MEDICII vor supraveghea elevii la reintoarcerea in scoli

3
832
MEDICII vor supraveghea elevii la reintoarcerea in scoli

Elevii din Salaj cat si din celelalte judete ale tarii vor fi supravegheati de cadre medicale la revenirea in banci si in perioada examenelor nationale din aceasta vara.

Monica Anisie, Ministrul Educatiei, a declarat, marti, 19 mai, ca in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a la cursurile de pregatire, dar si procesul de examene nationale.

"Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sanatatii care va fi publicat astazi in Monitorul Oficial - pentru ca s-a schimbat starea de urgenta in stare de alerta, avem o lege noua - (...) si acolo sunt prevazute toate masurile prevenire si de combatere a imbolnavirilor. Avem acolo prevazut in mod clar care sunt responsabilitatile Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare, unitatilor de invatamant si directiilor de sanatate publica. Am discutat cu domnul ministru al Sanatatii si in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregatire, dar si procesul de examene nationale", a spus Anisie, la TVR 1.

Ministrul a precizat ca participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregatire este optionala.

"Vom redeschide scolile prin aceste cursuri de pregatire pentru elevii din clasele de a VIII-a si a XII-a tocmai pentru ca acestia au nevoie in aceasta perioada de o revenire si o reintalnire cu profesorii. (...) Revenirea la aceste cursuri este una optionala. Cred ca trebuie elevul sa se reobisnuiasca cu spatiul scolii, dar sa fie si sustinut emotional de profesori. (...) Odata cu revenirea la scoala vom lua si masurile de siguranta pentru ca de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau parintii. Aceasta revenire este una optionala si parintele este cel care evalueaza starea de sanatate a copilului, dar si ceea ce se afla in familie, membrii familiei care ar putea fi in grupa de risc", a aratat Monica Anisie.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.