Melescanu exclus din ALDE. Tariceanu ataca la CCR numirea acestuia la sefia Senatului

3
711

 

Melescanu exclus din ALDE. Tariceanu ataca  la CCR numirea acestuia la sefia Senatului

PNL Salaj condamna alegerea lui Melescanu la conducerea Senatului

Teodor Melescanu a fost dat afara din ALDE, dupa ce a fost ales presedintele Senatului, fiind propunerea PSD. ALDE pierde grupul de la Senat, care devine mixt, alaturi de Pro Romania. ALDE nu îl mai recunoaste pe Teodor Melescanu ca membru al formatiunii. Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri în plenul Senatului ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, iar grupul senatorial se desfiinteaza si "se configureaza" un grup mixt.

Declaratie Tariceanu: "Domnul Melescanu îsi pierde de drept calitatea de membru ALDE si membru în grupul senatorial"

"Urmare a alegerii domnului Melescanu în functia de presedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Melescanu îsi pierde de drept calitatea de membru ALDE si membru în grupul senatorial. Am facut o adresa pe care am depus-o la biroul presedintelui", a afirmat miercuri, în plen, Tariceanu.
El a adaugat ca grupul ALDE se desfiinteaza pentru ca nu mai are sapte membri care au fost alesi pe lista aceluiasi partid. "Va rog sa luati act de prevederea regulamentara si sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Melescanu. Va anunt ca voi depune o notificare la biroul presedintelui Senatului. Va trebui sa luati act si de acest lucru. In momentul de fata trebuie sa atrag atentia ca trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucat domnul Melescanu nu are calitatea de membru ALDE si dumneavoastra l-ati ales si ati vrut sa-l pontati ca membru ALDE. Vor trebui recalculati coeficientii si functiile care trebuie alocate fiecarui grup", a afirmat Tariceanu.

PNL Salaj condamna alegerea lui Melescanu la sefia Senatului

"Prin alegerea lui Teodor Melescanu în functia presedinte al Senatului, PSD a dovedit ca nu a înteles nimic din lectia alegerilor din 26 mai. In guvernarea PSD, umilirea romanilor a devenit criteriu de selectie pentru a fi numit într-o functie publica. Pe 16 noiembrie 2014, cand a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidentiale, mii de romani din Diaspora au stat ore întregi la cozi pentru a vota sau nu au mai apucat sa îsi exercite dreptul la vot. Teodor Melescanu, numit ministru de Externe în locul lui Titus Corlatean, a refuzat sa suplimenteze numarul sectiilor de vot pentru romanii din strainatate. Scenariul s-a repetat pe 26 mai 2019, cand au avut loc alegerile europarlamentare si referendumul pe teme de justitie, convocat de presedintele Klaus Iohannis. Diaspora a fost din nou umilita, romanii din strainatate fiind nevoiti sa stea la cozi uriase pentru a putea vota. Foarte multi romani nici nu au reusit sa îsi exercite dreptul de a vota pentru ca sectiile de votare s-au închis în fata lor. Teodor Melescanu, din nou ministru de Externe, a refuzat sa ia masuri pentru a asigura dreptul de vot si nu si-a asumat raspunderea pentru cele întamplate.", se arata in comunicatul postat pe pagina de facebook a partidului.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.