Incepe distribuirea ajutorului alimentar pentru peste 7.000 de zalauani saraci

Primaria Municipiului Zalau, prin Direcția de Asistența Sociala Comunitara, începe de azi distribuirea alimentelor primite prin programul european pentru cele mai defavorizate persoane. Adica pentru acei salajeni care sunt considerați atât de saraci încât trebuie ajutați sa se hraneasca. Iar în Salaj avem 60.000 de astfel de saraci, la o populație de 224.000, conform ultimului recensamânt. Ceea ce înseamna ca un salajean din patru este pândit de inaniție.

Cei 7.025 de beneficiari zalauani ai pachetelor alimentare sunt persoanele care, conform listelor transmise de catre instituțiile responsabile, beneficiau de drepturile acordate de acestea conform legilor în vigoare la data de 31 mai 2016.

Precizam ca alimentele europene care se distribuie la ora actuala în județ ar fi trebuit distribuite pâna în luna decembrie a anului trecut. Dar e bine și acum, pentru ca saracia și-a facut de cap și atunci și își face parca mai abitir și acum. stop_coloana

Fiecare beneficiar va primi doua cutii cu conținut identic de produse alimentare, dupa cum urmeaza: faina alba de grâu 1 kilogram, faina de malai 2 kilograme, paste fainoase 400 grame, ulei 2 litri, zalar 1 kilogram, conserva carne de vita 300 grame, conserva pateu de ficat de porc 200 grame, orez 1 kilogram, conserva de pasta de tomate 400 grame, fasole boabe 500 grame. În total o sortimentație de zece produse.

Distribuirea se va desfașura între orele 8.00 – 16.00 de luni pâna vineri, la Punctul termic 38 Bradet, în spatele salii de sport a Liceului Sportiv “Avram Iancu”.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *