SondajRSS Feed

Medicul neurolog Nicolae Bogdan de la Spitalul Judetean Zalau este declarat incompatibil de ANI

11 Mai 2017

Medicul Nicolae Bogdan, seful Sectiei de Neurologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, a fost gasit incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI).
ANI a constatat faptul ca Nicolae Bogdan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007 - 28 octombrie 2015, întrucat a detinut simultan functia de medic sef sectie Neurologie din cadul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau si functia de administrator al Policlinicii Doctor Bogdan SRL. Medicul a incalcat astfel articolul 178 din Legea 95/2006, spune ANI, potrivit caruia functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate. Sunt incalcare si dispozitiile articolului 185 referitoare la conflictul de interese, sub sanctiunea rezilierii contractului de administrare si a platii de despagubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condi?iile legii, aplicabile si sefilor de sectie, de laborator si de serviciu medical din spitalele publice, mai spune ANI.
Medicul zalauan Nicolae Bogdan a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, acelea de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, comunica ANI.
Medicul a depus deja la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la aparare.
Potrivit legii, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încalcarea obligatiilor legale privind (...) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective". De asemenea, "persoana fata de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie

Medicul neurolog Nicolae Bogdan  de la Spitalul Judetean Zalau este declarat incompatibil de ANI
sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului", precizeaza ANI.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Laurentiu Barna, spune ca asteapta sa vada prima data decizia ANI, apoi va vedea ce masuri se impun, daca va fi cazul. Pana la inchiderea editiei, nu am reusit sa luam legatura cu medicul Nicolae Bogdan pentru un punct de vedere.

Sotia medicului Nicolae Bogdan a fost
declarata incompatibila de ANI anul trecut

In ianuarie 2016, la vremea la care a fost gasita incompatibila de catre ANI, Minodora Bogdan, sotia neurologului Nicolae Bogdan, era sefa Sectiei Cardiologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Potrivit comunicatului de presa de atunci al ANI, "Bogdan Minodora, sef Sectie Cardiologie în cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, judetul Salaj, se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 august 2007, întrucât detine, simultan, functiile de sef sectie si administrator al SC Policlinica Doctor Bogdan SRL".

Vizualizari 2973
Comentarii articol

>

in 11 Mai 2017 0:54

Ok, e penurie de doctori in Salaj, insa acestia care sunt trebuie sa respecte legile.Si directorul spitalului judetean ar trebui pedepsit aspru fiindca de atatia ani a permis acest lucru.

>

in 11 Mai 2017 6:57

Noa da unde o disparut comentariile?

>

in 11 Mai 2017 7:53

o fituica de kkt acest asa spus graiul salajului

>

in 11 Mai 2017 8:35

Administrator de Policlinica?Are doar un amarat de cabinet.

>

in 11 Mai 2017 8:44

N-as zice nimic daca ar fi competenti. Unii dintre ei te cheama la cabinet numa sa iti suga suta din buzunar. In rest nu au aparatura de nici un fel, nu au competenta nu au nimic in comun cu acest domeniu. Banul este cel care ii face sa profeseze aceasta onorabila meserie. Iara voi care le mai dati cate o spaga la doctori in general sunteti niste PROSTI. MAXIM de PROSTI.

>

in 11 Mai 2017 9:17

Am cotizat la sanatate de-a lungul anilor cca 50.000 lei.Cand a fost sa-mi fac un RMN trebuia sa astept 3 luni, acelasi aparat cu bani a fost 600 lei si s-a facut imediat.La urologie medicul a strambat din nas cand i-am platit cu cardul(platea firma) si nu a vazut milionul.A spus ca nu are aparate si m-a chemat la cabinetul particular la Cluj unde m-a jecmanit de 2.500.000 lei vechi.Doamna Bogdan primeste in ambulatoriu 2 (doi) pacienti pe zi.De aia la programare astepti si cate 2-3 luni.Vai de noi, murim cu zile!

Pt.9.17>

in 11 Mai 2017 9:37

D-na Bogdan primeste in ambulatoriu 2 pacienti pentru ca CAS nu-i plateste spitalului mai multi in cadrul contractului!

>

in 11 Mai 2017 10:42

Nu există

>

in 11 Mai 2017 11:33

Pt. 10:42. Ai mare dreptate .

>

in 11 Mai 2017 12:36

Dl.Bogdan, un medic de exceptie,o persoana cu suflet cum rar mai intalnesti.Preocupat de bolnavi si foarte calm in raport medic-pacient, ceea ce conteaza foarte mult.Sa va dea Dumnezeu sanatate domnule dr.Bogdan Nicolae si putere, pentru tot binele pe care l-ati facut.Respectele mele!!!

>

in 11 Mai 2017 18:34

Nu le contesta nimeni calitatile doar foamea fupa bani

>

in 11 Mai 2017 19:08

Acest ANI CARE VINEAZA MEDICI COMPETENTI AR TREBUI SA SE UITE MAI ATENTI IN OGRADA SPITALULUI JUDETEAN ACEST MEDIC PROFESIONIST E DESTITUIT PE NEDREPT A FACUT BINE ATITOR SEMENICU CALDURA OMENEASCA SI UMANISM DEOSEBIT CONSTAT CU DURERE CA ORGANELE STATULUI FAC ABUZURI GRAVE LA ADRESA CELOR CARE NE APARA VIATA !RUSINE ANI CINSTE MEDICILOR

>

in 11 Mai 2017 19:15

ANI ATENTIE INTR-O ZI JUSTITIA DIVINA AR PUTEA FACE DREPTATE VA LEGATI PINA SI DE AMARITII DE PENSIONARI CARE AU UN CONT DE 5000RONI IN BANCA ADUNATI CU TRUDA PENTRU ZILE NEGRE IMPUTIND RETETE COMPENSATE! RUSINE!

>

in 11 Mai 2017 21:36

TOTI MEDICII AU SI CABINETE SI SALARIU DE LA STAT. VINA ESTE A DIRECTORULUI BARNA LAURENTIU CA NU SI-A FACUT DATORIA.

>

in 12 Mai 2017 15:12

kakaciosule de bogdan,ti o venit randul nu i asa ?

Fam Bogdan>

in 14 Mai 2017 2:56

Ineptiile din legislatia romaneasca improasca noroi asupra unor oameni si medici de exceptie. Rusine ANI!

>

in 15 Mai 2017 7:50

Ma numesc Margin Aurel.In septembrie anul trecut, am fost internat in sitalul Zalau cu diagnosticul Accident Vascular Cerebral(AVC).Am fost internat de Dr.Nicolae Bogdan care s-a ocupat de mine impreuna cu Dr. Szabo Rodica.Nimeni nu a preins de la mine nici un ban,si nici nu am fost dirijat spre vre-un cabinet particular.

>

in 19 Mai 2017 19:05

Deosebite respecte pentru am

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.