SondajRSS Feed

Guvernantii inca nu-s in stare sa spuna ferm ce sporuri dau in Sanatate

Medicii si asistentele au inca emotii mari in ce priveste banii pe care ii vor lua in mana in ziua de salariu

8 Martie 2018

Legea salarizarii intrata in vigoare la 1 iulie a anului trecut prevedea ca de la 1 ianuarie sporurile din sistemul medical sa fie limitate la 30 la suta. Asta pe ramura. Adica puteau fi salariati in sanatate cu sporuri cat de mari, daca se taie de la altii ca per ansamblu sa nu se treaca de 30 la suta din totalul banilor alocati pentru salarii.

Lipsa medicilor, tema guvernantilor de a nu si-i pune in cap si pe cei care mai sunt, a dus la amanarea prevederii printr-o Ordonanta de urgenta. Amanarea era prevazuta pana la 1 martie, cand a intrat in vigoare o alta prevedere din legea salarizarii, care mareste salariile medicilor si asistentelor.
Numai ca nici pana in ziua de azi medicii si asistentele nu stiu ce sporuri vor primi pentru luna martie, din care s-a scurs deja o treime.
Un regulament al sporurilor este in dezbatere, iar sindicalistii spun ca inca nu-i o mare problema ca nu e in vigoare, ca mai este timp, pentru ca abia in aprilie se dau salariile pe martie. Tot sindicalistii spun insa ca in cazul in care nu se va ajunge la un acord cu autoritatile pana la 15 martie, Sanitas va trece la actiuni de protest.

Haosul este total, iar ceasul ticaie;
se apropie cu pasi mari ziua de salariu

In conditiile in care noul regulament este inca lipsa, iar legea spune ca sporurile se dau dupa regulamentul sporurilor, in randul angajatilor din sanatate e mare nedumerire. Sporurile trebuie limitate asadar la 30 la suta per ansamblu. Cine va lua sporuri mari si de la cine se va taia din sporuri pentru ca totul sa se inscrie in limita prevazuta?
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, vine si cu afirmatia ca spitalele vor avea libertatea de a acorda sporuri la nivelul maximal

Medicii si asistentele au inca emotii mari in ce priveste  banii pe care ii vor lua in mana in ziua de salariu
care va fi prevazut in regulament, insa pentru aceasta va fi necesar sa suporte aceste cheltuieli din veniturile proprii. Cum s-ar zice, daca spitalul va avea bani, va plati sporul maxim, daca nu... va plati cat il lasa propriul buget.
Noul regulament, inca neadoptat, prevede ca limita maxima a sporurilor va fi de 85 la suta, in timp ce limita minima va fi stabilita in functie de specialitati, iar sporurile personalului TESA se vor mentine la nivelul lunii ianuarie 2018. De exemplu, cei de la UPU, care aveau sporuri de suta la suta, acum vor avea 85 la suta.
Ba se si introduc sporuri noi, care nu existau. Pentru prima data se va introduce un spor de 50 la suta aferent orelor petrecute in sala de operatie. Se introduc sporuri noi pentru neurochirurgie si cardiologie interventionala. Reumatologia are un spor de 15 la suta, chirurgia, la fel, de 15 la suta.

Guvernul e convins ca a facut ordine

Ministrul Sorina Pintea crede ca acum, cu salariile marite de la 1 martie, si cu sporurile inca neclare aplicate salariului de baza, majoritatea medicilor vor renunta la a doua slujba in sistemul privat si se vor concentra exclusiv asupra activitatii din spitalele publice in care sunt incadrati. Si mai spera ca se va diminua foarte mult exodul personalului medical.

Vizualizari 2181
Comentarii articol

>

in 8 Martie 2018 0:18

Liviu Balint a pus umarul la marirea salariilor din sanatate. Multe multumiri!

>

in 8 Martie 2018 1:24

Sa vina banutii, ne doare-n pl de pacienti!

>

in 8 Martie 2018 7:01

Sa te mamace canceru cu Como al tau cu tot. Cand tot îl preaslavesti sa te sape mai adânc boala.

>

in 8 Martie 2018 7:53

Atunci poate creste in sfarsit si mita de angajare de 3000 euro la asistente.

>

in 8 Martie 2018 8:18

daca le ar creste si mintea si priceperea ar fi de dorit,nu?numai bani vad inaintea ochilor nu bieti bolnavi,nici ca le pasa de un om amarat daca nu are bani,putini sunt care au un dram de omenie

>

in 8 Martie 2018 8:22

So credeti voi ca nu vor mai lua spaga gunoaiele de asistente sau parazitii de doctori,ba vor avea pretenti de mai mult.

>

in 8 Martie 2018 8:44

medicii si asistentele NU AU NICI O EMOTIE CAND IAU SPAGA DIN GREU DE PE PACIENTI !!!!

>

in 8 Martie 2018 8:46

IN SPITAL DOAR DOCTORII SI ASISTENTELE LUCREAZA ?

>

in 8 Martie 2018 10:06

Rahat pe bat!

>

in 8 Martie 2018 10:21

Obsesia si frustrarea sunt netratabile oare?Hei asta care n-ai somn noaptea de grija lui como si a narcisei eu zic ca merita sa incerci sa consulti un medic.Poate esti recuperabil desi pari a fi de socola.Sanatate mintala sa ai!Viata e cum ti o faci!

>

in 8 Martie 2018 10:36

Numai subiecte despre veterinari si macelari.

>

in 8 Martie 2018 11:47

Asta cu Como ii nebun nu isi da seama ca nu ii face o imagine buna la Balint asta ba din contra. Probabil ia schimbat tratamentul si nu isi ia pastilele la timp sper sa vada mesajul si sa le ia poate poate ii vor face bine si inceteaza sa il mai ridice in slavi pe Balint asta ca eu stiu lucruri concrete. Tibi Marc a afirmat ca ii un nimeni in PSD si va disparea cat de repede din politica, chestie adevarata si poate fi dovedita

>

in 8 Martie 2018 15:17

Asta care ii poarta Sambetele lui Como :tu chiar nu intelegi ca te umilesti si te injosesti intr-un mod aproape de dramatic.Mare e gradina Ta si la multi prosti le-ai dat pe langa sapa si calculatoare.Chiar nu pot sa inteleg ce urmaresti?Poate au dreptate cei care au scris ca esti grav bolnav ...la cap. Iti recomand si eu sa consulti un medic.

>

in 8 Martie 2018 15:36

Ce se tot plang medici si asistentele , ca au salar mare si nici nu se ocupa de pacienti mita primesc ce le mai trebe salarii marite ???Sant atatea asistente de is pline holurie spitalului si nu fac nimica si vorbesc si urat !\r\n

>

in 8 Martie 2018 17:31

Ii solicit si eu la ala cu Como si Narci sa consulte doctorul de specialitate,psihiatru

>

in 8 Martie 2018 18:32

Și șpaga se majoreazã???? M#ie la toți spãgarii din sãnãtate!!!

>

in 8 Martie 2018 18:35

Dar la oamenii de rând când crește salarul??

>

in 8 Martie 2018 19:13

Dar la oamenii de rând când crește salarul??

>

in 8 Martie 2018 22:28

Medicii si asistentele au emoții și când iau șpagã???

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.