Meșteri populari și producători locali la târgul „Haidaț’ pă la noi!”

3
4302

Târgul de toamnă „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană!” şi-a deschis, vineri, porţile.

„Meșteri populari și producători locali vă așteaptă să îi vizitați la micul târg amenjat în parcarea centrului comercial Zalau Value Center, cu multe bunătăți și lucrușoare, muncite de mâinile lor harnice. Un weekend cu bunătăți dulci, sărate, parfumate, colorate, mieroase, strălucitoare, pe gustul și placul tuturor”, precizează organizatorul principal al evenimentului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău.

Târgul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, în perioada 9 – 11 octombrie, în parcarea complexului comercial „Zalau Value Centre”, între orele 11:00-18:00, respectând  normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

„Într-un decor tomnatic, cei mai harnici meșteri și producători din Sălaj vă așteaptă, timp de trei zile, cu produse proaspete, pregătite cu mult drag și iscusință. În parfumul vântului de toamnă vom putea simți aroma de lavandă, ciocolată, miere de albine, turtă dulce, care multe amintiri ne-aduce și dulcețuri variate făcute din fructe aromate. Vedeta Ardealului, acea licoare fermecată, care fierbe domol în cazanele tradiționale nu va lipsi de pe mesele producătorilor noștri de pălincă, căci despre ea este vorba. Iar, creativitatea artiștilor și a meșterilor noștri populari, născută din relația strânsă pe care aceștia o au cu tradiția, o veți găsi transpusă în obiectele lor”, menţionează cei de la CNIPT Zalău.

Organizatorii au pregătit şi suprize, în fiecare zi a evenimentului. De asemenea, vizitatorii pot participa şi la o tombolă la care pot câştiga obiecte și produse ale meșterilor și producătorilor sălăjeni.

Astfel, persoanele care trimit poze făcute în perioada desfășurării evenimentului 09 – 11 octombrie, în intervalul orar 11:00 – 18:00, pe pagina de Facebook: Turism Zalau, se pot înscrie la tombolă. Înscrierea este validă, după trimiterea unui mesaj privat, către Turism Zalau, cu numele, prenumele și numărul de telefon. Numele și prenumele vor fi înscrise pe taloane de participare, în vederea extragerii câștigătorilor. Extragerea câștigătorilor va avea loc live, luni, 12 octombrie, pe pagina de Facebook: Turism Zalau.

3 COMMENTS

  1. Slab.foarte slab.nu este nimic deosebit doar marfa banala ce poti gasi oriunde,in alte orase cand se tine targuri rustice poti gasi o varietate de marfa:prajituri de casa,mezeluri traditionale,vin fiert,paine,branzeturi etc.aici e de ras ce marfa este.

  2. Da.dar gasesti oriunde in zalau produsele ce se vinde in targul asta,in schimb du-te la cluj sau maramures sa vezi acolo marfa traditionala de casa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here