci din cele doua rase si procesatorii pot solicita inscrierea in Program in baza unei cereri care se depune la Directia pentru Agricultura Salaj. Durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de minimis este de 2018-2020, iar valoarea totala pentru 2018 este de 4,6 milioane de lei.

Vizualizari 2843
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2018 0:29

In sfarsit, Viorele ai ajuns la locul tau, in cotet cu porcii (patrupezi).

>

in 12 Ianuarie 2018 5:36

Iar, te apuci de d-l Varga? Vesnica postaca pesede, iti propun sa intri tu in cotet cu porcii bipezi de bazna, impreuna cu seful tau pe care-l aperi! Stii tu, ala, analfabetul!

>

in 12 Ianuarie 2018 5:44

Bravo Daea! Un inceput promitator!

>

in 12 Ianuarie 2018 12:07

Tu, aia de la 0.29, vezi ca "porci patrupezi" este pleonasm, eventual poti zice "porci bipezi" cum ar fi parintii care te-au educat, seful tau, Pop Gh. cel Agramat etc.

>

in 13 Ianuarie 2018 0:24

Ma boule (scuze patrupedului!) de la 12;07, pleonasm este capul tau prost, in care nu exista nici un neuron functional. Platesti taxa P.I.C.(port inutil de cap)??!

>

in 13 Ianuarie 2018 14:14

Boule biped de la 0.42, absolvent de Goldis, tot nu ai aflat ce-i acela pleonasm si atunci vrei sa jignesti. Spune-i si mamei tale ce plod a adus pe lume sa se poata mandri cu creatuara!

>

in 14 Ianuarie 2018 13:04

fara hartogarie pare interesant cu hartagorie mai bine nu

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.