SondajRSS Feed

Michelin investeste inca 100 de milioane de euro in extinderea productiei la Zalau

10 Noiembrie 2017

Platforma Industriala Michelin Zalau, prin cele doua puncte de lucru - Michelin Anvelope si Michelin Cord -, este in plin proces de extindere a productiei de anvelope si de cord metalic, utilizat in industria fabricarii anvelopelor. 

Cu o investitie de 60 de milioane de euro, preponderent in achizitia de masini si utilaje moderne, Michelin Group si-a propus ca pana in 2019 sa creasca cu 50 la suta productia de cord metalic. De asemenea, la fabrica de anvelope se vor produce anvelope Tigar, pentru care producatorul a investit 33 de milioane de euro.
Noile investitii presupun si crearea de 240 de locuri de munca. “n prezent, peste 1.200 de salajeni lucreaza in cele doua fabrici Michelin din Zalau.
Despre cum este pentru o multinationala mediul de afaceri din Salaj au spus pentru Graiul Salajului reprezentantii Michelin Romania.

Reporter: In ce consta extinderea activitatii si care este valoarea noilor investitii?

"Anul acesta Grupul Michelin a anuntat doua noi proiecte de investitii in Platforma Industriala Michelin Zalau. Astfel, în uzina de cord metalic Michelin Zalau Cord vor fi investiti 60 de milioane de euro - pentru a creste capacitatea de productie cu 50 la suta pâna în 2019. Misiunea uzinei de cord este de a produce cabluri metalice inovatoare pentru productia anvelopelor Michelin. In acelasi timp, uzina de anvelope Michelin Zalau Anvelope a atras un nou proiect de investitie de 33 de milioane de euro care face posibila producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piata intermediar, inclusiv marca Tigar. Aceste proiecte vor duce si la crearea a 240 de noi locuri de munca in cadrul Platformei Industriale Michelin Zalau."

Reporter: Ce nevoie de forta de munca aveti in prezent?

"“n primul rand, suntem mandri ca Platforma Industriala Michelin Zalau face parte din lumea Michelin, una mobila si deschisa, marcata de diversitate, atat in ce privesc profesiile, incadrarile in munca, dar si oportunitatile de dezvoltare. Ne bucuram sa spunem ca datorita dedicarii si performatei dovedite in timp de echipele Michelin din Zalau au fost atrase doua noi proiecte de investitii ale Grupului, in uzina Michelin Zalau Anvelope si Michelin Zalau Cord, ambele implicand si extinderea echipei. Astfel, avem disponibile posturi diverse, pentru operatori productie, mecanici, electricieni, dar si pentru electromecanici ingineri: automatisti, mecanici, electricieni, organizatori industriali," manageri de productie.

Reporter: Cum vedeti piata muncii in Salaj? Gasiti pe piata locala a muncii calificarile de care aveti nevoie?

"Cautam continuu oameni pasionati, iar atunci când angajam pe cineva, luam in considerarea nu doar pregatirea pentru un post anume, ci si potentialul persoanei respective pentru o cariera în cadrul Grupului Michelin. Exista o mare diversitate de posturi in Michelin, insa pentru posturile mai tehnice, pentru care avem nevoie de candidati cu o pregatire de baza, aria de cautare depaseste Zalaul.
Chiar daca suntem implicati intr-un parteneriat cu Inspectoratul Scolar din Zalau pentru pregatirea pe posturi, precum cele de mecanici sau electricieni automatisti, este o provocare sa gasim persoanele potrivite pentru pozitiile cu astfel de profile tehnice. Suntem foarte deschisi si la stagii de practica, deoarece consideram ca este esential sa adaugam aceasta componenta la c

Michelin investeste inca 100 de milioane  de euro in extinderea productiei la Zalau
ursurile teoretice predate în universitati.
Investim foarte mult în pregatirea oamenilor si suntem dispusi sa oferim întregul nostru suport si mijloacele pentru ca acestia sa-si dezvolte abilitatile în cadrul Grupului, atat prin intermediul formarii interne, cat si externe. Avem departamente care se ocupa de formarea si dezvoltarea angajatilor, dar si de managementul carierei în cadrul Michelin.

Reporter: Intampinati dificultati in mentinerea tinerilor la locul de munca?

"Nu. “n general impartasim aceleasi obiective cu angajatii nostri, ne dorim o dezvoltare continua, o cariera pe termen lung care sa puna in valoare calitatile angajatilor, gasind satisfactie in ceea ce fac, atat ei cat si compania care se bucura de rezultate bune si progres. “n plus, 70 la suta dintre angajatii Michelin din Zalau sunt in industrie si in companie de peste 16 ani, cand Michelin si-a inceput activitatea aici, ceea ce demonstreaza loialitatea echipelor si dinamismul din cadrul companiei prin paleta larga de oportunitati profesionale."

Reporter: Care ar fi cateva solutii pentru ameliorarea problemelor de pe piata muncii?

"Cum spuneam, este o provocare sa gasim persoane cu o baza tehnica pentru anumite pozitii si de aceea, când angajam pe cineva pentru o pozitie industriala în România, îl pregatim de la A la Z. În alte tari în care avem fabrici, avem un parteneriat diferit cu universitatile tehnice si scolile profesionale. Colaboram îndeaproape cu acestia pentru a pregati elevii pentru o anumita oferta de munca si colaboram pentru a adauga o parte practica la cursurile teoretice. În acest fel, atunci când studentii absolvesc, au o baza de experienta si este usor pentru ei sa gaseasca un loc de munca si pentru o companie sa gaseasca un angajat cu o baza formata.

Reporter: Ce inseamna Michelin pentru Salaj si ce inseamna Salaju pentru Michelin?

"Grupul Michelin, lider mondial in industria producatoare de anvelope, a demarat investitiile in Romania incepand cu 2001. De atunci si pana in prezent a realizat investitii de peste 400 de milioane de euro in tehnologie, modernizarea uzinelor din Zalau si Floresti si altor puncte de lucru. Are in prezent aproximativ 3.300 de angajati la nivel national. Michelin Romania are o cifra de afaceri de peste 2 miliarde de lei.
Michelin Zalau Anvelope produce, printre altele, diverse tipuri de anvelope sub marcile Taurus, Kormoran, Riken, Tigar, Orium, BFGoodrich pentru camioane, dar si anvelope marca Michelin pentru activitati industriale, minerit, agricultura, metrou si altele. Anvelopele fabricate la Zalau ajung pe piata din Europa, Africa, Asia si America.
Michelin Cord Zalau produce cord metalic care constituie structura de rezistenta a anvelolopelor. Cordul metalic produs la Zalau asigura necesarul de material utilizat de alte fabrici Michelin din lume in productia de anvelope."

Vizualizari 8687
Comentarii articol

>

in 10 Noiembrie 2017 8:15

f...ta-te tata-tau de desteapta. dar cand scrieti ca exact aceleasi multinationale exploateaza oamenii ca pe sclavi, nu-i nici o problema ca astia de la conducere (niste l...bagii si be..si...nosi la randul lor, de altfel) fac demersuri mai bune, mai putin bune, pentru oameni? adica de ce la noi e cea mai mica rata de participare a salariatilor la profitul companiei? fiindca nu suntem competitivi raportat la productivitatea municii? atunci de ce p...u...la calului mai vin astia sa investeasca in Romania? de dragul

>

in 10 Noiembrie 2017 8:17

si am uitat: 18.000 de tarani la 1907

@8:15>

in 10 Noiembrie 2017 8:33

Vai cata prostie in capul tau. Cred ca ai diploma in asa ceva! Ai studiat intens A1, A3 si RTV. Si limbajul, om cultivat cu principii solide (cultivat in crasme si la filiala psd zalau) Daca nu iti convin multinationalele, apuca-te si fa-ti o firma. Sau lucreaza pamantul, creste animale, sa vezi cum e sa trebaluiesti de dimineata pana seara si cand tragi linie sa vezi ca esti pe minus pt ca statul te f... pe toate gaurile ca sa dea ajutoare la tigani care nu vor sa lucre si pensii de mii de lei la politisti si militari cu varste de 40-50 de ani. Fa-le pe astea si pe urma poti sa injuri cat vrei!

>

in 10 Noiembrie 2017 8:41

pentru 8:33. nu ai inteles nimic si nici nu vei intelege nici daca iti scriu inca 100 de pagini, pe limba ta, adica la nivelul claselor primare. si apropo de cultivatul in crasme: cand o sa ma vezi pe mine in crasme, inseamna ca ne cultivam in acelasi loc; legat de lucrat pamantul - oricand iti dau clasa in acest domeniu; legat de firme - am infiintat mai multe decat tine, cu siguranta. concluzia - Hai SICTIR

>

in 10 Noiembrie 2017 8:50

Ai ocupat ziarul cu un ditamai articolu 'si nu spui de fapt nimic.Omul simplu vede ca toti, dar absolut toti politicienii sunt corupti si majoritatea prost pregatiti pentru administrare tara.Mai peste tot in politica vezi primari cu 4 clase,ingineri care au tras de-un 5 la scoala, securisti si generali de armata basinosi.

>

in 10 Noiembrie 2017 9:18

jigniti cat doriti ca atat puteti, mai ales cei care va tineti angajatii cu minumul pe economie sau ii platiti la negru, nemultumiti ca va pleaca muncitorii la multinationale care platesc mai bine, din frustrari ca nici partidul nu va mai da contracte pentru ca nu sunt bani de investitii. Daca n-ar fi Michelin si tenaris, jumatate din zalau ar muri de foame, cu nevasta si copii cu tot, umatate din patroni nu ar avea un contract cel putin pe luna, platit la timp. sa nu uitam ca pe langa o multinational traiesc alte 50 de firme mici, rom`nesti care fac transport, livreaza apa si hartie igienica, pantofi, sapun si lavete.

Bravo !>

in 10 Noiembrie 2017 9:36

Felicitari persoanei de la 9:18 ! Ai o vedere in profunzime pe care alti oameni nu o au din pacate .

>

in 10 Noiembrie 2017 9:48

wow

>

in 10 Noiembrie 2017 10:27

Ciuntule unde e parcul industrial promis? Unde e diversiatea pe plan industrial local? Vorbe in vant, promisiuni de om slab, mincinos. Pana ajungi la ciolan. Auzi cate doua benzi pe bulevard din Hereclean!!! Vai si amar, nu esti in stare sa repari 5 km de bulevard, unul singur in tot Salajul!

@8.15>

in 10 Noiembrie 2017 10:41

Esti prea inapoiat ca sa-ti dai seama de ineptiile pe care le debtezi! Ce contributii ai varsat tu la stat prin firma ta? majoritatea firmelor romanesti lucreaza cu munbcitori la negru, platesc minim la stat, si isi mai si bat joc de muncitori platindu-i cind vor ei! Problema romanilor este invidia prosteasca, de care tu ai si pentru export.

>

in 10 Noiembrie 2017 12:32

Nu suntem loiali fabricii MICHELIN mai degrab? nu am cautat altceva dar la programul de lucru care e este o b?taie de joc fata de oameni nu m? mir ca tineri nu stau .Salari mici la efortul de a nu fi acas? s

>

in 10 Noiembrie 2017 12:51

De ce n-ati facut investitia in Franta? Acolo nu gasiti sclavi cu 200 euro pe luna? Acolo e minim 2,5 mii euro/luna!!! Scopul michellin e sa scoata profit 1 miliard euro !!! E un business bun ... gunoaielor!

12:51>

in 10 Noiembrie 2017 14:10

Cine e de vina ?ca dupa 89 "NOI NU NE VINDEM TARA" dar am dat-o gratis si am distrus industrie ,agricultura ,turism ,etc.Nu cumva iliescu cu urmasii lui fesenei ,pedeserei ,pedelei si actuali pesedei+aldeisti .Sa nu ii uitam nici pe udemerei si celelalte partide ce au mai fost pe la putere.Acum degeaba ne mai plangem si lamentam ,sa recunoastem cinstit ca daca nu veneau Michelin si Tenaris ,fostele Anvelope si Silcotub -Tevile- erau in paragina iar Zalaul devenea locul unde intorc vulturii .Ca sunt capitalisti veritabili cu lectia invatata ,anume obtinerea unui profit cat mai mare e dreptul lor ca doar ei au cumparat si investit.Normal ca au ales Romania unde forta de munca e mult mai ieftina .Degeaba se umfla in pene tudose cu pesedeii lui ca tot ei "i-au iertat" si anii anteriori pe aceste multinationale ,au avut la indemana legislativul ,organele de control ,etc dar nu s-au "atins" de ei in schimb au dat la greu in capitalul autohton.De ce nu mergeti in occident la 2500 euro/luna sau faceti greva fratilor pt salarii ca afara.

>

in 10 Noiembrie 2017 14:35

sa se inchida si tenaris si Michelin. Apoi sa vedem ce face ciuntulica pulica

>

in 10 Noiembrie 2017 15:38

Pt toti comentatorii abulici .Deviza psd= divide et impera , ma intelegi cel care ai cit de cit scoala!

15 38>

in 10 Noiembrie 2017 21:23

Erare humanum est ,perseverare diabolicum est ,spunea o somitate in mecanica ,celebrul prof univ Ripeanu .frati romani ati votat si am votat ,cum spunea Dinica in nemernicia mea ca un caine turbat... in 92 comunistii si de atunci perseverati in prostie.da i inainte cu tupeu ,episodul Grecia nu e departe.

>

in 10 Noiembrie 2017 21:24

Nu stiu ce legatura are politica cu o companie de talia Michelin sau Tenaris.Hai sa va spun realitatea la in jur de 200 de ore lucrate am primit 2200 si ceva de lei in mana , acuma mult , putin, ramane la aprecierea fiecaruia, dar munca e mai mult decat epuizanta, responsabilitate si stres cat cuprinde , iar fara sporul de vechime banii erau mult mai putini!

>

in 11 Noiembrie 2017 7:53

Acu ne intereseaz? cum de pl?te?te program etc c? celelalte dac? parc? le ?tim to?i ,,,

luru la domciliu>

in 11 Noiembrie 2017 8:19

Oferta speciala lucru acasa: din prima luna 1500 RON (1500 lei noi sau 15 milioane lei vechi) lunar rapid castig potential, plus alte castiguri motivante. Lucrati in timpul liber. Contract. Seriozitate. Trimiteti solicitare la adresa de email

>

in 11 Noiembrie 2017 8:30

Felicitari Liviu Balint zis si Coma, pentru realizarea acestor investitii.

>

in 11 Noiembrie 2017 17:58

Liviut Belint zis si Dl Coma a facut rost de bani multi pentru care aceste investiti sa fie pentru Zalau cel mai de bine si de folos. Felicitari Coma ! Dl Coma face investiti in Zalau de cele mai bune pentru muncitori ! Votati Coma zis Dl Liviut Belim !

Pt 21:23>

in 11 Noiembrie 2017 18:50

Comentariu de adevarat inginer, cind ai terminat TCM-ul? Ai dreptate, prea multe comentarii- prea putina munca.

>

in 11 Noiembrie 2017 19:06

Noi il votam pe dl Coma zis dl Liviu Barint. El aduce banii de la Bucuresti pentru Zalau. Votati Coma. Noi votam cu Coma. Ambulanta din Zalau este cel mai bun. Felicitari Coma !

Pt 21:23>

in 11 Noiembrie 2017 19:56

Comentariu de adevarat inginer, cind ai terminat TCM-ul? Ai dreptate, prea multe comentarii- prea putina munca.

Munca>

in 11 Noiembrie 2017 21:03

Bun? seara ce studii

>

in 12 Noiembrie 2017 2:37

La salariile care se dau..pot sa tot faca investitii. Rusine.

19:56>

in 12 Noiembrie 2017 8:24

in 1988 ,vremuri in care se invata intradevar ,nu exista cumparare de examene ,invata-i -trecea-i anul ,daca nu ,repetent si exmatriculat.Lucrarea de diploma era munca individuala foarte multa ,creativitate si nu copy-paste a la ponta .Era respect fata de profesori ,invatatura iar cei care nu faceau facultatea aveau o meserie pe care o respectau si se perfectionau continuu.In ziua de azi ......

>

in 12 Noiembrie 2017 8:31

o fi da si era-i se scria altfel.

8 31>

in 12 Noiembrie 2017 10:36

Cine era ? Tu liniuta i.Corecta obs. Dvs.

>

in 12 Noiembrie 2017 10:47

Atat Michelin cat si Tenaris au programate investitii mari pt .2018.In ambele fabrici salariul minim este de 2000 ron si ajuge la 4500 ron pt.muncitori,personalul tesa intre 2000 si 15000 ron.

10 47>

in 12 Noiembrie 2017 11:22

Oare soferul primarului merita 3400 net comparativ cu un muncitor productiv ?

>

in 12 Noiembrie 2017 18:47

tii sa-mi trag una io lucru-ntruna din astea si n-am stiut ca trebe sa-mi dea 2000 ron.si o fac cam de multa vreme.mneavoatra de la 10 47 sunteti oarece headhunter.

>

in 12 Noiembrie 2017 22:14

salarii in functie de cat de calificat esti si vechime ,normal...din prima nu poate sa ti dea salariu de director ,hai sa fim seriosi,,tinerii nu prea au rabdare ,vor totul pe tava cat mai repede fara nici un efort!

>

in 13 Noiembrie 2017 5:48

Lucru de 37 de ani acolo,filosofule.

Oferta super>

in 20 Noiembrie 2017 22:05

????Ca tot se apropie sarbatorile nu doriti sa aveti niste bani in plus?Daca sunteti curiosi si doriti sa aveti banuti in plus va rog sa lasati un comentariu cu ce doriti voi si eu va voi contacta intr-un timp scurt sa va spun despre ce este vorba.Email:ameliamadalinasobec@yahoo.com

>

in 22 Noiembrie 2017 18:42

As vrea sa citesc si un articol cu impozitele marilor firme Sunt convins ca vom fi dezamagiti Pnl isti isi fac datoria de mercenari ai celor mai slabi ai societati

>

in 23 Noiembrie 2017 10:47

Castigi bani de acasa! Ce-ai spune dac? ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email:ameliamadalinasobec@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.