Mesaj de multumire din partea unei salajence pentru un echipaj SMURD

0
0

 

rn

Primim si publicam, din partea unei doamne din Nusfalau, urmatorul mesaj de multumire, pentru un echipaj SMURD, care a intervenit pentru salvarea vietii sotului ei in ziua de 20 noiembrie 2019.

rn

"Ma numesc Rad Maria, din localitatea Nusfalau, judetul Salaj.
Prin intermediul acestui mesaj, doresc sa transmit recunostinta profunda echipajului SMURD , care în dupa amiaza zilei de 20 noiembrie 2019, s-a prezentat la locuinta noastra în urma apelului efectuat la 112.
Mesajul de multumire are scopul de a evidentia diferenta privind modul de gestionare a situatiei de criza dintre echipajul SMURD si Serviciul de Ambulanta.
Am beneficiat de serviciile ambulantei, în cursul acestui an pentru aceeasi situatie critica, dar fara o finalitate eficienta.
Motivul nerealizarii se datoreaza protocoalelor dintre Ambulanta si unitatile de primiri urgente, conform carora este obligatoriu ca bolnavul sa fie lasat la primul UPU, indiferent de gravitatea situatiei .
Asa s-a întâmplat îm luna aprilie a acestui an, cand sotul meu a fost dus de urgenta la UPU Simleu Silvaniei, cardiac fiind, cu un EKG din care a rezultat ca functiile vitale erau abolite, unde nu s-a tinut cont de faptul ca spitalul Simleu Silvaniei nu are sectie de cardiologie, fiind internat pe sectia interne, de unde a fost externat dupa 10 zile , fara nicio îmbunatatire a starii de sanatate.
În data de 20 noiembrie am fost nevoita sa sun din nou la 112 , de data aceasta cu o tristete în suflet datorata precedentului, cunoscând modul de abordare a problemelor.
De aceasta data sansa a fost de partea noastra.
La fata locului s-a prezentat un echipaj SMURD, care a stiut sa gestioneze corect situatia de criza.
Paramedicul luând act de gravitatea situatiei , a sunat de urgenta si a solicitat un alt echipaj SMURD, cu dotari si medic.
Aceasta a fost salvarea. Medicul din acest echipaj ne-a comunicat cu fermitate si multa siguranta situatia reala si a decis ca bolnavul sa fie transportat de urgenta la Institutul Inimii Cluj Napoca , daca situatia ramâne neschimbata.
Daca situatia se ameliora, bolnavul urma sa fie transferat la UPU Zalau.
Solicitarea mea a fost sa mergem la Institutul Inimii. Doctorul ne-a comunicat ca protocoalele trebuie respectate.
A decis ca noi sa ne continuam calea ,urmând sa tinem legatura telefonic.
La un moment dat am fost sunati ca mergem direct la Cluj Napoca.
Ceea ce doresc este sa multumesc echipajului SMURD pentru modul de gestionare a situatie de criza, pentru asumarea deciziei de catre echipaj, de aplicare a Protocoalelor raportat la situatia existenta si nu la o situatie ipotetica.
Multumesc tuturor , multumesc doamnei doctor. "

rn

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here